Începe Liga A Prahova. În week-end are loc prima etapă. Iată avancronicile

Sport (Categoria articolului)

La sfârşitul acestei săptămâni începe o nouă ediţie a Ligii A Prahova, la fotbal. Încă un sezon fără nici o echipă din Câmpina la acest nivel. Iată avancronicile şi delegările:

vineri, 18 august, ora 18.00
Boldeşti: Petrolistul Boldeşti - CS Cornu
Ediţia trecută de campionat: nu s-au întâlnit.
Ultimul meci oficial: Arsenal Malu - Petrolistul Boldeşti 0-3 (fără joc), pe 2 iunie 2017, în Liga a III-a; Avântul Măneciu - CS Cornu 2-3, pe 4 iunie 2017, în Liga A.
Boldeştenii vin din Liga a III-a şi au teoretic prima şansă, cu atât mai mult cu cât echipa lui Mihai Dinu este slăbită faţă de sezonul precedent, după plecările mai multor jucători importanţi.
Arbitri: Andrei Moroiţă - Cristtian Lefter, Mihai Vizitiu. Observator: Tudor Negoiţă.

sâmbătă, 19 august, ora 18.00
Slănic: Măgura Slănic - CS Măneşti Coada Izvorului
Ediţia trecută de campionat: nu s-au întâlnit.
Ultimul meci oficial: CS Scorţeni Mislea - Măgura Trestioara 0-3 (fără joc), pe 18 iunie 2017, în Superliga B; CS Măneşti Coada Izvorului - Petrolul Ploieşti 0-3, pe 3 iunie 2017, în Liga A.
Gazdele vin din postura unei nou-promovate, dar şi după o fuziune, pentru că promovarea a fost realizată de echipa AS Măgura Trestioara, care a fuzionat apoi cu CSO Slănic. Noua echipă este o necunoscută la nivelul primului eşalon judeţean, dar se poate impune la debut, mai ales că oaspeţii nu au fost o echipă prea omogenă în sezonul trecut.
Arbitri: Mădălin Marinescu - Andrei Bobeică, Andrei Sotir. Observator: Marian Popa.

Breaza: Tricolorul Breaza - Unirea Urlaţi
Ediţia trecută de campionat: Unirea Urlaţi - Tricolorul Breaza 1-3, pe 1 octombrie 2016; Tricolorul Breaza - Unirea Urlaţi 3-0, pe 14 aprilie 2017, ambele în Liga A.
Ultimul meci oficial: CSO Plopeni - Tricolorul Breaza 1-1, pe 2 iunie 2017, în Liga A; CS Blejoi - Unirea Ulrţai 3-0 (neprezentare), pe 3 iunie 2017, în Liga A.
Chiar dacă au retrogradat la  finelele sezonului trecut, urlăţenii revin pe uşa din spate în primul eşalon judeţean. De partea cealaltă, "tricolorii" lui Florin Stăncioiu s-au mai întârit în această vară, iar rezultatele celor mai multe dintre meciurile amicale susţinute demonstrează acest lucru.
Arbitri: Laurenţiu Piciu - Gabriel Răduţă, Romulus Sprânceană. Observator: Vasile Radu.

Băneşti: FC Băneşti - CSO Plopeni
Ediţia trecută de campionat: CSO Plopeni - FC Băneşti 3-2, pe 20 august 2016; FC Băneşti - CSO Plopeni 1-0, pe 4 martie 2017, ambele în Liga A.
Ultimul meci oficial: Teleajen Văleni - FC Băneşti 1-2, pe 3 iunie 2017, în Liga A; CSO Plopeni - Tricolorul Breaza 1-1, pe 2 iunie 2017, în Liga A.
Este derby-ul acestei runde, plopenarii având de partea lor tradiţia, dar şi o echipă bună, în vreme ce elevii lui Marius Vişan au demonstrat că sunt greu de învins, mai ales pe teren propriu.
Arbitri: Ionuţ Neagu - Louis Oprescu, Mircea Rusu. Observator: Stelian Achimescu.

duminică, 20 august, ora 11.00
Ploieşti: Petrolul 95 Ploieşti - Unirea Teleajen
Ediţia trecută de campionat: Petrolul 95 Ploieşti - Unirea Teleajen 1-5, pe 22 octombrie 2016; Unirea Teleajen - Petrolul 95 Ploieşti 15-1, pe 17 mai 2017, ambele în Superliga B.
Ultimul meci oficial: Petrolul 95 Ploieşti - CS Ceptura 4-5, pe 4 iunie 2017, în Liga A; Avântul Tomşani - Unirea Teleajen 1-6, pe 18 iunie 2017, în Superliga B.
La tragerea la sorţi pentru stabilirea programului Ligii A, acest meci era AS Tufeni - Petrolul Băicoi. Petrolul 95 Ploieşti a jucat şi în finalul ediţiei trecute pentru formaţia din Tufeni, acum preluând locul respectiv, în vreme ce Unirea Teleajen a "promovat" după ce au picat negocierile dintre Petrolul Băicoi şi CS Câmpina.
Arbitri: Viorel Căunei - Andrei Dan, Bogdan Mociorniţă. Observator: Traian Notaru.

