Documentațiile pentru proiectele la care se dorește finanțare europeană costă un milion lei de la bugetul Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Din bugetul municipiului Câmpina s-a alocat în acest an aproximativ un milion de lei pentru realizarea a diferite documentații necesare proiectelor pentru care administrația locală intenționează să acceseze fonduri europene. Dintre cele 11 proiecte din această categorie, doar două se află foarte aproape de semnarea contractului de finanțare. Este vorba despre restaurarea Castelului Hasdeu și reabilitarea termică a Blocului 12 de pe Strada Victoriei.

Luna trecută, primarul Horia Tiseanu a enumerat în plenul Consiliului Local proiectele pentru care se intenționează accesarea finanțării europene și a vorbit despre sumele alocate pentru studiile de fezabilitate, alte tipuri de documentație, precum și valoarea cofinanțărilor, acolo unde este cazul. Totalul este de 991.800 lei, adică aproximativ un milion.(video)
Iată proiectele și sumele alocate:
- Restaurarea, dotarea și valorificarea patrimoniului cultural al Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu" - urmează ca în scurt timp să se semneze contractul de finanțare; anul acesta se alocă 100.000 lei pentru cofinanțarea proiectului
- Creștere eficiență energetică Spitalul Municipal Câmpina - 100.000 lei
- Creștere eficiență energetică în clădirile rezidențiale - 13.000 lei
- Creștere eficiență energetică la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" - 2.000 lei
- Creștere eficiență energetică Bloc 12, Strada Victoriei, nr.6 - 14.000 lei (urmează semnarea contractului)
- Îmbunătățirea infrastructurii educaționale Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu" - 100.000 lei
- Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin construirea unei noi grădinițe - 142.800 lei
- SF construire locuințe sociale pentru persoanele defavorizate, conform Strategiei de Dezvoltare Locală - 100.000 lei (se așteaptă Ghidul de finanțare)
- SF modernizare străzi, conform Strategiei de Dezvoltare Locală - 100.000 lei
- SF reabililitare, modernizare, extindere sistem de iluminat public - 142.800 lei
- Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane, bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă - 250.000 lei (pentru studiu de trafic și studiu de parcări)

4650 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • CTP 06.03.2018 22:39 Atata timp cat sunt doar intentii, cu SF-uri ce expira inainte de urmatoarea etapa, le luam doar ca declaratii politice ,adica APA de PLOAIE.

Actualitate

1893 vizualizari
01 apr. 2023 12:35

Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina are un elev calificat la Olimpiada Națională la analiza produselor alimentare

În acest an școlar au fost foarte multe rezultate foarte bune la olimpiadele școlare la nivel județean, mulți elevi ai unităților de învățământ câmpinene calificându-se la olimpiadele naționale.

1675 vizualizari
01 apr. 2023 09:05

Lovitură de teatru! Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul privind înființarea Centrului Cultural a fost aprobat

2 comentarii

UPDATE - Această știre a fost o păcăleală de 1 aprilie. Celor care ne-au felicitat sau ne-au criticat, celor care s-au amuzat alături de noi, tuturor le mulțumim pentru că ne citesc!
La câteva zile după ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, în care - printre altele - a fost respins, pentru a treia oară în acest mandat, proiectul de înființare a unui Centru Cultural, a venit lovitura de teatru: Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul de înființare a Centrului Cultural a fost aprobat!

Alte stiri recente

1503 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

661 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.