La Bănești s-au reluat lucrările de modernizare a drumurilor, în cadrul proiectului cu finanțare europeană de un milion de euro

Actualitate (Categoria articolului)

Anul trecut, în comuna Bănești a început derularea unui proiect cu fonduri europene în valoare de un milion de euro. Este vorba, după cum se știe deja, despre modernizarea mai multor drumuri, unele dintre acestea fiind asfaltate pentru prima dată. Unele lucrări au fost executate în 2018, iar anul acesta, odată cu îmbunătățirea condițiilor meteorologice, s-au redeschis două noi fronturi de lucru.

Astfel, în 2019, lucrările din cadrul proiectului cu finanțare europeană de un milion de euro se realizează pe Strada Dumbrava, care face legătura cu parcul fotovoltaic și Centrul de Sănătate din Bănești, precum și pe drumul comunal care face legătura între Strada Belu spre Pădurea Ciuperceasca, acolo unde deja au început să vină investitori interesați să dezvolte diferite afaceri, unele dintre ele chiar în domeniul agricol.
"Am întâmpinat unele greutăți, pentru că pe unele trasee sunt și conducte aparținând societății Conpet și există o serie de reglementări speciale în aceste condiții. De exemplu, trebuie ca strada asfaltată să fie la minim 1,5 metri de aceste conducte și a trebuit să ne conformăm. Oricum, în momentul de față lucrarea este realizată în proporție de aproape 60%, dar avem timp suficient până la finalul lunii august în acest an să încheiem asfaltarea pe toate străzile cuprinse în acest proiect important pentru localitatea noastră", ne-a declarat George Stoica, primarul comunei Bănești. (video)
Lucrările de modernizare a străzilor sunt executate de societatea Roni Civil Interoute SRL Băicoi.

6033 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • MARIN MIRCEA 21.03.2019 15:46 Cind un om face treaba buna pentru comunitate ce poti spune mai mult !!!!??? Trebuie sa te rogi la dumnezeu sa ii dea sanatate lui si familiei lui !!!La cit mai multe realizari in folosul comunei !!!

Actualitate

426 vizualizari
03 dec. 2023 18:54

Un an și jumătate de închisoare pentru că a furat un BMW abandonat pe marginea DN1, între Câmpina și Ploiești

Judecătoria Câmpina a pronunțat recent o sentință într-un dosar de furt, condamnându-l pe autor la o pedeapsă de un an și jumătate cu închisoare. Sentința nu este definitivă.

157 vizualizari
03 dec. 2023 17:54

Primim de la cititori. Curge apă pe Calea Doftanei...

1 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a semnalat la numărul de whatsapp 0733.388.425 o situație care persistă de ceva vreme pe Calea Doftanei.

Alte stiri recente

87 vizualizari
03 dec. 2023 20:05

De marți, 5 decembrie 2023, se reia transportul public local pe Strada Voila

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis un anunț privind reluarea transportului public local pe Strada Voila.

1602 vizualizari
03 dec. 2023 08:38

Produse artizanale și obiecte de artă populară la micul Târg de Crăciun din grădina Castelului Iulia Hasdeu

Micul Târg de Crăciun din grădina Castelulului Iulia Hasdeu din Câmpina și-a deschis ieri porțile și a reprezentat o surpriză plăcută pentru vizitatorii Muzeului Memorial B.P. Hasdeu. Nu este un târg obișnuit, nu vă așteptați să găsiți aici vin fiert sau diverse mâncăruri tradiționale. Este un târg cu produse artizanale și obiecte de artă populară, realizate manual de meșteșugari din zona Câmpinei.