La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai
Social (Categoria articolului)
Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.
Au fost destui cei care l-au acuzat chiar pe primarul Alin Moldoveanu că maratonul acestuia de a fi prezent la deschiderea noului an școlar la fiecare unitate de învățământ din municipiu nu are decât o conotație politică, electorală, chiar dacă primarul așa a procedat în fiecare an.
Dar ceea s-a întâmplat în ultimele zile ni se pare mult mai grav decât faptul că primarul vrea să fie prezent la deschiderea anului școlar la toate unitățile de învățământ. Sunt mai multe școli unde învață copii ai unor angajați din Primăria Câmpina. La primele ședințe cu părinții din noul an școlar, unii dintre acești părinți - angajați în Primărie au venit cu tot felul de propuneri de lucrări și amenajări, inclusiv cu propuneri de natură financiară (câți bani să se strângă de la părinți), inclusiv cu asigurarea că au găsit firme care să execute lucrările, ținând să adauge că au chiar și sprijinul viceprimarului municipiului, care îi va ajuta, atunci când e nevoie, cu oameni de la Atelierul de Infrastructură Urbană, aflat în directa subordine a acestuia, pentru realizarea unor lucrări. Sunt lucruri care ne-au fost aduse la cunoștință de mai mulți părinți, unii chiar revoltați de întreaga situație.
Și este o situație inacceptabilă, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, nu ar trebui să li se ceară bani părinților pentru realizarea unor lucrări, în condițiile în care în fiecare an se alocă bani de la bugetul local pentru întreținerea și repararea școlilor, pe baza solicitărilor făcute de conducerile școlilor. Sumele se aprobă de către Consiliul Local, la începutul fiecărui an, odată cu bugetul local. Anul acesta, suma alocată lucrărilor de reparații la unitățile de învățământ a fost de 1.238.700 lei.
În al doilea rând, nu ar trebui să fie nevoie sub nicio formă de ”sprijinul” niciunui ales local pentru niciun fel de problemă, alta decât se află în fișa postului său; nu ar trebui folosiți sub nicio formă oameni din administrația locală, plătiți din bani publici, pentru interesul care pare mai degrabă unul personal, chiar electoral, al unui ales local!
În al treilea rând, care sunt criteriile pentru care se alege o firmă sau alta în vederea realizării unor lucrări la o școală? Și de ce niște părinți - angajați ai Primăriei Câmpina pot lua o asemenea decizie în privința unor firme?
Nu așteptăm să se întâmple nimic spectaculos, dar considerăm că trebuie tras un semnal de alarmă, pentru că în școală nu ar trebui să existe astfel de situații în care se să amestece alte interese cu cele ale învățământului. Orice fel de interes ar fi!
Comentarii
- 22.09.2023 13:33 Nimic nou sub soare.Cea mai slabă administrație ever a târgului Cămpina, căci asta a devenit acest oraș.Citiți cv-urile consilierilor, majoritatea absolvenți de liceu și cam atăt sau cv-ul primarului, condamnat penal pentru încercare de dare de mită, și vă veți cruci să vedeți cine a ajuns să dicteze pe banii voștrii.Exact ca în toată țara, Romănia/ Cămpina și românii/cămpinenii își merită soarta.
- 23.09.2023 13:05 Criteriile pe care se aleg firmele pentru a executa lucrarile.....hahahaha....tot ce trebuie sa facă este sa dea o parte din banii primiti inapoi la primar si la gașca lui ca șpagă, e foarte simplu. Strange-ti hora, nu fiti hoti, sa ne intre-n....la toti....
Social

Sistemul de returnare – garanție începe să funcționeze și la Câmpina. Cam ca-n toată țara...
Din 30 noiembrie 2023, în toată țara ar fi trebuit să intre în vigoare sistemul de returnare – garanție, al cărui principal scop este de a crește reciclarea, de a contribui la protejarea mediului.

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”
La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu.
Alte stiri recente

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața
În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor
Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.