Spitalul Municipal Câmpina va avea un aparat de screening auditiv pentru nou-născuți

Actualitate (Categoria articolului)

Spitalul Municipal Câmpina va achiziționa un aparat de screening auditiv de ultimă generație, adică un aparat pentru depistarea deficiențelor de auz la nou-născuți. Achiziția se va face în cadrul Programului Național de Screening Auditiv derulat de Ministerul Sănătății, cu cofinanțare din partea administrației locale.

După cum a afirmat primarul Horia Tiseanu în cadrul ședinței de joi a Consiliului Local Câmpina, aparatul costă 9.800 lei, cea mai mare parte a sumei fiind asigurată de Ministerul Sănătății, iar 10% de la bugetul local, printr-o rectificare de buget. (video)
Surditatea - sau hipoacuzia profundă - este afecțiunea nativă cu cea mai mare incidență de la noi din țară, ce ajunge să fie depistată de cele mai multe ori abia în jurul vârstei de 2 ani, când șansele de recuperare a capacității de vorbire a copilului sunt cu mult mai reduse. În țara noastră, la fiecare 1.000 de nașteri viabile, trei dintre bebeluși prezintă deficiențe de auz greu de sesizat în lipsa unui control de specialitate. Prin programul derulat de Ministerul Sănătății se dorește dotarea tuturor spitalelor și maternităților de stat cu aparatură medicală modernă, pentru ca bebelușii să beneficieze încă de la naștere și în prima lună de viață de controale auditive pentru depistarea eventualelor deficiențe.

(Foto cu caracter ilustrativ)

4352 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • RR 28.04.2018 16:53 Propun folosirea aparatului si pentru administratia locala,in felul acesta pot auzi mai bine nevoile populatiei,nu doar in campanie electorala.hahahhahahhaaa

Actualitate

177 vizualizari
25 mar. 2023 08:28

Desființarea Pieței, înființarea Centrului Cultural și organigrama primăriei revin pe masa consilierilor locali din Câmpina

Miercuri, 29 martie, de la ora 17.00, Consiliul Local Câmpina este convocat în ședință ordinară.

1035 vizualizari
24 mar. 2023 16:32

HIDRO PRAHOVA SA – Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 24 martie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Legii 458/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Alte stiri recente

344 vizualizari
25 mar. 2023 06:35

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.

538 vizualizari
24 mar. 2023 22:44

Ziua Porților Deschise la Poliția Județeană Prahova și Poliția Municipală Câmpina

Ziua Poliției Române este sărbătorită în fiecare an la 25 martie, zi în care este prăznuită sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, al cărei simbol se afla pe primul steag al Marii Agii și a fost preluat ulterior pe actualul drapel al Poliţiei Române. Anul acesta se împlinesc 201 ani de la înființarea Poliției Române, iar cu această ocazie, vineri, 24 martie, porțile Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și Poliției Municipale Câmpina au fost deschise pentru copii.