Emoție și armonie la ”Muzica+”, eveniment în cadrul proiectului ”CâmpinArtelor”

Eveniment (Categoria articolului)

”Muzica+” este unul dintre cele mai frumoase evenimente incluse în proiectul cultural ”CâmpinArtelor”, care se desfășoară pe parcursul acestui an în municipiul Câmpina. Este coordonat de pianista Diana Ionescu, câmpineancă la origini, și aduce în fața elevilor tineri interpreți ai genului clasic. Fie că este vorba de elevi la liceele de muzică, fie că este vorba de studenți la Universitatea Națională de Muzică, toți acești tineri sunt doar cu puțin mai mari decât elevii câmpineni în fața cărora cântă.

Miercuri, 6 aprilie 2022, a fost al treilea episod al frumosului proiect ”Muzica+”, de acestă dată desfășurându-se la Școala Gimnazială ”Al.I. Cuza” și la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, la această din urmă instituție, evenimentul fiind dedicat elevilor de la Școala Gimnazială”B.P. Hasdeu”, care - după cum se știe deja - învață la ”Grigorescu” pe perioada lucrărilor de modernizare de la școala lor. Spectatori ai evenimentului de la ”Grigorescu” au fost elevi ai clasei a VI-a de la Școala ”B.P. Hasdeu”, diriginte Cristian Șendroiu.
Diana Ionescu a prezentat în fața copiilor două interprete extrem de talentate. Prima a fost Anastasia, din Ucraina, la vioară, o tânără cu o poveste tulburătoare - a trebuit să-și lase familia în Ucraina, părinții ei făcând un efort uriaș pentru a-i putea asigura continuarea studiilor muzicale în România. Tatăl ei este chiar militar, așa că emoția transmisă de tânăra violonistă a fost și mai puternică, în condițiile războiului din țara sa. Anastasia era studentă la Conservatorul din Kiev, în anul II, acum fiind același an la Universitate Națională de Muzică din București. A doua interpretă - Daria Tofănescu, la flaut, anul IV la Universitatea Națională de Muzică din București, extrem de talentată și cu o forță pe care nu o bănuiești în trupu-i firav.
Cu melodii mai cunoscute sau mai puțin cunoscute, cele două interprete, acompaniate la pian de Diana Ionescu, au oferit un adevărat spectacol interactiv, pe care elevii câmpineni l-au apreciat și aplaudat.

3293 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2641 vizualizari
16 feb. 2024 21:09

Târgul Mierii Câmpina 2024 și-a deschis porțile vineri, 16 februarie. Târgul rămâne deschis până duminică, 18 februarie

Casa Tineretului din Câmpina a fost luată cu asalt de mulțimea de expozanți dornici să participe la Târgul Mierii, una dintre cele mai apreciate manifestări din lumea apiculturii românești. Vineri, 16 februarie, a avut loc deschiderea oficială, în prezența autorităților locale și a organizatorilor - Asociația Apicolă ”Valea Prahovei”.

2068 vizualizari
05 feb. 2024 21:12

Medalie de argint pentru echipa Belvedere la Olimpiada Culinară Internațională din Germania - Secțiunea desert

Echipa regională Belvedere, formată din maeștrii bucătari și cofetari din județele Prahova și Brașov, a obținut medalie de argint la Olimpiada Culinară Internațională IKA de la Stuttgart din Germania. O performanță excepțională, la care o mare contribuție și-au adus-o cele două câmpinence din echipă - Carmela Dragomir și Andra Ioana Bunea (foto), de la Cofetăriile Dulcelle.

Alte stiri recente

580 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.

168 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, nu voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

1 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.