Premii importante pentru balerinele din Câmpina la Concursul Național "Lebăda de cristal" 2016

Eveniment (Categoria articolului)

S-au prezentat în concurs cu zece dansuri și au obținut șapte premii. Un bilanț extraordinar pentru micuțele balerine de la Clubul "En avant" din Câmpina, pregătite de profesoara Dorina Popa. În urmă cu exact un an participau la primul lor concurs de anvergură, iar acum sunt deja recunoscute în lumea baletului și câștigă premii după premii.

"Lebăda de cristal" este unul dintre cele mai importante concursuri naționale de dans. Ediția din acest an, a IV-a, a avut loc în perioada 1-3 aprilie, la Palatul Copiilor din București. Inițial, concursul a fost programat pentru o zi, dar din cauza numărului foarte mare de participanți la toate secțiunile (dans clasic, dans contemporan/lyric/jazz, dans folcloric, show-dance și cabaret) s-a impus organizarea evenimentului pe parcursul a trei zile. 
Balerinele de la Câmpina au avut în concurs zece dansuri și au fost premiate pentru șapte dintre ele. Un cadou minunat pentru profesoara lor, Dorina Popa, oferit cu câteva zile înainte de aniversare. Și iată premiile obținute de talentatele balerine de la Clubul "En avant", premii în spatele cărora stau sute de ore de pregătire, o muncă asiduă și sacrificii fără de care performanța nu ar exista.
- Andra Anghelache și Andreea Geantă - premiul I (lyric/jazz, 7-9 ani)
- Teodora Șerban - premiul al II-lea (dans clasic, 7-9 ani)
- Teodora Morar - premiul al II-lea (dans clasic, 7-9 ani)
- Erika Barbu - premiul al III-lea și o mențiune cu Sand și Pizzicato (dans clasic, 10-12 ani)
- Alessia Anghel - mențiune cu Esmeralda (dans clasic, 10-12 ani)
- Erika Barbu, Ana Milu, Ana Petrovanu, Iuliana Șerban și Daria Dumitrescu - premiul al II-lea cu Pas de Cinq (dans clasic, 10-12 ani)
"Fetele au fost extraordinare și sunt foarte mândră de ele. Sunt foarte talentate, pasionate de dans, ambițioase și au muncit foarte mult, iar aceste premii le încununează eforturile. Bucuria noastră este imensă și vom merge mai departe cu muncă și ambiție. Nu este ușor, dar este minunat!", a afirmat Dorina Popa, profesoara și coregrafa fetelor, fostă balerină la Teatrul "Constantin Tănase" din București.

5654 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion Dandoaselea 05.04.2016 10:27 Dans, atletism, inot... Niste copii grozavi care aduc o pata de culoare pe obrazul unui oras din ce in ce mai cenusiu. Bravo lor pentru perseverenta. Si felicitari inca o data tuturor pentru rezultate.

Eveniment

2122 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

1859 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

1143 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

1675 vizualizari
26 iun. 2022 21:39

Câmpineanca Ioana Plăvan a câștigat titlul național la seniori, în proba de aruncarea suliței

La finala Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care a avut loc în week-end la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, proba de aruncarea suliței a fost câștigată de Ioana Plăvan.