Plopeni: CS Păuleşti - AFC Brebu
Ediţia trecută de campionat: AFC Brebu - CS Păuleşti 2-2, pe 29 octombrie 2016; CS Păuleşti - AFC Brebu 6-1, pe 14 mai 2017, ambele în Liga A.
Ultimul meci oficial: Petrolul Ploieşti - CS Păuleşti 2-0, pe 7 iunie 2017, în finala fazei judeţene a Cupei României; AFC Brebu - Petrolul Băicoi 3-4, pe 3 iunie 2017, în Liga A.
Se joacă la Plopeni, pentru că arena din Păuleşti încă nu a fost finalizată, după amplele lucrări de modernizare din această vară. Chiar dacă se joacă pe teren neutru, păuleştenii au prima şansă, dar brebenii pot oferi oricând o surpriză.
Arbitri: Alin Gheorghe - Valentin Dediu, Diana Florea. Observator: Marian Deaconu.

Ceptura: CS Ceptura - CS Blejoi
Ediţia trecută de campionat: CS Blejoi - CS Ceptura 8-1, pe 20 august 2016; CS Ceptura - CS Blejoi 2-6, pe 5 martie 2017, ambele în Liga A.
Ultimul meci oficial: Petrolul 95 Ploieşti - CS Ceptura 4-5, pe 4 iunie 2017, în Liga A; CS Blejoi - Unirea Urlaţi 3-0 (neprezentare), pe 3 iunie 2017, în Liga A.
CS Blejoi pare favorita certă a acestei partide, gazdele reuşind cu greu să continue şi în acest sezon în primul eşalon judeţean.
Arbitri: Mihai Amorăriţei - Alin Ionică, Nicolae Niţu. Observator: Cătălin Popescu.

Măneciu: Avântul Măneciu - Teleajen Văleni
Ediţia trecută de campionat: Teleaen Văleni - Avântul Măneciu 2-4, pe 20 august 2016; Avântul Măneciu - Teleajen Văleni
Ultimul meci oficial: Avântul Măneciu - CS Cornu 2-3, pe 4 iunie 2017, în Liga A; Teleajen Văleni - FC Băneşti 1-2, pe 3 iunie 2017, în Liga A.
Un alt meci de tradiţie din fotbalul prahovean, Avântul Măneciu şi Teleajen Văleni oferind aproape întotdeauna jocuri viu disputate, chiara aprige, fiind foarte probabil că la fel se va întâmpla şi duminică.
Arbitri: Mădălin Dicu - Daniel Leca, Doru Petre. Observator: Mihail Ionescu.

4807 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1859 vizualizari
29 ian. 2023 21:37

Mai multe clasări pe podium pentru atleții câmpineni la Romanian Masters Athletics, de la București

În week-end, la București a avut loc o competiție de atletism intitulată Romanian Masters Athletics, un excelent prilej de verificare pentru sportivi înainte de campionatele naționale de sală. Atleții câmpineni, pregătiți de Mihaela Marin și Jenica Bran, legitimați la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, dar și la alte cluburi, au reușit o serie de rezultate foarte bune, promițătoare în perspectiva competițiilor viitoare.

2279 vizualizari
29 ian. 2023 11:42

Sute de sportivi din întreaga lume vor veni la sfârșitul lui aprilie la Câmpina și Comarnic la Cupa ”Țărilor Latine”, la orientare sportivă

În calendarul competițiilor internaționale de orientare sportive, Cupa ”Țărilor Latine” este una dintre competițiile de anvergură, în primul rând prin numărul mare de sportivi care participă. După ce în octombrie anul trecut, această competiție s-a desfășurat în jurul Cascadei Iguazu, din America de Sud, la granița dintre Brazilia, Argentina și Paraguay, ediția a 28-a, programată pe 28 aprilie - 1 mai va avea loc în România, la Câmpina și Comarnic.

Alte stiri recente

429 vizualizari
30 ian. 2023 23:25

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. Elevii au realizat afişe tematice, picturi și desene care au fost înscrise în cadrul Concursului Judeţean Interdisciplinar „ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene. Partenerii Școlii Centrale în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu” din comuna Cornu, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina, Liceul Teoretic ”Şerban Vodă” din Slănic, Liceul “Carol I” din Plopeni și Şcoala Gimnazială din comuna Scorţeni.

706 vizualizari
30 ian. 2023 22:36

În bugetul Câmpinei pentru anul 2023 este inclusă și amenajarea unui traseu de motocros

Joi, 2 februarie 2023, de la ora 17.00, este programată ședința extraordinară de îndată pentru aprobarea bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023. Sunt multe lucruri interesante în proiectul bugetului local, despre unele dintre ele chiar am scris în ultimele săptămâni, dar în rândurile de față vom detalia un alt punct din buget - realizarea unui studiu de oportunitate pentru amenajarea unui teren pentru motocros.