Proiectul "Școala siguranței Tedi" continuă la Școala Centrală Câmpina, pentru elevii clasei I

Eveniment (Categoria articolului)

"Școala siguranței Tedi" este un proiect educațional derulat la nivel național de Tymbark Maspex România în parteneriat cu Ministerul Educației și Poliția Română. Scopul acestui proiect este acela de a-i informa pe elevii din clasa I despre potențialele pericole din jurul lor. Reprezentanți ai Poliției Române merg în școli și le vorbesc copiilor despre cum trebuie să se comporte la școală, pe stradă, despre regulile de circulație, despre cum trebuie să reacționeze în cazul în care sunt abordați de persoane străine, despre ce înseamnă și când trebuie apelat numărul unic de urgență 112 etc. O astfel de acțiune s-a desfășurat miercuri, 20 martie, la Școala Centrală Câmpina, alături de copii aflându-se comisar Marian Popescu, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

La acțiunea desfășurată în amfiteatrul Școlii Centrale au fost prezenți aproximativ 70 de elevi din clasa I, alături de învățătoarele lor și de directorul instituției, prof. Florentina Dumitrașcu. Pe lângă sfaturile primite de la reprezentantul IJP Prahova, copiii au putut urmări și un filmuleț pe înțelesul lor, cu principalele reguli de circulație. Apoi, și-a făcut apariția mascota Tedi, moment din care pentru cei mici nu a mai contat nimic altceva. Tedi le-a oferit daruri din partea companiei care sponsorizează această campanie, iar copiii au susținut un moment artistic deosebit. (video)
După cum ne-a declarat profesor învățământ primar Laura Iordache (video), anul acesta elevii de la Școala Centrală se numără printre cei peste 41.000 de elevi de clasa I din țară, care participă la proiectul "Școala siguranței Tedi". Totuși, pentru unitatea de învățământ din Câmpina nu este o premieră, deoarece Școala Centrală a făcut parte din proiectul - pilot "Școala siguranței Tedi", care s-a desfășurat în perioada 2013-2014 doar în județul Prahova. Ulterior, datorită succesului înregistrat în rândul copiilor, proiectul a fost extins la nivel național, iar astăzi se aplică în sute de școli din țară.

6710 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1757 vizualizari
12 aug. 2022 16:40

În perioada 13-15 august, dublu eveniment la Breaza: festival folcloric și târg de artă meșteșugărească și culinară

La Breaza, în Parcul ”Constantin Brâncoveanu”, va avea loc în perioada 13-15 august 2022 un dublu eveniment: a XVIII-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor ”Calabreaza” și ediția a doua a Târgului de Artă Meșteșugărească și Culinară. 

2103 vizualizari
11 aug. 2022 21:13

Mircea Baniciu cântă la Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, sâmbătă, 13 august 2022

Mircea Baniciu susține cel de-al treilea concert din cadrul evenimentului "Câmpina Summer Park Music" organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza". Primul spectacol a avut loc pe 25 iunie, protagonist fiind Kempes (Ovidiu Ioncu), apoi al doilea concert, pe 23 iulie, a fost susținut de formația Semnal M. Mircea Baniciu va cânta sâmbătă, 13 august, de la ora 20.00, pe esplanada din Parcul Regele Mihai I. 

Alte stiri recente

301 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)

1892 vizualizari
12 aug. 2022 13:04

Chemați la un scandal, polițiștii câmpineni au constatat că bărbatul implicat, băut bine, d-abia se dăduse jos de la volan

Joi, 11 august, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, despre faptul că soțul său este sub influența băuturilor alcoolice și face scandal.