"Hora prahoveană" 2017, o ediție cu... cântec, joc și voie bună
Eveniment (Categoria articolului)
Cea de-a 23-a ediție e Festivalului Folcloric "Hora prahoveană" a avut loc astăzi la Casa de Cultură "Geo Bogza". Vremea nefavorabilă nu a permis desfășurarea manifestării în locul tradițional, la Fântâna cu Cireși, iar de pierdut am avut cu toții. Parcă acolo, în aer liber, muzica populară răsună mai frumos, iar publicul se simte mai bine.
Din păcate pentru evenimentul în sine, dar mai ales pentru copiii aceia minunați care au urcat pe scenă, a fost lume puțină la "Hora prahoveană" 2017, un festival despre care noi credem în continuare că ar merita mai multă atenție. A fost salvat de la dispariție pe ultima sută de metri, pentru că, vă reamintim, a fost scos la începutul anului de pe lista manifestărilor culturale finanțate de la bugetul local și reintrodus la jumătatea lunii iunie, adică exact cu o lună în urmă. Poate și de aici unele carențe organizatorice, cum ar fi sonorizarea defectuoasă ("oferită" de o firmă de specialitate, de altfel); banner-ul de-a dreptul jenant pus pe scenă (nu mai vezi ceva atât de urât nici prin comunele vecine); bannerul cu Primăria Câmpina, pus efectiv pe jos, pentru a acoperi, probabil, găurile din mochetă. Asta, în sala Casei de Cultură din municipiul Câmpina, o sală care ar fi trebuit să intre de câțiva ani buni în modernizare și constatăm că se întârzie incredibil de mult cu aceste lucrări.
La deschiderea oficială a manifestării, pe scenă au urcat oficialitățile - primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Adrian Pițigoi, consilierii locali Daniel Ioniță, Gabriel Dima și Andrei Duran, precum și reprezentantul administrației locale din Cimișlia (Republica Moldova), consilierul Grigore Bârsă. (video)
Apoi a început festivalul și am avut parte de cântece și dansuri frumoase, copii talentați și iubitori de folclor, copii care muncesc mult și care merită încurajați și susținuți. Au urcat pe scenă: Ansamblul Folcloric "Hora" de la Școala Centrală, Ansambul "Ghiocelul" al Casei de Cultură Câmpina, Ansamblul Folcloric din Brătășanca, Ansamblul "Datina" din Scorțeni, Grupul vocal-folcloric "Plai câmpinean", Ansamblul Folcloric din Vălenii de Munte, Ansamblul "Voinicelul" din Boldești Scăeni, Ansamblul "Poienița" din Poiana Câmpina. O surpriză foarte frumoasă a reprezentat-o Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina, niște tineri extraordinari, cu costume superbe și un program excelent.
Apoi, au venit invitații de onoare de peste Prut - Ansamblul "La izvor" din Cimișlia și solista Anișoara Prisăcaru. Au dansat moldovenii de au încins podeaua și au transmis publicului o stare de bine și de bucurie, de-a dreptul. Așa au făcut de fiecare dată când au venit la Câmpina, iar dansurile lor sunt o încântare.
La finalul festivalului au cântat îndrăgita solistă de muzică populară Elena Merișoreanu și trupa etno "Delice".
Comentarii
- 17.07.2017 12:58 Va mărturisesc ca mie îmi place acest gen de festival și acest gen de muzica. Dar ce am văzut ieri la casa de cultura m-a dezamăgit profund. Este prima data când plec după primele momente artistice, pentru ca ma durea îngrozitor capul de la cât de puternic se auzeau acele boxe. Chiar nu s-a gândit nimeni sa le regleze puțin? Ca sa nu mai vorbesc de tiuitul îngrozitor de la momentul deschiderii, pana și ... de Tiseanu realizând penibilul situației in care a fost pus. Păcat de copii, păcat de artiști. Îmi pare foarte rău ca nu am putut sa ii văd pe cei de la Cimislia și pe Elena Merisoareanu. Sa le fie rusine celor care au organizat! Și va întreb un amănunt, pentru ca sigur voi știți. Cât a costat acest festival? Mulțumesc!
- 17.07.2017 20:41 Ma asteptam la altceva odata cu schimbarea conducerii! In ciuda tineretii noului director, am constatat din materialul vostru ca au fost acelasi amatorism, aceleasi discursuri prafuite, acelasi play-back... Of, cand ne vom schimba si noi vreodata?!
- 17.07.2017 20:49 Pentru organizarea Festivalului ''Hora prahoveană'', de la bugetul local s-au alocat 30.000 lei.
- 17.07.2017 22:44 Multumesc! Bani cheltuiti de pomana!
- 17.07.2017 22:46 PENIBIL! Acesta este cuvantul care defineste aceasta ediitie a festivalului! Tiseanu chiar nu a avut nimic de spus cand a vazut cearceaful ala pe care scria Primaria Campina si era stema orasului, intins pe jos, ca o carpa?!? RUSINE!
- 20.07.2017 15:07 Sunt strigaturi din strabuni ce nu se regasesc aici:N-o invarti pe Lelea iute ca se ... ! De altefel, interesant si placut cu anumite exceptii.
Eveniment

Christina Beelen și Valentin Bălan, doi pictori care ne-au oferit bucuria culorii la un vernisaj special
La Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina a avut loc vernisajul unei expoziții internaționale de pictură. O putem numi așa având în vedere faptul că au expus un artist plastic din Belgia – Christina Beelen și unul din România, chiar de la Câmpina – Valentin Bălan. Vernisajul a fost onorat de Excelența Sa, dl. John Cornet d’Elzius – ambasadorul Regatului Belgiei la București și atașatul cultural al Ambasadei Belgiei, dl. Remy Roussel. Din partea administrației locale a participat primarul municipiului, Alin Moldoveanu.

Eveniment istoric la Câmpina – vizita ambasadorului Republicii Coreea, cu ocazia aniversării a 15 ani de Parteneriat Strategic între România și Coreea de Sud
În municipiul Câmpina a avut loc astăzi un eveniment special dedicat împlinirii a 15 ani de la semnarea Declarației Comune privind stabilirea unui Parteneriat Strategic între România și Republica Coreea. Evenimentul a inclus mai multe acțiuni la care oaspete de onoare a fost Excelența Sa, dl. RIM KAP-SOO, ambasadorul Republicii Coreea în România.
Alte stiri recente

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Rezultate și clasament
Sâmbătă dimineață au avut loc primele jocuri din cadrul etapei a 9-a din Liga A Prahova. Runda se va încheia duminică. Iată rezultatele întregistrate până acum și clasamentul la zi:
Două ședințe de Consiliu în mai puțin de 24 de ore pentru schimbarea destinației fostei grădinițe din cartierul Câmpinița
UPDATE - Ulterior apariției articolului, consilierul local Adina Gârbăcică ne-a precizat că s-a referit la o altă sumă, de 476.000 lei, solicitată de partenerul administrației în GAL pentru aducerea clădirii la stadiul necesar autorizării.
Pe masa Consiliului Local Câmpina, la ședința ordinară din 27 septembrie, a apărut un proiect suplimentar - cel privind schimbarea destinației fostei grădinițe din Cartierul Câmpinița și înființarea aici a unui Centru Comunitar Integrat, proiect care va fi derulat de municipalitate cu fonduri europene, prin GAL.