Președintele Iohannis a decis: a luat șansa românilor și a dat-o PSD

Actualitate (Categoria articolului)

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în această seară că a decis să o desemneze pe Viorica Vasilica Dăncilă, propusă de PSD și ALDE, în funcția de premier al României. Iohannis a invocat Constituția, deciziile Curții Constituționale și aritmetica parlamentară ca argumente pentru acceptarea noului prim-ministru. "Am decis să dau PSD încă o șansă", a spus președintele României. Și astfel, Klaus Iohannis a luat șansa românilor care aveau așteptări mari în această seară de la președinte și a dat-o unui partid care a reușit să umilească un întreg popor cu modificarea legilor, eliberarea tâlharilor și violatorilor din pușcărie, închiderea ușii în nasul premierului Japoniei și multe, multe altele.

Viorica Dăncilă este al treilea premier propus de PSD de la câștigarea alegerilor parlamentare, din decembrie 2016, până în prezent, după Sorin Grindeanu și Mihai Tudose. Viorica Dăncilă va conduce cel de-al treilea guvern PSD, după ce primele două au fost dărâmate chiar de... PSD. Viorica Dăncilă, fost profesor la Videle, fost inginer la OMV Petrom, fost consilier local la Videle și fost consilier județean la Teleorman, europarlamentar din 2009 până ieri, devine astfel prima femeie premier din istoria României, girată de PSD cu sprijinul președintelui României, Klaus Iohannis. Un președinte despre care vă reamintim, în caz că ați uitat, provine din PNL.

În 2004, Viorica Dăncilă nu a reușit să câștige încrederea locuitorilor din Videle și să ajungă primar, asta în condițiile în care Adrian Năstase era la putere, iar Liviu Dragnea era deja președinte al Consiliului Județean Teleorman. În 2009 a devenit europarlamentar după ce Titus Corlățean a renunțat la mandat. A absolvit Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de la Ploiești, dar a făcut parte din Comisia pentru Agricultură a Parlamentului European. Era la cel de-al doilea mandat de europarlamentar, dar nu știa care sunt țările membre ale UE. Într-un interviu acordat revistei Parlamentului European nu a știu să spună care a fost cea mai influentă carte pe care a citit-o sau cea mai importantă realizare personală. În Parlamentul European s-a remarcat încercând să apere pe orice căi "ordonanța penalilor" și prin locul 700 din totalul de 751 de parlamentari europeni în ceea ce privește prezența la sesiunile de vot.
Liviu Dragnea o laudă pentru că "știe engleză și franceză" (deși când vorbește engleză nu-și dă nimeni seama) și "nu a avut niciodată vreun conflict cu cineva", iar Olguța Vasilescu este încântată că noul premier "nu știe unde este sediul SRI". Cu alte cuvinte, iată ce o recomandă pe Viorica Dăncilă, premierul propus de PSD și acceptat de președintele Iohannis. Un președinte care a preferat să mai dea o șansă lui Dragnea și găștii lui, decât românilor care protestează în stradă. 
Să-i fi fost teamă președintelui Iohannis de amenințările cu suspendarea? Să fi fost atât de prost sfătuit încât să creadă că e mai bine să stea deoparte decât să intre în luptă? Să nu se fi gândit să-i pună pe liberalii lui să vină cu o propunere pe care chiar și PSD să nu o poată refuza? Să creadă Iohannis că dându-i încă o șansă PSD își asigură al doilea mandat de președinte? Oricum ar fi și oricare ar fi răspunsul la aceste întrebări, devine tot mai clar că românii nu prea mai au pe nimeni de partea lor. 
(Cristina Neculai)

2783 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 17.01.2018 22:39 Să mă mai așteptați voi pe mine la vot! Am votat Iohannix cu ambele mâini. Acum îmi pare rău. Am votat PNL la locale. Am votat USR la parlamentare. Mi-am irosit votul. PSD nu voi vota NICIODATĂ. Așa că .... îmi pare rău! Voi încerca să le aranjez copiilor mei un viitor în altă parte. Pentru mine este cam târziu.

Actualitate

1633 vizualizari
06 iun. 2023 08:02

Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate

4 comentarii

Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.

1723 vizualizari
05 iun. 2023 18:48

Primim de la cititori. Din nou despre copacii măcelăriți din Câmpina

2 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis aceste imagini și un scurt comentariu, subiectul fiind unul care s-a mai discutat la nivelul Câmpinei fără a se ajunge vreodată la o soluție unanim acceptată - toaletarea copacilor.

Alte stiri recente

396 vizualizari
07 iun. 2023 21:22

Alexandru Dico, două medalii de argint și două de bronz la Campionatul European Școlar ESSF 2023 organizat la Belgrad

În perioada 29 mai - 3 iunie 2023, la Belgrad, în Serbia, a avut loc prima ediție a European Open School Combat Games 2023 (Campionatul European Școlar), organizat de ESSF - European School Sport Federation. În cadrul aceste competiţii şcolare europene, elevi s-au întrecut în șapte ramuri sportive: sambo, lupte greco şi libere, karate fudokan, judo, ju jitsu, taekwondo şi karate kyokushin.

599 vizualizari
07 iun. 2023 21:16

Liga A Prahova, restanță. Triumf Poiana Câmpina - Petrolul 95 Ploiești 1-3

Miercuri după-amiază, la Poiana Câmpina a avut loc una dintre restanțele din Liga A Prahova, un meci în care Triumf Poiana Câmpina a întâlnit formația Petrolul 95 Ploiești.