Premii importante pentru balerinele din Câmpina la Concursul Național "Lebăda de cristal" 2016

Eveniment (Categoria articolului)

S-au prezentat în concurs cu zece dansuri și au obținut șapte premii. Un bilanț extraordinar pentru micuțele balerine de la Clubul "En avant" din Câmpina, pregătite de profesoara Dorina Popa. În urmă cu exact un an participau la primul lor concurs de anvergură, iar acum sunt deja recunoscute în lumea baletului și câștigă premii după premii.

"Lebăda de cristal" este unul dintre cele mai importante concursuri naționale de dans. Ediția din acest an, a IV-a, a avut loc în perioada 1-3 aprilie, la Palatul Copiilor din București. Inițial, concursul a fost programat pentru o zi, dar din cauza numărului foarte mare de participanți la toate secțiunile (dans clasic, dans contemporan/lyric/jazz, dans folcloric, show-dance și cabaret) s-a impus organizarea evenimentului pe parcursul a trei zile. 
Balerinele de la Câmpina au avut în concurs zece dansuri și au fost premiate pentru șapte dintre ele. Un cadou minunat pentru profesoara lor, Dorina Popa, oferit cu câteva zile înainte de aniversare. Și iată premiile obținute de talentatele balerine de la Clubul "En avant", premii în spatele cărora stau sute de ore de pregătire, o muncă asiduă și sacrificii fără de care performanța nu ar exista.
- Andra Anghelache și Andreea Geantă - premiul I (lyric/jazz, 7-9 ani)
- Teodora Șerban - premiul al II-lea (dans clasic, 7-9 ani)
- Teodora Morar - premiul al II-lea (dans clasic, 7-9 ani)
- Erika Barbu - premiul al III-lea și o mențiune cu Sand și Pizzicato (dans clasic, 10-12 ani)
- Alessia Anghel - mențiune cu Esmeralda (dans clasic, 10-12 ani)
- Erika Barbu, Ana Milu, Ana Petrovanu, Iuliana Șerban și Daria Dumitrescu - premiul al II-lea cu Pas de Cinq (dans clasic, 10-12 ani)
"Fetele au fost extraordinare și sunt foarte mândră de ele. Sunt foarte talentate, pasionate de dans, ambițioase și au muncit foarte mult, iar aceste premii le încununează eforturile. Bucuria noastră este imensă și vom merge mai departe cu muncă și ambiție. Nu este ușor, dar este minunat!", a afirmat Dorina Popa, profesoara și coregrafa fetelor, fostă balerină la Teatrul "Constantin Tănase" din București.

5473 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion Dandoaselea 05.04.2016 10:27 Dans, atletism, inot... Niste copii grozavi care aduc o pata de culoare pe obrazul unui oras din ce in ce mai cenusiu. Bravo lor pentru perseverenta. Si felicitari inca o data tuturor pentru rezultate.

Eveniment

4173 vizualizari
16 oct. 2021 11:10

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

2706 vizualizari
14 oct. 2021 12:20

O "Seară americană", la Casa de Cultură din Câmpina. Un spectacol al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"

"Seara americană" este un spectacol care include melodii de pe coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali, corului și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Un spectacol vibrant, destinat publicului de toate vârstele.

Alte stiri recente

57 vizualizari
23 oct. 2021 11:22

Două sportive de la CS Câmpina, convocate la lotul național de baschet sub 14 ani

După succesul de la turneul de la Sibiu, care a marcat începutul Campionatului Național de baschet feminin pentru echipe sub 13 ani, au apărut și primele reacții. Iar acestea vin chiar de la vârf, de la nivel federal, ceea ce reprezintă un motiv de mare satisfacție pentru conducerea CS Câmpina, pentru președintele Adrian Stoican, dar și pentru antrenorul echipei feminine de baschet, Liviu Dochia.

2381 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.