Câmpina primește 2,41 milioane lei de la Ministerul Dezvoltării pentru modernizarea Străzii Parcului

Actualitate (Categoria articolului)

Din cei aproximativ 768 milioane lei alocați județului Prahova de Ministerul Dezvoltării, pentru proiectele de infrastructură finanțate prin PNDL, municipiul Câmpina primește 2,41 milioane lei pentru modernizarea Străzii Parcului. Această lucrare a fost inclusă pe lista investițiilor din 2017, aprobată de Consiliul Local Câmpina la începutul anului. Și tot Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici din care aflăm că strada are o lungime de 816 metri, cu tot cu aleea cu același nume.

Strada Parcului este situată în Cartierul Hernea, pornește din Strada Schelelor pe lângă fostul ștrand acoperit și pe lângă Capela Hernea, iar undeva în apropierea capelei, din stradă se desprinde o bretea. De fapt, despre acest obiectiv propus pentru modernizare putem spune că este o străduță care nu are nici măcar un kilometru și care a fost distrusă de lucrările de canalizare, ca multe străzi, străduțe sau alei din Câmpina. Nu știm de ce reprezintă o prioritate pentru administrația locală și nici de ce au fost solicitați bani de la Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea acestei străduțe. În schimb, ne șochează suma necesară - peste 24 miliarde lei vechi și nu putem să nu ne întrebăm - dacă pentru modernizarea unei străzi atât de mici (bine, cu tot cu trotuarele aferente) este nevoie de atâția bani, cât va costa asfaltarea Căii Doftana sau a Străzii Voila, de exemplu, în aceste condiții?!

În conformitate cu documentația tehnică aferentă acestui proiect, investiția menționată presupune modernizarea atât a străzii, cât și a Aleii Parcului, iar datele tehnice ar fi următoarele: 
- lungime strada Parcului - 556 metri
- lungime alee - 260 metri
- suprafață carosabilă stradă - 3.600 mp
- suprafață carosabilă alee - 2.742 mp
- suprafață trotuare stradă (aleea nu are așa ceva) - 1.715 mp 
- lățimea carosabilului variază între 3,5 și 6 metri
- valoare totală rezultată din studiul de fezabilitate - 2.070.336 lei (fără TVA).

6589 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Panaitescu Stefan 20.07.2017 21:05 Stimate ''ziarist'' nu ati vrea dvs sa locuit pe această strada macar o saptamana si poate apoi va revizuiti parerea si atitudinea despre această problemă? Locuiesc pe această strada de 37 de ani și pot să vă spun că nu a mai fost asfaltată de cel putin 22 ani . Nivelul impozitelor este foarte mare pt condițiile avute, asfaltul este la nivel de groapă lângă groapa, în curtea bisericii Hernea este adăpost de câini de cel putin 10 ani, parculetul din capătul străzii este cosit de max 2 ori pe an, fostul poligon din anii 90 arată ca ultima periferie a Bucureștiului, maracinii pana la stația de gaze au ajuns la nivel de arbuști, etc. Si toate acestea in timp ce noul cartier plin de VIP- uri si situat la mai putin de 100 de metri arata cu totul altfel. Asa ca lasati- ne si pe noi sa intram într-un oraș european chiar dacă asta înseamnă mai puțină critica pt administrația locală (care fie vorba nu este deloc iubita printre membrii comunității de pe această strada).
  • minion 20.07.2017 21:27 De ce nu mai exista trotuaruldin dreptul fostului strand nr.2 ?!? Are autorizare gardul de ''CAZEMATA'' care a ocupat trotuarul pana la capela ?
  • Mitu 21.07.2017 08:12 Nu neg condițiile celor care stau pe aceasta strada (pe care nici gugalu nu o gaseste) însă sunt de acord că prioritatea ar fi fost alta. Centura Câmpinei cât și străzile intens circulate, străzile de legătură cu celelalte localități.

Actualitate

706 vizualizari
30 ian. 2023 22:36

În bugetul Câmpinei pentru anul 2023 este inclusă și amenajarea unui traseu de motocros

Joi, 2 februarie 2023, de la ora 17.00, este programată ședința extraordinară de îndată pentru aprobarea bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023. Sunt multe lucruri interesante în proiectul bugetului local, despre unele dintre ele chiar am scris în ultimele săptămâni, dar în rândurile de față vom detalia un alt punct din buget - realizarea unui studiu de oportunitate pentru amenajarea unui teren pentru motocros.

1267 vizualizari
30 ian. 2023 19:37

Tarifele pentru utilizarea bazelor sportive de la Câmpina au fost majorate de Consiliul Local. Creșterile ajung până la 54%

1 comentarii

După cum v-am informat deja, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 25 ianuarie, au fost discutate și votate noile tarife de închiriere pentru bazele sportive din Câmpina, administrate de Clubul Sportiv. Noile tarife au fost aprobate aproape fără nicio discuție, iar inițiatorii proiectului au fost Roxana Gheorghe (Partidul Verde), Liviu Briciu (POL), Liviu Dumitrache (USR) și Andrei Duran (PSD).

Alte stiri recente

429 vizualizari
30 ian. 2023 23:25

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. Elevii au realizat afişe tematice, picturi și desene care au fost înscrise în cadrul Concursului Judeţean Interdisciplinar „ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene. Partenerii Școlii Centrale în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu” din comuna Cornu, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina, Liceul Teoretic ”Şerban Vodă” din Slănic, Liceul “Carol I” din Plopeni și Şcoala Gimnazială din comuna Scorţeni.

3133 vizualizari
30 ian. 2023 21:45

Câmpinenii sunt invitați să depună copii ale actelor de proprietate la primărie pentru finalizarea Cadastrului General

2 comentarii

Primăria municipiului Câmpina îi invită pe cetățeni să depună copii legalizate ale documentelor de proprietate pentru realizarea și finalizarea Cadastrului General. Este vorba despre cetățenii care locuiesc în zonele unde s-au efectuat lucrări cadastrale.