Rezultate excelente pentru tinerii atleți câmpineni la o competiție internațională amicală pentru juniori

Sport (Categoria articolului)

În atletism se obișnuiește ca înaintea competițiilor oficiale să aibă loc și întreceri amicale între mai multe țări, la diverse categorii de vârstă, ca etape pregătitoare pentru competițiile cu miză mare. O astfel de întrecere amicală, rezervată juniorilor I, a avut loc sâmbătă, 11 mai, la Pitești, între echipele din Cipru, Israel, Ucraina, Belarus și, bineînțeles, România. Federația Română de Atletism a acceptat și participarea unor sportivi de la categorii inferioare de vârstă, juniori II, care nu au punctat în clasamentul competiției.

La concursul amical internațional de atletism de la Pitești au participat și doi sportivi de la CSS "Constantin Istrati" Câmpina, club coordonat de profesor Mihaela Marin. Este vorba de Andreea Lungu (aruncarea discului) și Marius Vasile (aruncarea greutății și aruncarea discului), ei obținând performanțe foarte bune, astfel:
Andreea Lungu (antrenor Mihaela Marin) - locul 3, aruncarea discului, 46,16m;
Marius Vasile (antrenor Nicolae Pavel) - locul 3, aruncarea greutății, 16,70m (cu 78cm peste recordul personal, stabilit în sală, în urmă cu câteva luni);
Marius Vasile (antrenor Nicolae Pavel) - locul 4, aruncarea discului, 46,57m.
Prezent alături de cei doi sportivi la Pitești, antrenorul Nicolae Pavel ne-a declarat: "Deși în afara concursului, fiind juniori II, ambii sportivi de la clubul nostru s-au comportat foarte bine, obținând performanțe remarcabile, care ar fi adus puncte României dacă participau în concursul internațional. Surpriza cea mai mare a fost la Marius, care și-a depășit recordul personal de o manieră entuziasmantă, apreciată de toți cei prezenți la concursul de la Pitești. Ambii sportivi câmpineni au confirmat astfel nivelul de pregătire atins în acest moment și ne dau speranțe la medalii la etapa finală a Campionatului Național Școlar, care este programată peste două săptămâni, tot la Pitești".
Concursul internațional de la Pitești a fost câștigat de Ucraina, țara noastră clasându-se pe locul al doilea.

5887 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

116 vizualizari
26 feb. 2024 10:01

Cinci victorii și o remiză în jocurile amicale susținute de echipa de fotbal a CS Câmpina în această iarnă

La finalul săptămânii viitoare începe returul Ligii A Prahova, la fotbal, astfel încât am considerat momentul oportun pentru o scurtă retrospectivă a jocurilor amicale disputate în această iarnă de formația pregătită de Claudiu Dumitrescu și Mugurel Dedu.

2095 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.