Despre trecutul, prezentul și viitorul atletismului câmpinean, cu antrenorul Nicolae Pavel

Interviuri (Categoria articolului)

Orice câmpinean care are puțin habar de sport îl identifică pe Nicolae Pavel cu atletismul câmpinean, cu sportul, în general. Acesta a fost și pretextul pentru care l-am invitat în cadrul unei emisiuni pe profesorul Nicolae Pavel pentru a discuta despre trecutul, prezentul și, mai ales, viitorul atletismului câmpinean.

Poate mai puțină lume știe că Nicolae Pavel a fost și un sportiv foarte bun - atlet și voleibalist. Ne-a vorbit cu plăcere despre începuturile sale în atletism, sub coordonarea extraordinarului profesor Luca Henegar, dar și despre performanțele pe care le-a reușit ca sportiv în liceu, apoi în facultate. De altfel, Nicolae Pavel a mărturist că ”felul de a fi al profesorului Henegar, tactul, modestia și pedagogia sa au fost cele care m-au făcut să mă îndrept spre meseria de antrenor, după ce m-am accidentat la cot și am pus capăt carierei sportive”.
Trecând de la o carieră sportivă în care ”am aruncat inclusiv cu sulița confecționată din lemn, că așa erau vremurile”, Nicolae Pavel a ajuns, la începuturile anilor '80, la CSS Câmpina. ”La momentul respectiv aveam multe secții sportive, cu o reprezentare foarte bună la nivel național, în întrecerile rezervate cluburilor sportive școlare. Din păcate, după 1990, finanțarea s-a diminuat de la un an la altul, am fost nevoiți să renunțăm la o serie de secții, apoi să trecem sub tutela actualului Liceu Petrol”, descrie Nicolae Pavel situația CSS-ului câmpinean.
Referindu-se strict la cariera de antrenor de atletism, Nicolae Pavel a vorbit despre marile satisfacții, dar și despre dezamăgiri, despre condițiile de pregătire, dar și despre participarea la primele competiții internaționale. De asemenea, vorbindu-ne despre sportivii talentați descoperiți de-a lungul acestor decenii, Nicolae Pavel s-a oprit la Cristian Martinescu, ”un talent extraordinar, un foarte bună aruncător, cu perspective uriașe, dar care, după încheierea junioratului, a ajuns la cules căpșuni prin Spania”.
Discuția a ajuns și la situația actuală a sportului câmpinean, în general, a atletismului, în special. Profesorul Pavel a prezentat o serie de situații și soluții concrete, concluzia fiind aceea că, dacă se dorește cu adevărat un fenomen sportiv de calitate, soluții se găsesc!

5338 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

5837 vizualizari
21 nov. 2022 07:07

Ce mai face câmpineanul Mihai Coșăreanu la 13 ani de la câștigarea concursului ”Naționala de Rock”

Pe 21 noiembrie 2009, la Casa de Cultură a Studenților din București, câmpineanul Mihai Coșăreanu (17 ani), elev la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, câștiga Premiul I și Premiul de Virtuozitate la concursul de chitară ”Naționala de Rock”. Au trecut 13 ani de atunci și am vrut să vedem ce face astăzi talentatul Mihai Coșăreanu.

3014 vizualizari
15 nov. 2022 07:50

”Vrem să creștem gradul de atractivitate al serviciului public de transport local, atât pentru călători, cât și pentru operatorul serviciului”

4 comentarii

Afirmația aparține, la unison, consilierilor locali Valentin Crețu (USR-PLUS) și Cosmin Raț (POL), care au acceptat invitația noastră la o dezbatere publică reală pe tema transportului public local din Câmpina. A fost singura dezbatere organizată până acum pe marginea acestui subiect, după ce dezbaterea publică organizată de administrația locală, după consultarea publică, s-a dovedit a fi un fiasco.

Alte stiri recente

968 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret, din cadrul Consiliului Local Câmpina.

1182 vizualizari
30 nov. 2022 13:58

Sărbătoarea ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României, sărbătorite la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Marți, 29 noiembrie, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc o manfestare prin care au fost sărbătorite ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României. Chiar dacă la acest eveniment nu au putut lua parte decât elevi și cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, manifestarea a fost una emoționantă și deosebit de frumoasă.