160 de ani de catolicism la Câmpina și pe Valea Prahovei

Eveniment (Categoria articolului)

Comunitatea romano-catolică din Câmpina și de pe Valea Prahovei sărbătorește 160 de ani de catolicism pe aceste meleaguri. Cu această ocazie, duminică, la Biserica Parohială 'Sfântul Anton de Padova' au venit înalți oaspeți și a fost lansată Monografia 'Catolicii din Câmpina'.

Au fost prezenți la Câmpina Înaltpreasfințitul Ioan Robu - Arhiepiscop Mitropolit de București, care a oficiat și Sfânta Liturghie, preot-doctor Emil Moraru - prodecanul Facultății de Teologie Catolică, foștii parohi ai comunității din Câmpina - Alois Ilieș (1983-1994) și Pavel Encuță (2003-2013) și, bineînțeles, actualul paroh - preotul Claudiu Cojan. 
'De când am cunoscut comunitatea de la Câmpina, prin 1983, numărul catolicilor este cam același, dar oricât de puțini am fi, chiar dacă suntem prezentați ca minoritari, noi facem parte din Biserica Universală, răspândită pe toate continentele. Noi facem parte din Biserica lui Cristos și trebuie să fim mândri de acest fapt: că suntem în marea familie a Bisericii Catolice, în marea familie care așteaptă de la Dumnezeu nu numai binele pe acest pământ, dar și binele și fericirea veșnică', le-a spus celor prezenți ÎPS Ioan Robu.

După Sfânta Liturghie a avut loc lansarea Monografiei 'Catolicii din Câmpina - 160 de ani de prezență pe Valea Prahovei', volum realizat de dr. Dănuț Doboș și profesor universitar doctor Tereza Sinigalia din cadrul Departamentului de Cercetare Istorică al ARCB și apărut la Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolice București.

(Sursă foto - Angelus.com.ro)

5604 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1556 vizualizari
23 feb. 2024 22:47

Proiect extrem de interesant, în parteneriat cu Formula 1, prezentat la deschiderea Academiei STEAM de la Câmpina

Evenimentul de deschidere a Academiei STEAM a Fundației Zamolxes, care a avut loc vineri, 23 februarie, la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes - Câmpina, în prezența primarului Alin Moldoveanu, a cuprins și un moment care a stârnit maxim interes în rândul tinerilor prezenți.

2717 vizualizari
16 feb. 2024 21:09

Târgul Mierii Câmpina 2024 și-a deschis porțile vineri, 16 februarie. Târgul rămâne deschis până duminică, 18 februarie

Casa Tineretului din Câmpina a fost luată cu asalt de mulțimea de expozanți dornici să participe la Târgul Mierii, una dintre cele mai apreciate manifestări din lumea apiculturii românești. Vineri, 16 februarie, a avut loc deschiderea oficială, în prezența autorităților locale și a organizatorilor - Asociația Apicolă ”Valea Prahovei”.

Alte stiri recente

132 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

151 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.