Școala Domnească din Câmpina, imagine deprimantă. Orice intervenție necesită avize de la Ministerul Culturii

Actualitate (Categoria articolului)

Școala Domnească din incinta Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din municipiul Câmpina este singura clădire de patrimoniu care găzduiește, efectiv, cursuri școlare. Din păcate, aspectul său exterior lasă mult de dorit, ultimele intervenții fiind efectuate în urmă cu aproape 15 ani. Fiind declarată monument istoric și înscrisă în patrimoniul arhitectural al județului, orice intervenție la clădire necesită avize de la Ministerul Culturii și Consiliul Județean Prahova.

La ultima ședință a Consiliului Local Câmpina, primarul Horia Tiseanu s-a arătat vizibil deranjat de faptul că președintele Comisiei de cultură, învățământ și sport, Florin Frăţilă, a cerut Executivului să intervină și să ia măsuri pentru că nu au fost efectuate lucrări aprobate de Consiliul Local. Frățilă s-a referit la  înlocuirea suprafaţei de joc la sala de sport a Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu” şi nerealizarea studiului de fezabilitate pentru repararea acoperişului săii de sport de la Liceul Tehnologic Energetic.
“Nu mai cereţi soluţii Executivului! Ce să facem noi?! Există o comisie de reparaţii pentru şcoli, din care fac parte şi consilieri locali. Eu nu fac parte din această comisie, dar, spre exemplu, trecând pe Strada Republicii am văzut că acoperişul Şcolii Domneşti e foarte ruginit. Este o clădire monument istoric şi poate că această comisie ar trebui să includă vopsirea tablei sau schimbarea ei pe lista lucrărilor pentru anul viitor. De asemenea, aș vrea să vă reamintesc faptul că din toate consiliile de administrație de la școli fac parte și consilieri locali și puteți întreba acolo care este situația. Pentru că, noi alocăm banii, dar școlile se ocupă mai departe de licitații și lucrări”, a afirmat primarul Horia Tiseanu. 

Noi am făcut ceea ce ar fi trebuit să facă reprezentanții administrației locale înainte de a aborda în plenul CL acest subiect. Am stat de vorbă cu conducerea liceului și am aflat că au fost demarate, încă de la începutul anului, procedurile pentru obținerea avizelor necesare în vederea executării unor lucrări la Școala Domnească. Fiind vorba despre o clădire de patrimoniu, care datează de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, nicio intervenție nu este permisă fără avize de la Ministerul Culturii. 
„Am discutat încă de la începutul anului despre problema acoperișului de la Școala Domnească. Este o clădire de patrimoniu, înscrisă în lista monumentelor arhitecturale de la Consiliul Județean Prahova și în lista monumentelor istorice de la Ministerul Culturii. Prin urmare, nu putem interveni în orice condiții. Ne-am adresat Consiliului Judeţean care ne-a îndrumat şi spre Ministerul Culturii, de la care așteptăm în continuare un răspuns. Am explicat tuturor că nu schimbăm forma acoperişului, ci doar am vrea să înlocuim tabla ruginită cu o ţiglă tip Lindab. Încă aşteptăm un răspuns şi sperăm ca în primăvara şi vara anului viitor să putem face această lucrare”, ne-a declarat prof. Roxana Stan, directorul Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu”.

3990 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1143 vizualizari
14 aug. 2022 19:40

Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.

1584 vizualizari
14 aug. 2022 12:28

Un bărbat de 33 ani, din Câmpina, a fost prins băut la volan la Valea Doftanei

Noaptea trecută, chiar cu puțin timp înainte de miezul nopții, polițiștii din Valea Doftanei au oprit pentru control un autoturism care circula pe DJ 102I, din direcția Teșila către satul Trăisteni.

Alte stiri recente

2197 vizualizari
14 aug. 2022 16:29

Mircea Baniciu, impresionat de publicul câmpinean. Sute de oameni au stat în ploaie să asculte și să cânte refrenele sale

Mircea Baniciu a susținut un concert extraordinar în Parcul Regele Mihai I, pe 13 august, în cadrul evenimentului ”Câmpina Summer Park Music”, organizat de Casa de Cultură ”Geo Bogza”.

1537 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)