Camioanele Floricon au plecat să aducă la Câmpina sarea pentru deszăpezire. Salina Slănic și-a reluat activitatea

Actualitate (Categoria articolului)

După cum vă informam zilele trecute, Câmpina aproape că a rămas fără sare pentru deszăpezire. Iar greva muncitorilor de la Salina Slănic a complicat situația. Din fericire, minerii au renunțat la protest și nu pentru că au ajuns la vreo înțelegere cu patronatul în privința salariilor mici și a condițiilor grele în care lucrează, ci pentru că vremea s-a înrăutățit și multe localități au nevoie de sare. Prin urmare, a început încărcarea cu sare a camioanelor de la poarta salinei.

În această dimineață, la Salina Slănic au plecat și camioane de la Câmpina, care se vor întoarce cu sarea necesară activității de deszăpezire. Fix la timp, deoarece cantitatea existentă în depozitul Floricon era aproape epuizată. Precizăm că materialele necesare deszăpezirii (sare și nisip) sunt cumpărate de către Primăria Câmpina, nu de operatorul care asigură deszăpezirea. În luna noiembrie a anului trecut, Primăria Câmpina a achiziționat de pe SEAP, de la Societatea Națională a Sării, 600 tone sare industrială, cu prețul de 218 lei/tonă, fără TVA. Conform contractului, sarea va fi livrată în două etape a câte 300 tone, în baza unei comenzi către Salina Slănic Prahova.
Prin urmare, astăzi va fi rezolvată problema sării pentru activitatea de deszăpezire, o problemă reală, dar a cărei apariție în presă i-a deranjat pe responsabilii cu deszăpezirea din cadrul Primăriei Câmpina. De ce să afle câmpinenii că în timpul codului portocaliu de ger și ninsoare Câmpina rămâne fără sare pentru deszăpezire?! Adică, de ce să afle câmpinenii că autoritățile locale nu s-au preocupat să asigure stoc de material antiderapant, în condițiile în care avertizările meteorologilor au fost date cu destulă vreme înainte?! Iar ca o paranteză, trebuie să știți că singura întrunire de anul acesta a Comandamentului Local pentru Situații de Urgență a avut loc pe la începutul lunii ianuarie. Probabil s-a considerat că toată lumea știe ce are de făcut, de vreme ce nu a mai fost organizată nicio ședință, nici măcar atunci când s-au primit atenționările meteo.

În privința deszăpezirii, se intervine în ordinea priorităților: mai întâi pe arterele principale, pe pasajul suprateran, pe căile de acces în localitate, în principalele intersecții și în zonele adiacente spitalelor și școlilor. După aceea străzile laterale din centru și cartiere.
Vă reamintim că pentru orice problemă generată de temperaturile scăzute și ninsoare puteți suna la Poliția Locală Câmpina - 0800.800.922 (apel gratuit) sau la 0244.332.420. De asemenea, dacă întâlniți în scările blocurilor sau în alte locații persoane fără adăpost, sunați la Poliția Locală. Un echipaj va prelua persoanele respective și le va duce la Centrul de Asistență Socială.

4428 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Raul 28.02.2018 15:07 Iar au dormit functionarii ADPP-ului!Au uitat ca trebuie sa existe stoc de material pentru deszapezire?Salariile au uitat sa si le ia?

Actualitate

650 vizualizari
26 sept. 2023 21:48

Primim de la cititori. Probleme și la intersecția Calea Doftanei cu Strada Petru Rareș

1 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine realizată la intersecția Străzii Petru Rareș cu Calea Doftanei.

603 vizualizari
26 sept. 2023 14:17

Percheziții și mandate de aducere într-un dosar de criminalitate economică, în care prejudiciul se ridică la 1,4 milioane lei

Marți dimineață, polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Prahova - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au pus în executare 14 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și în județele Argeș, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Ilfov și Prahova, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic și fals în declarații. 

Alte stiri recente

357 vizualizari
27 sept. 2023 07:03

Concurs de natație în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor 2023

Unul dintre dezideratele Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor este de a aduce în lumina publicului tot ce are mai bun Câmpina în domeniul artei și al sportului. Au fost competiții de fotbal, de orientare sportivă, de baschet, iar duminică, 24 septembrie, a fost rândul natației.

296 vizualizari
27 sept. 2023 06:30

Eugen Tomac, PMP: ”Liberalii sunt doar chelnerii de la masa PSD”

1 comentarii

Am publicat marți, 26 septembrie, o informație bazată pe o declarație publică a lui Cristian Diaconescu, președinte PMP, conform căreia această formațiune politică discută cu PNL o viitoare colaborare în perspectiva alegerilor din cursul anului 2024.