Toţi angajaţii Primăriei Câmpina, care au încasat sporuri necuvenite, au semnat angajamente de plată pentru returnarea eşalonată a banilor

Actualitate (Categoria articolului)

La controlul efectuat de Curtea de Conturi, în acest an, la Primăria Câmpina, au fost descoperite unele nereguli în acordarea de sporuri și indemnizații unor angajați din administrația locală. Practic, au fost oameni care au primit mai mulți bani decât li s-ar fi cuvenit. Valoarea neregulilor depășea 120.000 lei, sumă care trebuie recuperată la bugetul local, iar Curtea de Conturi a stabilit ca termen 11 decembrie 2017 pentru rezolvarea problemei. Am solicitat Primăriei Câmpina un răspuns pe această temă și am aflat că toți angajații aflați în această situație au semnat angajamente de plată pentru returnarea eșalonată a sumelor încasate necuvenit.

În plus, Primăria Câmpina a încercat să ne explice şi de ce s-a ajuns la această situaţie:
„Nu a fost acordat un spor de vechime mai mare decât cel cuvenit, acest inconvenient a apărut din cauza interpretării Legii salarizării. La stabilirea salariilor pentru funcţiile de conducere, încadrarea a fost făcută fără a se lua în calcul vechimea în muncă a persoanei nou încadrate. Motivaţia a fost că legiuitorul a stabilit două niveluri de salarizare pentru funcţiile de conducere (diferenţierea făcându-se de ordonatorul de credite funcţie de complexitatea muncii) şi ambele conţin sporul de vechime la gradaţie maximă. Am considerat că această menţiune a fost făcută pentru ca şefii de serviciu să nu solicite şi sporul de vechime peste salariile stabilite de lege şi toţi şefii, indiferent de vechimea în muncă, să aibă acelaşi salariu. Dacă ţinem cont că, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 153/2017, toţi şefii au acelaşi salariu indiferent de vechime, considerăm că am interpretat corect. De asemenea, menţionăm că nu suntem singura instituţie care a dat o astfel de interpretare legii. Astfel de probleme vor apărea mereu atâta vreme cât legile salarizării se emit astăzi şi se aplică etapizat pe o perioadă de 5 ani şi de cele mai multe ori nici nu mai există ocazia să fie aplicate pentru că apare o nouă lege”. 

Dincolo de aceste explicaţii, rămâne certitudinea constată de inspectorii Camerei de Conturi că s-a greşit. Cine a greşit? Primăria nu identifică un vinovat, deşi, probabil, atât Compartimentul Resurse Umane, cât şi Direcţia Juridică ar fi trebuit să aibă un cuvânt de spus şi, implicit, să-şi asume şi o responsabilitate. Angajații nu sunt vinovați că angajatorul le-a stabilit un anume salariu sau că i-a încadrat la o anumită treaptă de vechime, dar iată că acum sunt puși în situaţia jenantă de a fi nevoiți dea banii înapoi. Și sunt sume destul de mari, cuprinse între 9.000 lei și 36.000 lei.

Citiți și Mai mulți angajați din Primăria Câmpina și de la instituții subordonate au de dat bani înapoi. Au încasat sporuri mai mari și indemnizații care nu li se cuveneau

4881 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Oarecare Ion 21.12.2017 14:56 Este imposibil de imaginat dimensiunea jafului in lipsa Curtii de Conturi.O debandada de nedescris la nivel de conducere,vai mama lor celor ce vor veni sa normalizeze haosul din Primarie.

Actualitate

155 vizualizari
20 mar. 2023 08:22

Începe reabilitarea termică a Blocului 7ABC din centrul Câmpinei

Creșterea eficienței energetice în Blocul 7ABC de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este o investiție cu fonduri europene, finanțată în cea mai mare parte prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

1338 vizualizari
19 mar. 2023 17:40

O tânără din Galați, la un pas să-și piardă viața în Bucegi, după ce a căzut într-o prăpastie

Salvamontiștii au fost solicitați să intervină sâmbătă, în Bucegi, pe Valea Rea, spre Cabana Mălăiești, după ce o tânără din Galați, în vârstă de 25 ani, a căzut într-o prăpastie, mai bine de 100 metri.

Alte stiri recente

1374 vizualizari
19 mar. 2023 21:23

Scurt și la... subiect, cu Nicolae Geantă, profesor la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.

1152 vizualizari
19 mar. 2023 20:23

Superliga B Prahova. Sportul Câmpina - Unirea Teleajen 1-0

Arena ”Rafinăriei” arăta excelent, oferind condiții ideale pentru o partidă de fotbal, la primul joc oficial pe teren propriu din anul 2023 pentru echipa Sportul Câmpina.