Un nou început pentru Spitalul Municipal Câmpina, după doi ani de pandemie

Interviuri (Categoria articolului)

Sunt două săptămâni de când Spitalul Municipal Câmpina s-a redeschis pentru toate categoriile de pacienți, asta după ce, timp de doi ani, a fost unitate-suport COVID și a primit doar pacienți cu SARS-CoV-2. Acum, se încearcă intrarea într-o... nouă normalitate, situație despre care am vorbit cu managerului Spitalului Municipal, dr. Călin Tiu.

În prezent, în Spitalul Municipal Câmpina sunt internați atât pacienți cu COVID-19, cât și pacienți non-COVID. “Este bine că am ajuns, după atâta timp, să tratăm și pacienții noștri obișnuiți. Momentul redeschiderii spitalului pentru toate categoriile de pacienți nu a fost stabilit nici de manager, nici de autoritățile locale. Este o reglementare la nivel național, care prevede că la o anumită incidență, un pacient cu COVID la mia de locuitori, în acel moment spitalul poate fi deschis. Când s-a ajuns la această incidență, Direcția de Sănătate Publică a răspuns apelurilor noastre repetate de a redeschide activitatea. Ne-au trebuit câteva zile pentru dezinfecție și stabilirea noilor circuite și pot să vă spun că de două săptămâni, de când s-a redeschis, spitalul trăiește o nouă tinerețe și se resimte în întregul colectiv bucuria de a-i trata pe oamenii pe care până acum nu-i puteam trata”, a afirmat dr. Călin Tiu.
Dincolo de bucuria redeschiderii spitalului, activitatea este ceva mai complicată, pentru că în aceeași structură și cu aceiași oameni trebuie tratați și pacienți cu COVID, dar și pacienți cu alte afecțiuni. Trebuie ca personalul medical să respecte circuitele stabilite și trebuie vegheat ca pacienții cu COVID să nu ajungă în zonele în care sunt pacienți non-COVID, pentru că oamenii nu pot fi închiși în saloane. La Spitalul Municipal sunt tratați pacienții cu COVID care nu sunt în stare gravă, care nu necesită internare la ATI, pentru că secția de ATI este destinată acum pacienților non-COVID. Prin convenție cu Spitalul Județean de Urgență și DSP, pacienții cu formă gravă de COVID sunt duși la Ploiești, unde funcționează în continuare secție de ATI pentru ei.
În privința pacienților non-COVID, trebuie menționat faptul că aceștia nu pot primi vizita aparținătorilor.
“Categoric, nu ne putem asuma acest risc. Oamenii sunt doritori, este normal să vrea să-și vadă rudele aflate în suferință, dar îi asigur pe aparținători că ne dăm toată silința ca pacienții noștri să fie tratați corect, hrăniți corect, spălați corect. Trebuie să se înțeleagă faptul că nu-i putem expune riscului de contaminare COVID pe aparținătorii odată introduși în spital. Nu avem personal care să poată însoți fiecare vizitator și să-l poată îndruma astfel încât să respecte circuitele din spital”, a declarat managerul Spitalului Municipal.
Dr. Călin Tiu a mai vorbit despre momentele delicate prin care spitalul a trecut în ultimii doi ani, despre învățămintele trase, despre situația financiară a spitalului și despre încadrarea de medici pentru a mai acoperi din deficitul de personal. Despre toate acestea veți afla urmărind emisiunea cu dr. Călin Tiu.

3421 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

2620 vizualizari
03 iun. 2022 19:57

Povestea unei câmpinence de succes - Cristina Petcu, de la ”Grigorescu” la... ONU

1 comentarii

V-am propus de curând un șir de interviuri - eveniment cu câmpineni care au povești de succes. Este și cazul episodului de față al acestui serial. Protagonistă este Cristina Petcu, absolventă în urmă cu zece ani a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” și care în prezent lucrează pentru Organizația Națiunilor Unite, fiind în cadrul unei misiuni de pace în Mali.

3040 vizualizari
23 mai 2022 10:02

Cristi Minculescu, câmpineanul revenit din Himalaya - povești senzaționale, detalii inedite și o amintire de neuitat

Luna trecută, timp de trei săptămâni, Cristi Minculescu a fost într-o expediție în Himalaya. Cristi Minculescu este câmpinean, ghid montan profesionist, un împătimit al muntelui. La întoarcerea din Himalaya, el a pregătit o expoziție de fotografii, al cărei vernisaj va avea loc joi, 26 mai, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza”, eveniment la care CâmpinaTV.ro este partener media. Până atunci, Cristi Minculescu a acceptat invitația la o emisiune, unde a povestit pe larg despre expediția în cel mai "râvnit" masiv montan din lume.

Alte stiri recente

1442 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

4433 vizualizari
24 iun. 2022 07:32

Circulație oprită pe Bulevardul Bălcescu din Câmpina, de la sensul giratoriu până la Casa Tineretului, sâmbătă, 25 iunie 2022, de la 9.00 la 13.00

Primăria Câmpina anunță că traficul rutier va fi oprit pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, între intersecțiile cu străzile Câmpului și Orizontului, sâmbătă 25 iunie 2022, în intervalul orar 9.00-13.00.