Procedurile pentru înființarea parcului industrial de la Câmpina au fost suspendate

Actualitate (Categoria articolului)

Poate vă întrebați ce se mai aude cu înființarea parcului industrial de la Câmpina, tema preferată de campanie a primarului Horia Tiseanu. Ei bine, nu se mai aude nimic și asta pentru că "procedura de înființare a parcului industrial pe locația fostei fabrici 21 Decembrie este suspendată de către proprietarul terenului și construcțiilor", după cum ne informează chiar Primăria Câmpina.

Vă reamintim că în luna mai a anului 2015, Consiliul Local Câmpina și-a dat acordul de principiu pentru asocierea administrației locale cu o persoană fizică în vederea realizării unui parc industrial pe locul fostei fabrici 21 Decembrie, pe Șoseaua Paltinu. Persoana respectivă (Claudiu Mihai Davițoiu) venea cu terenul, iar administrația locală cu banii pentru tot ceea ce însemna realizarea parcului industrial (infrastructură, utilități etc). S-a dat, atunci, doar un acord de principiu pentru demararea procedurilor privind asocierea, dar un contract de asociere nu a mai fost încheiat. 
În vara anului trecut, în plenul CL, primarul Horia Tiseanu spunea că înființarea unui parc industrial nu se face așa, peste noapte, că implică multe formalități și că trebuie clarificate multe aspecte. Proprietarul terenului a comandat pe propria cheltuială un studiu de oportunitate și un studiu de fezabilitate care include și o evaluare a terenului. Primăria Câmpina a dorit să facă propria evaluare, iar în luna februarie a acestui an a angajat un evaluator autorizat, expert tehnic judiciar în evaluarea proprietăților imobiliare. Iar aceasta a fost ultima informație despre parcul industrial.

Cum înființarea parcului industrial a fost unul dintre subiectele discutate la întâlnirea de luna trecută cu cititorii noștri, am întrebat Primăria Câmpina care mai este situația și așa am aflat că procedura a fost suspendată de proprietarul terenului. Și am mai aflat că proprietarul în cauză este cu plata la zi a sumelor datorate bugetului local pentru terenul respectiv, nefiind scutit de impozite de vreme ce nu s-a ajuns la semnarea efectivă a unui contract de asociere între cele două părți. Nu știm de ce Claudiu Davițoiu a decis să suspende procedura. Poate că negocierile cu Primăria nu au decurs așa cum își dorea, poate că rezultatele celor două evaluări difereau prea mult pentru a se mai ajunge la o înțelegere. Nu știm, dar probabil că acesta este și finalul poveștii electorale cu parcul industrial de la Câmpina.

8323 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ady 29.08.2017 12:56 Cred ca nici primarul și cu aia care îl pupau ... nu credeau ca se va face vreodată parc industrial acolo!👺
  • Liviu 29.08.2017 13:17 ... Tiseanu ar trebui ca măcar sa își ceara scuze public fata de toți cei care i-au spus in toți acești ani ca nu se va face acolo nici un parc industrial. Dar asta ar face un om de onoare, nu un ...!
  • Florin 29.08.2017 22:40 Nu pot sa cred?! Cum mandria lui Tiseanu s-a dus pe Apa Sambetei?! De parca a avut vreodata asa ceva... Acum, toti aia care ne injurau pe noi, cei care il criticam pe Tiseanu ca nu se va face niciodata parc industrial acolo, ar trebui sa faca un pas inapoi sa se uite intr-o oglinda si sa traga un scuipat la ceea ce vad!
  • Manole Ion 30.08.2017 16:23 A fost doar o minciuna politica,nu aveau ceva mai serios sa prosteasca ,pe ei, pe copii lor si apoi pe ceilalti. O idee proasta gandita in laboratorul vechi si incapabil al PNL, aripa veche si obosita .Peste 2 ani ce porcarii vor emite?aceste grupuri obosite si depasite de vremuri?de ce nu au lasat si pe cei mai tineri?alegerile au fost trucate in scop personal,acum e debandada mare si lumea e scarbita de cei ce stau de 20 de ani si sunt platiti pt incompetenta.Oare cei de la judet sunt multumiti?nici la ei nu este mai roz.Huuuuuuoooooooooo.

Actualitate

360 vizualizari
29 nov. 2023 10:52

Unul dintre panourile solare de la trecerile de pietoni din Câmpina este orientat spre... nord. Încă nu este fixat definitiv...

Relatam zilele trecute că pe artera principală a Câmpinei se lucrează la amplasarea stâlpilor pentru iluminatul trecerilor de pietoni, în cadrul unuia dintre cele trei proiecte de modernizare a iluminatului public din Câmpina derulate de administrația locală.

255 vizualizari
29 nov. 2023 08:51

În Câmpina există o taxă de acces auto pentru zonele cu restricții. Câți bani se strâng anual din această taxă și din amenzile pentru nerespectarea ei?

Probabil că nu știe prea multă lume că, printre altele, la nivelul municipiului Câmpina există o taxă de acces auto pentru zonele cu restricții, taxă care variază în funcție de tonaj - de la 3,5 tone, la 5 tone și peste 7,5 tone.

Alte stiri recente

754 vizualizari
28 nov. 2023 13:29

La Câmpina, elita națională a handbalului feminin juvenil se reunește la Cupa ”1 Decembrie”

Câmpina va găzdui unul dintre cele mai spectaculoase turnee de handbal feminin la nivel de juniori IV, reunind cele mai bune echipe ale momentului la nivel național. Prilejul este dat de Cupa ”1 Decembrie”, care va avea loc în zilele de 30 noiembrie și 1 Decembrie la sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”.

1321 vizualizari
27 nov. 2023 18:57

Un altfel de antrenament pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

1 comentarii

Zilele trecute, atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina au avut parte de o surpriză din partea coordonatorului lor, antrenorul Mihaela Marin, care le-a propus... un altfel de antrenament.