Directorul HidroPrahova: "Scăderea facturilor la apă poate veni doar în urma unui consum mai redus"

Actualitate (Categoria articolului)

În condițiile în care, de aproape o săptămână, în Câmpina există unele restricții privind consumul apei de la robinet, în urma depistării bacteriei Clostridium perfringens într-un punct al rețelei care alimentează o parte a Cartierului Voila, tot mai mulți câmpineni consideră că ar trebui diminuată factura la apă pentru această perioadă, deoarece HidroPrahova nu a furnizat apă la parametrii corespunzători pentru a fi considerată potabilă.

Ei bine, acest lucru nu se va întâmpla, conducerea HidroPrahova considerând că o scădere a facturii poate veni doar în urma unui consum mai mic. Directorul general al HidroPrahova, Liviu Ilași, s-a aflat în aceste zile mai mult la Câmpina, coordonând activitățile impuse de DSP către operatorul de apă pentru remedierea cât mai rapidă a situației generate de infestarea cu Clostridium perfringens. ”Dacă există o posibilitate legală să diminuăm facturile abonaților HidroPrahova pentru această perioadă, noi o vom face cu siguranță. Dar trebuie ținut cont, după părerea mea, de faptul că noi am asigurat în permanență apă la nivelul întregului municipiu Câmpina în toată această perioadă. În aceste condiții, cred că o scădere a facturii la apă poate veni doar prin scăderea consumului, nu urmare a unor analize care au semnalat probleme într-o zonă restrânsă, fiind afectați practic aproximativ 100 de abonați ai HidroPrahova, pentru care apa a fost oprită. Practic, acești oameni vor avea automat facturile la apă mai mici, pentru că nu li s-a furnizat deloc apă. Pentru restul orașului, repet, o scădere a facturii la apă poate veni doar în urma unui consum mai mic”, ne-a declarat directorul general al HidroPrahova, Liviu Ilași. (video)

7406 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion Campineanu 20.08.2021 09:05 Cu scaderea facturii datorita unui consum mai mic e ok. DAR peste tot in lume se fac reduceri la vanzarea de poroduse si/sau servicii neconforme. In acest caz Hidroprahova livreaza apa menajera pe post de apa potabila deci TREBUIE platite niscaiva compensatii.Da poate ca au fost 100 de abonati la care s-a oprit apa dar INTREG orasul Campina a fost afectat comunicatul dat de DSP spune clar apa nu mai este potabila se va folosi doar in scop menajer.
  • rammstein 20.08.2021 09:22 n... !!!...daca eram intr-un stat normal acum erai la puscarie !!!..te-asi pune in fata tuturor sa bei zilnic 2 litrii de apa de la robinet in campina timp de 4 ani!!!...noroc cu actualul primar care a luat masuri concrete!!...
  • The Mask 20.08.2021 10:21 Am o intrebare pentru directorul HidroPrahova....Pretul este la fel pentru apa potabila si cea necorespunzatoare?Cred ca un procuror ar trebui sa faca o vizita la primaria Campina si HidroPrahova sa afle ce s-a intamplat cu analizele de la Dsp in legatura cu apa.Daca este adevarat ca noi am consumat o apa care nu era in parametri normali in anii trecuti, cei care se fac vinovati de situatie sa raspunda.
  • Dochia Emilia 20.08.2021 12:47 Factura este mai mica in doua situatii, nu doar in una, asa cum sustineti dv., d-le director si anume, printr-un consum mai mic, asa cum spuneti dar si printr-un TARIF MAI MIC, corespunzator unei ape nepotabile, asa cum s-a dovedit a fi, aplicat aceleiasi cantitati consumate!!! Greu de gandit, nu?
  • Argintaru 20.08.2021 15:12 Rușine! HydroPrahova a furnizat apă în toată perioada asta ne fiind potabilă... Cred că și noi vom plăti următoarele facturi în candități reduse de bani!
  • The Mask 20.08.2021 18:22 Am tot asteptat sa vad cat dureaza nesimtirea HidroPrahova si Dsp Prahova....mult,enorm de mult.Nu era cazul ca hidro si dsp sa vina sa recolteze probe din toate zonele orasului de la consumatori sa vedem ce calitate are apa livrata la ora asta?E greu cand esti nesimtit si noi platim facturi uriase,la care se adauga indolenta respectivilor.Veniti naibi odata si vedeti ce apa avem noi in case.CE ASCUNDETI ?Parchetul nu se autosesizeaza odata?

Actualitate

2821 vizualizari
26 oct. 2021 20:54

Poliția Locală Câmpina a împărțit gratuit măști de protecție și o informare cu măsurile de protecție sanitară care trebuie respectate

5.000 de măști de protecție sunt distribuite gratuit de Primăria municipiului Câmpina, prin Poliția Locală. Marți, 26 octombrie, a avut loc o primă acțiune de acest gen, fiind avute în vedere zonele centrelor comerciale, ale piețelor, precum și stațiile de transport public.

2295 vizualizari
26 oct. 2021 18:42

Un bărbat din Brebu a fost prins băut la volan pe Calea Doftanei, din Câmpina

Luni, 25 octombrie, în jurul orei 11.00, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina au oprit pe Calea Doftanei, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, un autoturism care circula din direcţia Străzii Ecaterina Teodoroiu spre Strada Bogdan Petriceicu Hasdeu.

Alte stiri recente

46 vizualizari
27 oct. 2021 12:17

Tratamente de recuperare post-COVID la SanConfind Poiana Câmpina

Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina a venit, încă din primăvara acestui an, cu o ofertă de servicii medicale foarte utile: recuperare post-Covid. Tratamentele respective se fac în Baza de Recuperare Medicală, prima structură funcțională a spitalului. De atunci, mulți pacienți care au trecut prin boală și au rămas cu urmări neplăcute s-au adresat Centrului Medical Sanconfind. Iar tratamentele de balneo-fizio-kinetoterapie pe care le-au urmat au dat rezultate bune. Specialiștii în astfel de recuperări fac consulturi medicale, educarea” respiraţiei, exerciţii pentru îmbunătăţirea mersului şi evaluare psihologică pentru integrarea normală în societate.

65 vizualizari
27 oct. 2021 11:49

În sediile HidroPrahova au acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele cu test negativ sau care au trecut prin boală. Măsura nu se aplică și angajaților societății

Operatorul de apă și canal HidroPrahova anunță că a activat Comitetul de acțiune pentru situații de urgență la nivelul întregii societăți, pentru stabilirea măsurilor suplimentare necesare privind derularea activității în condiții de siguranță, în contextul creșterii incidenței cumulate a virusului SARS-CoV-2.