Consiliul Local Câmpina va aproba pentru a patra oară indicatorii tehnico-economici aferenți modernizării Parcului de la Soldat. Între timp, suprafața parcului a crescut din nou

Actualitate (Categoria articolului)

Ghinion, incompetență, prostie, nu știm ce se întâmplă în cazul acestei investiții despre care vorbim de mai multă vreme, dar începem să avem certitudinea că nu se va realiza nici în acest an. În ședința de joi, 31 august, Consiliul Local Câmpina va aproba a patra oară indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea Parcului de la Soldat.

Reabilitarea Parcului de la Soldat a fost una dintre investițiile incluse pe lista din 2016. Suntem aproape de toamna lui 2017, dar lucrarea nu a început și nici nu va începe prea curând de vreme ce abia se... re-re-reactualizează indicatorii tehnico-economici. Haideți să ne reamintim cum au stat lucrurile și motive invocate de Primăria Câmpina de fiecare dată când a adus pe masa consilierilor acești indicatori.
- 28 iulie 2016 - Consiliul Local a aprobat pentru prima dată indicatorii tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiții "Reabilitarea Parcului de la Soldat". Potrivit acestor indicatori, valoarea investiției se ridică la 857.820 lei, fără TVA.
- 15 decembrie 2016 - Consiliul Local aprobă reactualizarea indicatorilor. Primarul Horia Tiseanu a explicat atunci că este nevoie de o reactualizare a indicatorilor deoarece "conform avizului de racordare emis de Electrica Muntenia Nord, a trebuit modificat proiectul pentru instalațiile electrice, ceea ce a condus la modificarea valorii inițiale a indicatorilor". Noua valoare - 863.211 lei, fără TVA.
- 15 iunie 2017 - Consiliul Local aprobă o nouă reactualizare a indicatorilor tehnico-economici. Iar noua valoare a investiției este semnificativ mai mare - 937.099 lei, fără TVA. Explicația Primăriei a fost aceea că, după finalizarea lucrărilor de cadastru, a rezultat că parcul are o suprafața mai mare cu 219 mp decât se măsurase inițial. Adică 3.777 mp față de 3.558 mp cât apărea în documentele inițiale. În aceste condiții, s-a modificat și valoarea devizului general, fiind nevoie de cantități mai mari de materiale.
- 31 august 2017 - Consiliul Local urmează să aprobe a patra oară indicatorii, cu o valoare a investiției mult mai mare decât până acum - 1.476.000 lei (fără TVA), deci aproape 15 miliarde lei vechi. După cum reiese din expunerea de motive aferentă proiectului de hotărâre, de această dată explicația este următoarea: "Ca urmare a faptului că, după două proceduri de achiziție publică pe SEAP, nu a fost depusă nicio ofertă, s-a solicitat proiectantului să analizeze și revizuiască prețurile materialelor principale din devizul estimativ. De la data întocmirii devizului general la faza DALI și până în prezent, au apărut creșteri de prețuri la materiale, dar și la manoperă, prin majorări ale salariului minim pe economie".

Interesant este faptul că în acest nou proiect de hotărâre apare modificată și suprafața parcului. Dacă la primele două proiecte privind indicatorii am avut 3.558 mp, la al treilea 3.777 mp (și am explicat mai sus de ce), la acest al patrulea proiect suprafața parcului apare ca fiind de 3.830 mp, iar aleile pietonale nu mai însumează 2.480 mp, ci 2.681 mp. Și nu se explică nicăieri de unde apar aceaste diferențe.

4804 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • dana 28.08.2017 10:09 Ce ne facem? Avem primar inginer sau nu si vice economist?Avem juristi in primarie si platim avocat.Avem ingineri in primarie si nu stiu sa masoare un teren.Si salariile sunt marite.Se fac gafe de Caracal.Str Crisuri nu aduce voturi dl din Primarie?Sunt mai organizati cei din comune decat noi si cand e vorba de spectacole si de administrarea veniturilor?Chiar asa greu sa trimiti adrese la Politie,Gaze,Pompieri,Electrica pentru utilitati si sa bagi subteran cablurile,sa masori un teren.Niste hartii te costa mai mult daca angajezi 5 mesteri sa iti faca dale si borduri.De preferat cu sclipici sau de marmura
  • CÎRSTOIU Ilie 28.08.2017 10:09 Asta e tot ce mai lipsea in Campina, străzile sunt asfaltate, gaze si canalizare peste tot..... Vorba din popor ''afara vopsit gardul, înăuntru leopardul''. Bine ca de căpușe in primărie nu ducem lipsa, plătim niște impotenti puturoși.
  • Campineanu 28.08.2017 12:40 Ce sa mai zicem de ''blocul de ... necesitate'' de langa Kaufland, gata de un an, si care nu are apa, gaze, electricitate, canalizare !?! Din vina cui ? Si pana cand ?
  • Panait 28.08.2017 15:40 O mare bătaie de joc!🤤😲😤😨

Actualitate

760 vizualizari
29 nov. 2023 10:52

Unul dintre panourile solare de la trecerile de pietoni din Câmpina este orientat spre... nord. Încă nu este fixat definitiv...

Relatam zilele trecute că pe artera principală a Câmpinei se lucrează la amplasarea stâlpilor pentru iluminatul trecerilor de pietoni, în cadrul unuia dintre cele trei proiecte de modernizare a iluminatului public din Câmpina derulate de administrația locală.

614 vizualizari
29 nov. 2023 08:51

În Câmpina există o taxă de acces auto pentru zonele cu restricții. Câți bani se strâng anual din această taxă și din amenzile pentru nerespectarea ei?

Probabil că nu știe prea multă lume că, printre altele, la nivelul municipiului Câmpina există o taxă de acces auto pentru zonele cu restricții, taxă care variază în funcție de tonaj - de la 3,5 tone, la 5 tone și peste 7,5 tone.

Alte stiri recente

377 vizualizari
29 nov. 2023 12:47

Președintele CS Câmpina trebuie să demisioneze! O mulțime de argumente și un apel la bun simț, decență și onoare

Nu vom discuta în acest articol despre persoane, ci despre ocupantul unui funcții publice. Indiferent de numele său, la cum și-a derulat mandatul în ultimii deja mulți ani, președintele Clubului Sportiv Câmpina a ajuns la momentul la care trebuie să plece! Măcar din bun simț, decență și onoare. Dacă le are...

1051 vizualizari
28 nov. 2023 13:29

La Câmpina, elita națională a handbalului feminin juvenil se reunește la Cupa ”1 Decembrie”

Câmpina va găzdui unul dintre cele mai spectaculoase turnee de handbal feminin la nivel de juniori IV, reunind cele mai bune echipe ale momentului la nivel național. Prilejul este dat de Cupa ”1 Decembrie”, care va avea loc în zilele de 30 noiembrie și 1 Decembrie la sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”.