Toţi angajaţii Primăriei Câmpina, care au încasat sporuri necuvenite, au semnat angajamente de plată pentru returnarea eşalonată a banilor

Actualitate (Categoria articolului)

La controlul efectuat de Curtea de Conturi, în acest an, la Primăria Câmpina, au fost descoperite unele nereguli în acordarea de sporuri și indemnizații unor angajați din administrația locală. Practic, au fost oameni care au primit mai mulți bani decât li s-ar fi cuvenit. Valoarea neregulilor depășea 120.000 lei, sumă care trebuie recuperată la bugetul local, iar Curtea de Conturi a stabilit ca termen 11 decembrie 2017 pentru rezolvarea problemei. Am solicitat Primăriei Câmpina un răspuns pe această temă și am aflat că toți angajații aflați în această situație au semnat angajamente de plată pentru returnarea eșalonată a sumelor încasate necuvenit.

În plus, Primăria Câmpina a încercat să ne explice şi de ce s-a ajuns la această situaţie:
„Nu a fost acordat un spor de vechime mai mare decât cel cuvenit, acest inconvenient a apărut din cauza interpretării Legii salarizării. La stabilirea salariilor pentru funcţiile de conducere, încadrarea a fost făcută fără a se lua în calcul vechimea în muncă a persoanei nou încadrate. Motivaţia a fost că legiuitorul a stabilit două niveluri de salarizare pentru funcţiile de conducere (diferenţierea făcându-se de ordonatorul de credite funcţie de complexitatea muncii) şi ambele conţin sporul de vechime la gradaţie maximă. Am considerat că această menţiune a fost făcută pentru ca şefii de serviciu să nu solicite şi sporul de vechime peste salariile stabilite de lege şi toţi şefii, indiferent de vechimea în muncă, să aibă acelaşi salariu. Dacă ţinem cont că, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 153/2017, toţi şefii au acelaşi salariu indiferent de vechime, considerăm că am interpretat corect. De asemenea, menţionăm că nu suntem singura instituţie care a dat o astfel de interpretare legii. Astfel de probleme vor apărea mereu atâta vreme cât legile salarizării se emit astăzi şi se aplică etapizat pe o perioadă de 5 ani şi de cele mai multe ori nici nu mai există ocazia să fie aplicate pentru că apare o nouă lege”. 

Dincolo de aceste explicaţii, rămâne certitudinea constată de inspectorii Camerei de Conturi că s-a greşit. Cine a greşit? Primăria nu identifică un vinovat, deşi, probabil, atât Compartimentul Resurse Umane, cât şi Direcţia Juridică ar fi trebuit să aibă un cuvânt de spus şi, implicit, să-şi asume şi o responsabilitate. Angajații nu sunt vinovați că angajatorul le-a stabilit un anume salariu sau că i-a încadrat la o anumită treaptă de vechime, dar iată că acum sunt puși în situaţia jenantă de a fi nevoiți dea banii înapoi. Și sunt sume destul de mari, cuprinse între 9.000 lei și 36.000 lei.

Citiți și Mai mulți angajați din Primăria Câmpina și de la instituții subordonate au de dat bani înapoi. Au încasat sporuri mai mari și indemnizații care nu li se cuveneau

4774 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Oarecare Ion 21.12.2017 14:56 Este imposibil de imaginat dimensiunea jafului in lipsa Curtii de Conturi.O debandada de nedescris la nivel de conducere,vai mama lor celor ce vor veni sa normalizeze haosul din Primarie.

Actualitate

1143 vizualizari
14 aug. 2022 19:40

Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.

1584 vizualizari
14 aug. 2022 12:28

Un bărbat de 33 ani, din Câmpina, a fost prins băut la volan la Valea Doftanei

Noaptea trecută, chiar cu puțin timp înainte de miezul nopții, polițiștii din Valea Doftanei au oprit pentru control un autoturism care circula pe DJ 102I, din direcția Teșila către satul Trăisteni.

Alte stiri recente

2197 vizualizari
14 aug. 2022 16:29

Mircea Baniciu, impresionat de publicul câmpinean. Sute de oameni au stat în ploaie să asculte și să cânte refrenele sale

Mircea Baniciu a susținut un concert extraordinar în Parcul Regele Mihai I, pe 13 august, în cadrul evenimentului ”Câmpina Summer Park Music”, organizat de Casa de Cultură ”Geo Bogza”.

1537 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)