Superbele balerine din Câmpina, din nou pe podium. De această dată la Festivalul "Stelele aurii", București 2019

Eveniment (Categoria articolului)

La Palatul Național al Copiilor din București s-a desfășurat, în perioada 21-24 noiembrie 2019, ediția a X-a a Festivalului Național de Dans "Stelele aurii", un concurs extrem de puternic, la care se întrec cele mai importante cluburi și școli de dans din țară. Datorită numărului foarte mare de participanți, peste 1.500, festivalul s-a desfășurat, în premieră, pe parcursul a patru zile. Printre concurenți s-au numărat și balerinele de la Clubul de Dans "Dorina Popa" din Câmpina.

Festivalul de Dans "Stelele aurii" este o adevărată desfășurare de forțe, un concurs organizat pe 20 de secțiuni și pe mai multe categorii de vârstă (de la 4 până la 26 de ani). Pot participa atât dansatori amatori (copii care practică baletul de două-trei ori pe săptămână), cât și dansatori profesioniști (copii care studiază la școli și licee de dans). Este un concurs puternic, pentru că vin aici concurenți de la licee de coregrafie, academii de dans și cluburi prestigioase. 
„A fost un concurs greu, dar foarte frumos și foarte bine organizat. Au participat copii talentați și foarte bine pregătiți, au fost coregrafii superbe, unele de-a dreptul spectaculoase. Eu consider că a fost un festival de mare valoare, o ediție de înaltă clasă, iar bucuria noastră este cu atât mai mare nu doar pentru că am participat, ci și pentru că am reușit să urcăm și pe podium. Ne-am descurcat foarte bine având în vedere nivelul ridicat de pregătire al multor copii înscriși în concurs. Le felicit pe minunatele noastre fetițe și le mulțumesc din tot sufletul părinților și bunicilor pentru sprijin, pentru răbdare, pentru înțelegere. În spatele acestor rezultate stau foarte multă muncă, disciplină, încredere, dar mai stă și bucuria dansului, pe care o trăim împreună”, ne-a declarat Dorina Popa, profesoara și coregrafa fetițelor.

Iată rezultatele obținute de fetițele de la Câmpina:
Carolina Lăcătuș și Alexandra Bordea – Locul I la balet duo, categoria de vârstă 4-6 ani
Sara Bogza – Locul I, balet solo, 13-15 ani
Andreea Geantă – Locul al II-lea, balet solo, 11 ani
Andra Anghelache – Locul al II-lea, dans liric solo, 10 ani
Ștefania Ionică – Locul al II-lea, balet solo, 13-15 ani
Andreea Geantă și Andra Anghelache – Locul al II-lea, dans liric duo, 10-12 ani
Ștefania Panaitescu – Locul al IV-lea, balet solo, 11 ani

Grupul “Steluțele” – Locul I, grupuri jazz, 7-9 ani
Grupul “Allegro” – Locul al II-lea, grupuri balet 10-12 ani
Grupul “Ensemble” – Locul al III-lea, grupuri open 10-12 ani
Grupul “Attitude” – Locul al III-lea, grupuri balet 7-9 ani

5670 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

4173 vizualizari
16 oct. 2021 11:10

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

2703 vizualizari
14 oct. 2021 12:20

O "Seară americană", la Casa de Cultură din Câmpina. Un spectacol al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"

"Seara americană" este un spectacol care include melodii de pe coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali, corului și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Un spectacol vibrant, destinat publicului de toate vârstele.

Alte stiri recente

9 vizualizari
23 oct. 2021 11:22

Două sportive de la CS Câmpina, convocate la lotul național de baschet sub 14 ani

După succesul de la turneul de la Sibiu, care a marcat începutul Campionatului Național de baschet feminin pentru echipe sub 13 ani, au apărut și primele reacții. Iar acestea vin chiar de la vârf, de la nivel federal, ceea ce reprezintă un motiv de mare satisfacție pentru conducerea CS Câmpina, pentru președintele Adrian Stoican, dar și pentru antrenorul echipei feminine de baschet, Liviu Dochia.

2377 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.