Emoție și armonie la ”Muzica+”, eveniment în cadrul proiectului ”CâmpinArtelor”

Eveniment (Categoria articolului)

”Muzica+” este unul dintre cele mai frumoase evenimente incluse în proiectul cultural ”CâmpinArtelor”, care se desfășoară pe parcursul acestui an în municipiul Câmpina. Este coordonat de pianista Diana Ionescu, câmpineancă la origini, și aduce în fața elevilor tineri interpreți ai genului clasic. Fie că este vorba de elevi la liceele de muzică, fie că este vorba de studenți la Universitatea Națională de Muzică, toți acești tineri sunt doar cu puțin mai mari decât elevii câmpineni în fața cărora cântă.

Miercuri, 6 aprilie 2022, a fost al treilea episod al frumosului proiect ”Muzica+”, de acestă dată desfășurându-se la Școala Gimnazială ”Al.I. Cuza” și la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, la această din urmă instituție, evenimentul fiind dedicat elevilor de la Școala Gimnazială”B.P. Hasdeu”, care - după cum se știe deja - învață la ”Grigorescu” pe perioada lucrărilor de modernizare de la școala lor. Spectatori ai evenimentului de la ”Grigorescu” au fost elevi ai clasei a VI-a de la Școala ”B.P. Hasdeu”, diriginte Cristian Șendroiu.
Diana Ionescu a prezentat în fața copiilor două interprete extrem de talentate. Prima a fost Anastasia, din Ucraina, la vioară, o tânără cu o poveste tulburătoare - a trebuit să-și lase familia în Ucraina, părinții ei făcând un efort uriaș pentru a-i putea asigura continuarea studiilor muzicale în România. Tatăl ei este chiar militar, așa că emoția transmisă de tânăra violonistă a fost și mai puternică, în condițiile războiului din țara sa. Anastasia era studentă la Conservatorul din Kiev, în anul II, acum fiind același an la Universitate Națională de Muzică din București. A doua interpretă - Daria Tofănescu, la flaut, anul IV la Universitatea Națională de Muzică din București, extrem de talentată și cu o forță pe care nu o bănuiești în trupu-i firav.
Cu melodii mai cunoscute sau mai puțin cunoscute, cele două interprete, acompaniate la pian de Diana Ionescu, au oferit un adevărat spectacol interactiv, pe care elevii câmpineni l-au apreciat și aplaudat.

3041 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1645 vizualizari
08 iun. 2023 20:29

”Vis de copil”, concert cu și pentru copii, la Câmpina

Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 17.00, la Casa Tineretului din municipiul Câmpina va avea loc un concert intitulat ”Vis de copil”.

1956 vizualizari
08 iun. 2023 18:40

Anna Lesko și Direcția 5 vor concerta la Festivalul Cireșelor de la Bănești

În week-end-ul 17-18 iunie, la Bănești, în satul Urleta, va avea loc o nouă ediție a tradiționalei manifestări Festivalul Cireșelor.

Alte stiri recente

1303 vizualizari
08 iun. 2023 21:29

Alin Moldoveanu, primarul Câmpinei, s-a întors în PNL

1 comentarii

Anunțul revenirii primarului municipiului Câmpina în Partidul Național Liberal a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă comună, susținută de Alin Moldoveanu împreună cu Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean și președinte al PNL Prahova.

1895 vizualizari
08 iun. 2023 19:41

CS Câmpina a ajuns în primele opt echipe din țară. Vineri dimineață va juca în fața campioanei naționale, CSM București

După cum v-am informat în premieră, CS Câmpina a trecut de faza grupelor la turneul final al Campionatului Național de Handbal Feminin juniori IV și va juca în faza a doua, calificându-se între primele opt echipe din România.