Camioanele Floricon au plecat să aducă la Câmpina sarea pentru deszăpezire. Salina Slănic și-a reluat activitatea

Actualitate (Categoria articolului)

După cum vă informam zilele trecute, Câmpina aproape că a rămas fără sare pentru deszăpezire. Iar greva muncitorilor de la Salina Slănic a complicat situația. Din fericire, minerii au renunțat la protest și nu pentru că au ajuns la vreo înțelegere cu patronatul în privința salariilor mici și a condițiilor grele în care lucrează, ci pentru că vremea s-a înrăutățit și multe localități au nevoie de sare. Prin urmare, a început încărcarea cu sare a camioanelor de la poarta salinei.

În această dimineață, la Salina Slănic au plecat și camioane de la Câmpina, care se vor întoarce cu sarea necesară activității de deszăpezire. Fix la timp, deoarece cantitatea existentă în depozitul Floricon era aproape epuizată. Precizăm că materialele necesare deszăpezirii (sare și nisip) sunt cumpărate de către Primăria Câmpina, nu de operatorul care asigură deszăpezirea. În luna noiembrie a anului trecut, Primăria Câmpina a achiziționat de pe SEAP, de la Societatea Națională a Sării, 600 tone sare industrială, cu prețul de 218 lei/tonă, fără TVA. Conform contractului, sarea va fi livrată în două etape a câte 300 tone, în baza unei comenzi către Salina Slănic Prahova.
Prin urmare, astăzi va fi rezolvată problema sării pentru activitatea de deszăpezire, o problemă reală, dar a cărei apariție în presă i-a deranjat pe responsabilii cu deszăpezirea din cadrul Primăriei Câmpina. De ce să afle câmpinenii că în timpul codului portocaliu de ger și ninsoare Câmpina rămâne fără sare pentru deszăpezire?! Adică, de ce să afle câmpinenii că autoritățile locale nu s-au preocupat să asigure stoc de material antiderapant, în condițiile în care avertizările meteorologilor au fost date cu destulă vreme înainte?! Iar ca o paranteză, trebuie să știți că singura întrunire de anul acesta a Comandamentului Local pentru Situații de Urgență a avut loc pe la începutul lunii ianuarie. Probabil s-a considerat că toată lumea știe ce are de făcut, de vreme ce nu a mai fost organizată nicio ședință, nici măcar atunci când s-au primit atenționările meteo.

În privința deszăpezirii, se intervine în ordinea priorităților: mai întâi pe arterele principale, pe pasajul suprateran, pe căile de acces în localitate, în principalele intersecții și în zonele adiacente spitalelor și școlilor. După aceea străzile laterale din centru și cartiere.
Vă reamintim că pentru orice problemă generată de temperaturile scăzute și ninsoare puteți suna la Poliția Locală Câmpina - 0800.800.922 (apel gratuit) sau la 0244.332.420. De asemenea, dacă întâlniți în scările blocurilor sau în alte locații persoane fără adăpost, sunați la Poliția Locală. Un echipaj va prelua persoanele respective și le va duce la Centrul de Asistență Socială.

4476 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Raul 28.02.2018 15:07 Iar au dormit functionarii ADPP-ului!Au uitat ca trebuie sa existe stoc de material pentru deszapezire?Salariile au uitat sa si le ia?

Actualitate

512 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

582 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

Alte stiri recente

945 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

1058 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.