Poeziile lui Silviu Ciocanelli au văzut lumina tiparului. SCRUM - o carte tulburătoare

Eveniment (Categoria articolului)

La Editura 'Școala Ardeleană' a apărut recent volumul 'Scrum'. O carte care conține poezii și gânduri. Poeziile și gândurile unui tânăr câmpinean care a supraviețuit incendiului din Clubul Colectiv, din cumplita noapte de vineri, 30 octombrie 2015. Volumul poartă numele ultimei poezii scrise cu doar câteva zile înaintea dezastrului de la Colectiv.

'Este un vis împlinit pentru mine. Întotdeauna mi-am dorit să îmi public poeziile, dar niciodată nu am avut curajul sau încrederea că pot urmări acest vis. Mereu îmi spuneam că e mai bine să mai scriu câteva poezii și să aștept. Acum, visul meu a devenit realitate. Am adunat între cele două coperți postările mele de pe blog și o parte din poeziile scrise după ce m-am trezit din comă', ne-a spus Silviu Ciocanelli. 
Cartea nu a avut, încă, o lansare oficială, să-i spunem. Lui Silviu i-ar plăcea să o poată lansa în această toamnă, dar nu știe dacă va reuși sau nu pentru că este o toamnă grea, urmează să mai treacă prin câteva operații în lunile următoare. Dar cartea poate fi comandată online pe site-ul Editurii 'Școala Ardeleană', la prețul de 20 lei. Editura o poate livra oriunde în țară, iar banii obținuți vor ajunge direct la Silviu pentru acoperirea viitoarelor intervenții chirurgicale sau pentru alte necesități. 'Domnul Vasile Dâncu, directorul editurii, mi-a spus că a rămas șocat după cele întâmplate și s-a hotărât să mă ajute să-mi public poeziile. Voi încerca să aduc cartea și la bibliotecile din oraș având în vedere că va mai trece ceva timp până când va putea fi găsită în librării', ne-a mai declarat Silviu Ciocanelli. L-am întrebat dacă și-ar dori ca poeziile lui să devină muzică, să se transforme în balade, poate. 'Am vrut mereu să scriu piese sau să îmi pun versurile pe muzică, dar nu am găsit timp sau oameni cu care să fac acest lucru. Este foarte greu să te potrivești cu altcineva în muzică, iar eu nu m-am mulțumit cu jumătăți de măsură sau compromisuri. Când va veni timpul potrivit și când voi găsi oameni care să fie pe aceeași undă cu mine, cu siguranță voi înceca să compun și muzică. În ultimele luni am început să exersez din nou la chitară. În niciun caz nu voi renunța la muzică!', spune Silviu și nu avem niciun motiv să credem că nu este așa.

Revenind la 'Scrum', este o carte frumoasă și puternică tocmai prin simplitatea versului. Silviu scrie simplu, dar foarte concentrat. Scrie despre el, despre viață, iubire și... scrum. Despre viața de după... scrum. 'Nu mi-am terminat călătoria și iubirea din mine nu s-a sfârșit!' Cumpărați și citiți 'Scrum'. Aici - http://scoalaardeleanacluj.ro/wp/produs/scrum/

Scrum
am o urgentă nevoie
să respir singur
să nu împart aer sau priviri
vorbe sau trăiri
până când mă pot scufunda din nou
între voi
mă găsesc în nopțile distorsionate
și râdem și suntem
și plângeam și am fost
... totul

(Duminică, 4 octombrie 2015)

6430 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2948 vizualizari
27 nov. 2023 18:03

La Câmpina, Ziua Națională a României va fi sărbătorită printr-un ceremonial militar și religios

Ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, va fi sărbătorită la Câmpina printr-un ceremonial militar și religios, care va avea loc începând cu ora 13.30, în Parcul Trandafirilor, la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire a României.

3353 vizualizari
26 nov. 2023 17:45

Târg de Crăciun la Castelul ”Iulia Hasdeu” din Câmpina

3 comentarii

Dezamăgirea de a nu avea nici anul acesta un târg de Crăciun la Câmpina, organizat de municipalitate pentru bucuria celor mici și celor mari, este estompată, iată, de inițiativa conducerii Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu" de a organiza un astfel de târg chiar în grădina Castelului, în primele trei week-end-uri din luna decembrie. Este primul târg de Crăciun de la Castelul Hasdeu și va reuni artizani din zona Câmpinei și din alte localități din județul Prahova.

Alte stiri recente

377 vizualizari
29 nov. 2023 12:47

Președintele CS Câmpina trebuie să demisioneze! O mulțime de argumente și un apel la bun simț, decență și onoare

Nu vom discuta în acest articol despre persoane, ci despre ocupantul unui funcții publice. Indiferent de numele său, la cum și-a derulat mandatul în ultimii deja mulți ani, președintele Clubului Sportiv Câmpina a ajuns la momentul la care trebuie să plece! Măcar din bun simț, decență și onoare. Dacă le are...

760 vizualizari
29 nov. 2023 10:52

Unul dintre panourile solare de la trecerile de pietoni din Câmpina este orientat spre... nord. Încă nu este fixat definitiv...

Relatam zilele trecute că pe artera principală a Câmpinei se lucrează la amplasarea stâlpilor pentru iluminatul trecerilor de pietoni, în cadrul unuia dintre cele trei proiecte de modernizare a iluminatului public din Câmpina derulate de administrația locală.