Un nou început pentru Spitalul Municipal Câmpina, după doi ani de pandemie

Interviuri (Categoria articolului)

Sunt două săptămâni de când Spitalul Municipal Câmpina s-a redeschis pentru toate categoriile de pacienți, asta după ce, timp de doi ani, a fost unitate-suport COVID și a primit doar pacienți cu SARS-CoV-2. Acum, se încearcă intrarea într-o... nouă normalitate, situație despre care am vorbit cu managerului Spitalului Municipal, dr. Călin Tiu.

În prezent, în Spitalul Municipal Câmpina sunt internați atât pacienți cu COVID-19, cât și pacienți non-COVID. “Este bine că am ajuns, după atâta timp, să tratăm și pacienții noștri obișnuiți. Momentul redeschiderii spitalului pentru toate categoriile de pacienți nu a fost stabilit nici de manager, nici de autoritățile locale. Este o reglementare la nivel național, care prevede că la o anumită incidență, un pacient cu COVID la mia de locuitori, în acel moment spitalul poate fi deschis. Când s-a ajuns la această incidență, Direcția de Sănătate Publică a răspuns apelurilor noastre repetate de a redeschide activitatea. Ne-au trebuit câteva zile pentru dezinfecție și stabilirea noilor circuite și pot să vă spun că de două săptămâni, de când s-a redeschis, spitalul trăiește o nouă tinerețe și se resimte în întregul colectiv bucuria de a-i trata pe oamenii pe care până acum nu-i puteam trata”, a afirmat dr. Călin Tiu.
Dincolo de bucuria redeschiderii spitalului, activitatea este ceva mai complicată, pentru că în aceeași structură și cu aceiași oameni trebuie tratați și pacienți cu COVID, dar și pacienți cu alte afecțiuni. Trebuie ca personalul medical să respecte circuitele stabilite și trebuie vegheat ca pacienții cu COVID să nu ajungă în zonele în care sunt pacienți non-COVID, pentru că oamenii nu pot fi închiși în saloane. La Spitalul Municipal sunt tratați pacienții cu COVID care nu sunt în stare gravă, care nu necesită internare la ATI, pentru că secția de ATI este destinată acum pacienților non-COVID. Prin convenție cu Spitalul Județean de Urgență și DSP, pacienții cu formă gravă de COVID sunt duși la Ploiești, unde funcționează în continuare secție de ATI pentru ei.
În privința pacienților non-COVID, trebuie menționat faptul că aceștia nu pot primi vizita aparținătorilor.
“Categoric, nu ne putem asuma acest risc. Oamenii sunt doritori, este normal să vrea să-și vadă rudele aflate în suferință, dar îi asigur pe aparținători că ne dăm toată silința ca pacienții noștri să fie tratați corect, hrăniți corect, spălați corect. Trebuie să se înțeleagă faptul că nu-i putem expune riscului de contaminare COVID pe aparținătorii odată introduși în spital. Nu avem personal care să poată însoți fiecare vizitator și să-l poată îndruma astfel încât să respecte circuitele din spital”, a declarat managerul Spitalului Municipal.
Dr. Călin Tiu a mai vorbit despre momentele delicate prin care spitalul a trecut în ultimii doi ani, despre învățămintele trase, despre situația financiară a spitalului și despre încadrarea de medici pentru a mai acoperi din deficitul de personal. Despre toate acestea veți afla urmărind emisiunea cu dr. Călin Tiu.

4048 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

5835 vizualizari
21 nov. 2022 07:07

Ce mai face câmpineanul Mihai Coșăreanu la 13 ani de la câștigarea concursului ”Naționala de Rock”

Pe 21 noiembrie 2009, la Casa de Cultură a Studenților din București, câmpineanul Mihai Coșăreanu (17 ani), elev la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, câștiga Premiul I și Premiul de Virtuozitate la concursul de chitară ”Naționala de Rock”. Au trecut 13 ani de atunci și am vrut să vedem ce face astăzi talentatul Mihai Coșăreanu.

3014 vizualizari
15 nov. 2022 07:50

”Vrem să creștem gradul de atractivitate al serviciului public de transport local, atât pentru călători, cât și pentru operatorul serviciului”

4 comentarii

Afirmația aparține, la unison, consilierilor locali Valentin Crețu (USR-PLUS) și Cosmin Raț (POL), care au acceptat invitația noastră la o dezbatere publică reală pe tema transportului public local din Câmpina. A fost singura dezbatere organizată până acum pe marginea acestui subiect, după ce dezbaterea publică organizată de administrația locală, după consultarea publică, s-a dovedit a fi un fiasco.

Alte stiri recente

196 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret, din cadrul Consiliului Local Câmpina.

529 vizualizari
30 nov. 2022 13:58

Sărbătoarea ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României, sărbătorite la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Marți, 29 noiembrie, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc o manfestare prin care au fost sărbătorite ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României. Chiar dacă la acest eveniment nu au putut lua parte decât elevi și cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, manifestarea a fost una emoționantă și deosebit de frumoasă.