Oameni nemulțumiți pe Strada Bobâlna, din Câmpina. "O să ne intre apa în curți și case"

Actualitate (Categoria articolului)

Mai mulți locuitori de pe Strada Bobâlna și-au exprimat astăzi nemulțumirea față de modul în care sunt realizate geigerele pentru scurgerea apelor pluviale de către firma care execută lucrarea de modernizare a străzii. Practic, proiectul a fost modificat și, dacă pe partea stângă a străzii s-au făcut rigole pentru scurgerea apei, pe partea dreaptă s-a luat decizia realizării a patru cămine de tip geiger pentru captarea apei și direcționarea acesteia în canalizare printr-o conductă cu diamentrul de 110 mm.

Oamenii s-au adresat în această dimineață muncitorilor care lucrau geigerele de scurgere a apei, în zona fostului cămin IRUE, la intersecția cu Aleea Pinului, cerându-le acestora să oprească lucrarea și să fie adusă o conductă cu un diametru mai mare, de 300-350 mm. "Conducte așa subțiri avem în curțile noastre, nu se poate ca și pentru canalizarea pluvială stradală să se utilizeze o conductă de 110 mm. Când plouă, aici se acumulează o cantitate mare de apă, iar această conductă nu va face față preluării apei și așa vom avea curțile și casele inundate. Dacă tot se face o treabă, măcar să se facă o treabă bună", spun locuitorii de pe Bobâlna. În privința muncitorilor, ei au lucrat cu materialele care li s-au adus și așa cum le-au spus șefii, iar aceștia au invocat partea de proiectare.
"În proiectul pentru Strada Bobâlna, pe partea dreaptă a drumului erau prevăzute rigole de scurgere a apei pluviale, ca și pe partea stângă. Numai că, atunci când au început săpăturile, pe dreapta a fost descoperită o conductă de gaze la o adâncime mai mică decât ne asigurase Distrigaz, atunci când am cerut o situație cu toate rețelele. În aceste condiții, s-a luat decizia refacerii acestei părți de proiect și s-a dispus ca în loc de rigole să se realizeze patru geigere, adică patru guri de scurgere cu direcționarea apei în canalizarea pluvială, proiectul prevăzând tuburi cu diamentrul de 110 mm. Așa a stabilit proiectantul și există dispoziție de șantier în acest sens", ne-a precizat directorul Direcției de Investiții a Primăriei Câmpina, Eliza Oprescu. 
Prin urmare, se respectă ceea ce este în proiect cu speranța că... așa e bine, așa trebuie, nu vor fi probleme. Când vor începe ploile, vom vedea cine a avut dreptate.
În privința lucrărilor de modernizare a Străzii Bobâlna, precizăm că acestea ar fi trebuit finalizate astăzi, 12 septembrie 2019, dar termenul va fi prelungit prin act adițional, constructorul invocând zilele ploioase care l-au împiedicat să lucreze... Următorul termen înaintat de constructor pentru finalizarea lucrărilor - 10 octombrie 2019. Cât despre nemulțumirea reprezentanților firmei executante - SCDA Infrastructură SRL București cu privire la faptul că fotografiem și filmăm ceea ce se întâmplă pe Strada Bobâlna, le comunicăm acestora că este vorba despre o lucrare pe domeniul public, plătită din bani publici și nu trebuie să cerem nimănui permisiunea să ne facem meseria. Deranjăm pe cineva?
Poate ar trebui ca reprezentanții Primăriei să stea de vorbă și cu locuitorii de pe Bobâlna, poate chiar primarul Horia Tiseanu ar trebui să facă asta atunci când vizitează și pozează superba lucrare de asfaltare. Și nimeni nu ar trebui să considere că oamenilor de aici li se face o favoare că li se asfaltează strada, pentru că este dreptul lor, pentru că și din banii lor se plătește această lucrare, pentru că asfaltul, într-un municipiu, nu ar trebui să fie un lux, ci un lucru normal.

Citiți și: Strada Bobâlna din Câmpina, cu o zi înaintea termenului contractual de finalizare a lucrării de asfaltare...

6147 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

594 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

780 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.

Alte stiri recente

651 vizualizari
03 mar. 2024 17:13

Gabriel Văcărescu, de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, vicecampion național la haptatlon, categoria sub 18 ani

Sâmbătă și duminică, s-au desfășurat, la București, Campionatele Naționale de probe combinate - heptatlon, pentru seniori, dar și tineret sub 23 ani, sub 20 ani, și juniori sub 18 ani și sub 16 ani.

1580 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare: