Despre trecutul, prezentul și viitorul atletismului câmpinean, cu antrenorul Nicolae Pavel

Interviuri (Categoria articolului)

Orice câmpinean care are puțin habar de sport îl identifică pe Nicolae Pavel cu atletismul câmpinean, cu sportul, în general. Acesta a fost și pretextul pentru care l-am invitat în cadrul unei emisiuni pe profesorul Nicolae Pavel pentru a discuta despre trecutul, prezentul și, mai ales, viitorul atletismului câmpinean.

Poate mai puțină lume știe că Nicolae Pavel a fost și un sportiv foarte bun - atlet și voleibalist. Ne-a vorbit cu plăcere despre începuturile sale în atletism, sub coordonarea extraordinarului profesor Luca Henegar, dar și despre performanțele pe care le-a reușit ca sportiv în liceu, apoi în facultate. De altfel, Nicolae Pavel a mărturist că ”felul de a fi al profesorului Henegar, tactul, modestia și pedagogia sa au fost cele care m-au făcut să mă îndrept spre meseria de antrenor, după ce m-am accidentat la cot și am pus capăt carierei sportive”.
Trecând de la o carieră sportivă în care ”am aruncat inclusiv cu sulița confecționată din lemn, că așa erau vremurile”, Nicolae Pavel a ajuns, la începuturile anilor '80, la CSS Câmpina. ”La momentul respectiv aveam multe secții sportive, cu o reprezentare foarte bună la nivel național, în întrecerile rezervate cluburilor sportive școlare. Din păcate, după 1990, finanțarea s-a diminuat de la un an la altul, am fost nevoiți să renunțăm la o serie de secții, apoi să trecem sub tutela actualului Liceu Petrol”, descrie Nicolae Pavel situația CSS-ului câmpinean.
Referindu-se strict la cariera de antrenor de atletism, Nicolae Pavel a vorbit despre marile satisfacții, dar și despre dezamăgiri, despre condițiile de pregătire, dar și despre participarea la primele competiții internaționale. De asemenea, vorbindu-ne despre sportivii talentați descoperiți de-a lungul acestor decenii, Nicolae Pavel s-a oprit la Cristian Martinescu, ”un talent extraordinar, un foarte bună aruncător, cu perspective uriașe, dar care, după încheierea junioratului, a ajuns la cules căpșuni prin Spania”.
Discuția a ajuns și la situația actuală a sportului câmpinean, în general, a atletismului, în special. Profesorul Pavel a prezentat o serie de situații și soluții concrete, concluzia fiind aceea că, dacă se dorește cu adevărat un fenomen sportiv de calitate, soluții se găsesc!

4707 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

2620 vizualizari
03 iun. 2022 19:57

Povestea unei câmpinence de succes - Cristina Petcu, de la ”Grigorescu” la... ONU

1 comentarii

V-am propus de curând un șir de interviuri - eveniment cu câmpineni care au povești de succes. Este și cazul episodului de față al acestui serial. Protagonistă este Cristina Petcu, absolventă în urmă cu zece ani a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” și care în prezent lucrează pentru Organizația Națiunilor Unite, fiind în cadrul unei misiuni de pace în Mali.

3041 vizualizari
23 mai 2022 10:02

Cristi Minculescu, câmpineanul revenit din Himalaya - povești senzaționale, detalii inedite și o amintire de neuitat

Luna trecută, timp de trei săptămâni, Cristi Minculescu a fost într-o expediție în Himalaya. Cristi Minculescu este câmpinean, ghid montan profesionist, un împătimit al muntelui. La întoarcerea din Himalaya, el a pregătit o expoziție de fotografii, al cărei vernisaj va avea loc joi, 26 mai, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza”, eveniment la care CâmpinaTV.ro este partener media. Până atunci, Cristi Minculescu a acceptat invitația la o emisiune, unde a povestit pe larg despre expediția în cel mai "râvnit" masiv montan din lume.

Alte stiri recente

1447 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

4446 vizualizari
24 iun. 2022 07:32

Circulație oprită pe Bulevardul Bălcescu din Câmpina, de la sensul giratoriu până la Casa Tineretului, sâmbătă, 25 iunie 2022, de la 9.00 la 13.00

Primăria Câmpina anunță că traficul rutier va fi oprit pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, între intersecțiile cu străzile Câmpului și Orizontului, sâmbătă 25 iunie 2022, în intervalul orar 9.00-13.00.