Modernizarea Drumului Taberei din Câmpina necesită un milion de euro. Primarul Horia Tiseanu mizează pe PNDL 3

Actualitate (Categoria articolului)

În prima ședință din 2019, Consiliului Local Câmpina a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de investiții "Modernizare Drumul Taberei". Valoarea totală a acestei investiții se ridică la 4.557.905,04 lei, adică aproape un milion de euro. "Am auzit că urmează să apară PNDL 3 și sperăm să putem include și noi asfaltarea Drumului Taberei în acest program, astfel încât să degrevăm bugetul local", a afirmat primarul Horia Tiseanu în plenul ședinței CL.

Conform documentației aprobate de consilierii locali, Drumul Taberei are o lungime de 2.093m și o suprafață totală de 17.809 mp. Traversează una dintre zonele de agrement ale Câmpinei, Fântâna cu Cireși, trecând pe lângă fostul sat de vacanță Voila și Biserica "Nașterea Maicii Domnului", până la intersecția cu Strada Voila. În prezent, "drumul are o stare tehnică necorespunzătoare, cu făgașe, denivelări, fisuri, crăpături, precum și cu o descărcare deficitară a apelor pluviale, ceea ce îngreunează traficul rutier în condiții de siguranță și confort", după cum se menționează în raportul Direcției de Investiții.
Investiția presupune nu doar un nou covor asfaltic, ci și lucrări pentru scurgerea apelor pluviale, supralărgiri ale carosabilului în anumite puncte, ziduri de sprijin, parapeți, amenajare trotuare, parcări și piste pentru bicicliști. Durata de realizare a lucrărilor este estimată la 12 luni. Dar până la executarea lucrărilor mai e drum lung. Trebuie finalizată toată documentația, trebuie găsite fondurile necesare, apoi va fi organizată licitația, deci aprobarea indicatorilor tehnico-economici de către Consiliul Local a fost doar un pas.

4334 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1142 vizualizari
05 dec. 2023 20:14

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața

În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

1533 vizualizari
04 dec. 2023 20:19

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.

Alte stiri recente

2171 vizualizari
04 dec. 2023 19:30

Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, va concura la Campionatul European de Seniori, de la Otopeni, 6-9 decembrie 2023

2 comentarii

Performanță de excepție pentru natația câmpineană - Darius Coman, antrenat de Gabriel Cojocaru, sportiv la Clubul Barracuda Câmpina, va concura la Campionatul European de Seniori, care are loc la Otopeni, în perioada 6-9 decembrie 2023.

1676 vizualizari
04 dec. 2023 12:52

Sistemul de returnare – garanție începe să funcționeze și la Câmpina. Cam ca-n toată țara...

1 comentarii

Din 30 noiembrie 2023, în toată țara ar fi trebuit să intre în vigoare sistemul de returnare – garanție, al cărui principal scop este de a crește reciclarea, de a contribui la protejarea mediului.