Ziua Eroilor. Omagiu adus la Câmpina celor care s-au jertfit pentru neam, credință și țară

Eveniment (Categoria articolului)

Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor au fost marcate, astăzi, la Câmpina, la Cimitirul Eroilor de pe Strada Boboâlna, fără fastul de altădată. A fost o ceremonie simplă, obișnuită, unde mulți oameni au venit fără a fi chemați, doar pentru a participa la acțiune sau pentru a depune o coroană de flori, dar unde au fost și două prezențe care au atras atenția - fostul primar Horia Tiseanu, aflat la prima sa apariție publică după alegerile din toamna anului trecut, și Cezar Grama, consilierul local care și-a pierdut mandatul, după cum a anunțat secretarul general al municipiului la ultima ședință a Consiliului Local, care s-a ”lipit” de delegația administrației locale la depunerea de coroane de flori, după care s-a așezat, ostentativ, chiar în spatele primarului Alin Moldoveanu. Un deja-vu...

Un deja-vu pentru cei care își amintesc comportamentul lui Cezar Grama de prin 2015, când s-a înscris în lupta internă din PNL pentru candidatura la funcția de primar, împotriva lui Horia Tiseanu. Deci e adevărat că roata se învârte și nu se știe niciodată cum ajung dușmani prietenii de ieri. Mai ales în politică.
Ceremonialul propriu-zis dedicat Zilei Eroilor a început cu intonarea Imnului Național și depunerea de coroane de flori, la Monumentul Eroilor, din partea Primăriei și Consiliului Local Câmpina, Prefecturii Prahova (prin subprefectul Alexandru Vane), Poliției Municipale, Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, Jandarmeriei Prahova, asociațiilor de rezerviști din MApN și MAI, partidelor politice, Asociației de pensionari și celor două spitale câmpinene. A urmat o slujbă religioasă oficiată de un sobor de zece preoți în frunte cu părintele protoiereu Grigore Melnic, evenimentul încheindu-se cu un scurt discurs al primarului Alin Moldoveanu.
De asemenea, se cuvine subliniat și faptul că, înaintea acestui ceremonial, reprezentanții Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina, împreună cu elevi de la școlile din localitate, au depus flori la Troița Eroilor din Primul Război Mondial, din Cartierul Slobozia, la Monumentul Eroilor Revoluției, la Monumentul Eroilor Războiului de Întregire Națională, la Parcela Eroilor de origine evreiască și la Cimitirul Eroilor. Menționăm faptul că în Cimitirul Bobâlna sunt îngropaţi 360 de eroi din primul război mondial şi 98 de eroi căzuţi în cea de-a doua conflagraţie mondială. De asemenea, în parcela evreiască se află mormintele a șase eroi evrei căzuți în primul război mondial.

4796 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

4173 vizualizari
16 oct. 2021 11:10

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

2706 vizualizari
14 oct. 2021 12:20

O "Seară americană", la Casa de Cultură din Câmpina. Un spectacol al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"

"Seara americană" este un spectacol care include melodii de pe coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali, corului și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Un spectacol vibrant, destinat publicului de toate vârstele.

Alte stiri recente

43 vizualizari
23 oct. 2021 11:22

Două sportive de la CS Câmpina, convocate la lotul național de baschet sub 14 ani

După succesul de la turneul de la Sibiu, care a marcat începutul Campionatului Național de baschet feminin pentru echipe sub 13 ani, au apărut și primele reacții. Iar acestea vin chiar de la vârf, de la nivel federal, ceea ce reprezintă un motiv de mare satisfacție pentru conducerea CS Câmpina, pentru președintele Adrian Stoican, dar și pentru antrenorul echipei feminine de baschet, Liviu Dochia.

2379 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.