După furtuna din noaptea trecută, opt copaci căzuți pe carosabil la Câmpina. A fost emis mesaj RO-ALERT. Peste 25.000 oameni nu au curent electric

Actualitate (Categoria articolului)

Noapte grea la Câmpina și în alte localități din județul Prahova, după o furtună violentă. Mai mulți copaci au fost smulși din rădăcini, corturile din pasajul de la ceas, unde are loc un târg comercial, au fost avariate în cea mai mare parte, iar mai multe gospodării au fost inundate.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice prognozate pentru județul nostru, pompierii militari prahoveni au fost solicitați (începând cu ora 02:45) să intervină pentru degajarea copacilor sau a crengilor ori porțiunilor de copaci căzute pe carosabil în 26 de cazuri, în localitățile Poiana Câmpina, Novăcești, Plaiu, Cornu de Jos, Comarnic, Vărbilău, Ploiești (str. Mărășești și B-dul București), Câmpina, Drajna de Jos, Păulești, Câmpina (DN1, Km 92), Vălenii de Munte, Dumbrăvești, Telega  și Vadu Săpat. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în municipiul Câmpina, 8 cazuri din totalul de 26 precizat mai sus. 
Până la ora 5.00 a fost valabilă o avertizare meteo cod portocaliu de vreme severă pentru localitățile Câmpina, Vălenii de Munte, Măneciu, Brebu, Slănic, Vărbilău, Izvoarele, Telega, Scorțeni, Gura Vitioarei, Drajna, Bănești, Poiana Câmpina, Cerașu, Starchiojd, Posești, Vâlcănești, Teișani, Aluniș, Șotrile, Bertea, Predeal-Sărari, Ștefești, Bătrâni, Cărbunești, Cosminele. IGSU a transmis mesaj RO-ALERT pentru aceste localități. 
Fenomenele meteo care au fost vizate: averse torențiale de peste 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.
De asemenea, la Câmpina, cele mai multe dintre corturile din pasajul de la ceas, unde are loc în aceste zile un târg comercial, au fost avariate.
Probleme au fost și în asigurarea cu energie electrică a mai multor localități. Astfel, sunt afectate 15 localități, însumând 25.443 consumatori, care nu au energie electrică. Este vorba de localitățile Câmpina, Poiana Câmpina, Breaza, Cornu, Telega, Brebu, Scorțeni și altele.

(Foto cu caracter ilustrativ)

2104 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

507 vizualizari
30 nov. 2023 21:40

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

820 vizualizari
30 nov. 2023 21:32

Ion Alexe, cel mai potrivit nume pentru recent inaugurata sală de sport din Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

În urmă cu puțin timp, în ziua ceremoniei de absolvire și depunere a jurământului de către poromoția noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, în prezența secretarului de stat chestor general Bogdan Despescu și a inspectorului principal al Poliției Române chestor Benone Matei, a avut loc inaugurarea sălii de sport din incinta acestei instituții de învățământ.

Alte stiri recente

758 vizualizari
30 nov. 2023 18:59

Cupa ”1 Decembrie” la handbal feminin, juniori IV. Prima zi, un spectacol sportiv total

Șase echipe de top din România la nivel de handbal feminin juvenil au venit la Câmpina pentru a participa la Cupa ”1 Decembrie”.

1525 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu.