Camioanele Floricon au plecat să aducă la Câmpina sarea pentru deszăpezire. Salina Slănic și-a reluat activitatea

Actualitate (Categoria articolului)

După cum vă informam zilele trecute, Câmpina aproape că a rămas fără sare pentru deszăpezire. Iar greva muncitorilor de la Salina Slănic a complicat situația. Din fericire, minerii au renunțat la protest și nu pentru că au ajuns la vreo înțelegere cu patronatul în privința salariilor mici și a condițiilor grele în care lucrează, ci pentru că vremea s-a înrăutățit și multe localități au nevoie de sare. Prin urmare, a început încărcarea cu sare a camioanelor de la poarta salinei.

În această dimineață, la Salina Slănic au plecat și camioane de la Câmpina, care se vor întoarce cu sarea necesară activității de deszăpezire. Fix la timp, deoarece cantitatea existentă în depozitul Floricon era aproape epuizată. Precizăm că materialele necesare deszăpezirii (sare și nisip) sunt cumpărate de către Primăria Câmpina, nu de operatorul care asigură deszăpezirea. În luna noiembrie a anului trecut, Primăria Câmpina a achiziționat de pe SEAP, de la Societatea Națională a Sării, 600 tone sare industrială, cu prețul de 218 lei/tonă, fără TVA. Conform contractului, sarea va fi livrată în două etape a câte 300 tone, în baza unei comenzi către Salina Slănic Prahova.
Prin urmare, astăzi va fi rezolvată problema sării pentru activitatea de deszăpezire, o problemă reală, dar a cărei apariție în presă i-a deranjat pe responsabilii cu deszăpezirea din cadrul Primăriei Câmpina. De ce să afle câmpinenii că în timpul codului portocaliu de ger și ninsoare Câmpina rămâne fără sare pentru deszăpezire?! Adică, de ce să afle câmpinenii că autoritățile locale nu s-au preocupat să asigure stoc de material antiderapant, în condițiile în care avertizările meteorologilor au fost date cu destulă vreme înainte?! Iar ca o paranteză, trebuie să știți că singura întrunire de anul acesta a Comandamentului Local pentru Situații de Urgență a avut loc pe la începutul lunii ianuarie. Probabil s-a considerat că toată lumea știe ce are de făcut, de vreme ce nu a mai fost organizată nicio ședință, nici măcar atunci când s-au primit atenționările meteo.

În privința deszăpezirii, se intervine în ordinea priorităților: mai întâi pe arterele principale, pe pasajul suprateran, pe căile de acces în localitate, în principalele intersecții și în zonele adiacente spitalelor și școlilor. După aceea străzile laterale din centru și cartiere.
Vă reamintim că pentru orice problemă generată de temperaturile scăzute și ninsoare puteți suna la Poliția Locală Câmpina - 0800.800.922 (apel gratuit) sau la 0244.332.420. De asemenea, dacă întâlniți în scările blocurilor sau în alte locații persoane fără adăpost, sunați la Poliția Locală. Un echipaj va prelua persoanele respective și le va duce la Centrul de Asistență Socială.

4364 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Raul 28.02.2018 15:07 Iar au dormit functionarii ADPP-ului!Au uitat ca trebuie sa existe stoc de material pentru deszapezire?Salariile au uitat sa si le ia?

Actualitate

2256 vizualizari
27 mar. 2023 17:30

Motivul incredibil pentru care o fată de 18 ani s-a ales cu dosar penal

1 comentarii

În după-amiaza zilei de duminică, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii câmpineni acționau pe raza comunei Bănești, iar la un moment dat au observat un autoturism care circula pe un drum comunal spre DN1, dar la vederea echipajului de poliție a oprit brusc.

1598 vizualizari
26 mar. 2023 18:19

Inconștiență incredibilă. Un gălățean s-a rătăcit pe Valea Caraimanului, din Bucegi, în pantaloni scurți și fără echipament

După ce și-a petrecut o noapte în zăpadă fiind în pantaloni scurți, un bîărbat de 35 ani, din Galați, a fost salvat vineri dimineață de salvamontiști, din Valea Caraimanului, din Munții Bucegi.

Alte stiri recente

76 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1249 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.