Gheorghe Tudor, fostul primar al Câmpinei: ”Important este ca fiecare să lase ceva în urmă!”

Interviuri (Categoria articolului)

Gheorghe Tudor este unul dintre foarte puținii oameni din Câmpina care ar putea vorbi despre acest oraș în deplină cunoștință de cauză. A fost inginer și a avut funcție de conducere la fostul TCM, actuala societate EdilConst, a fost printre membrii fondatori ai fostului PDSR, actualul PSD, a fost consilier local, primar, viceprimar. În prezent, este un pensionar care se bucura de creșterea celor trei nepoți.

Gheorghe Tudor a acceptat provocarea noastră la un dialog despre Câmpina de ieri și de astăzi. Și am discutat pe parcursul a mai bine de o jumătate de oră despre perioada demolărilor și apoi a noilor construcții din ultimii ani ai comunismului, apoi despre intrarea sa în politică, după 1990, de ce a ales PDSR, cum a ajuns consilier local, ce l-a determinat să candideze la funcția de primar. Asupra celor patru ani în care Câmpina a fost condusă de primarul Gheorghe Tudor am zăbovit ceva mai mult. Și am discutat și despre amintirile frumoase - refacerea și transformarea Casei cu Grifoni în sediul Primăriei, construcția Școlii Centrale, a sălii de sport de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, momentul ”Câmpina 500”, unde  fost prezent și premierul de atunci al României, Adrian Năstase, dar și despre neîmpliniri - lipsa locuințelor, mai ales a celor sociale, despre ”turnul înclinat” și pierderea de către administrația locală a spațiului în care s-a aflat Casa Cărții, un simbol al localității. Ca soluție pentru rezolvarea problemei ”turnului înclinat”, Gheorghe Tudor consideră că ”ar trebui preluat de municipalitate, finalizat fără ultimele etaje, care pot fi date jos, și apoi dată o utilitate clădirii, chiar dacă are o mare problemă cu asigurarea locurilor de parcare”.
De asemenea, Gheorghe Tudor a vorbit și despre fostul său viceprimar, Horia Tiseanu, ”cu care nu prea am colaborat că eu eram mai mult pe teren, iar lui îi plăcea mai mult să stea în birou”, a explicat pierderea alegerilor din anul 2004, pentru funcția de primar, chiar în fața lui Horia Tiseanu, a povestit cum a devenit pentru nouă luni viceprimarul lui Tiseanu și a detaliat momentul 2008, în care, între cele două tururi ale alegerilor locale, a fost anunțat ca viceprimar al aceluiași Horia Tiseanu, pentru ca apoi, după un ”moment extrem de urât”, viceprimar să fie ales Ion Dragomir.
Chiar dacă preocuparea sa principală acum este acum creșterea nepoților, Gheorghe Tudor urmărește și ceea ce se întâmplă în viața administrativă și politică a Câmpinei. ”PSD nu mai are forță în Câmpina”, a spus Gheorghe Tudor, iar în plan administrativ a prezentat o serie de soluții pentru creșterea numărului de locuri de parcare, una dintre cele mai stringente probleme ale Câmpinei, dar și-a expus și o părere de constructor privind pasajul subteran pe care actualul primar dorește să-l realizeze în zona centrală.
Așadar, o emisiune interesantă, cu multe lucruri poate mai puțin știute, pe care vă invităm să o urmăriți!

4857 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

1678 vizualizari
06 sept. 2023 20:05

Scurt și la... subiect, cu antrenorul Roberto Opatchi

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.

2507 vizualizari
24 aug. 2023 19:35

Florian Vlădan, noul șef al Poliției Câmpina: ”Am găsit o echipă de polițiști disciplinați și profesioniști”

După cum v-am anunțat la momentul prezentării sale în funcția de comandant al Poliției Câmpina, comisarul șef Florian Vlădan ne-a oferit în exclusivitate un scurt interviu.

Alte stiri recente

355 vizualizari
27 sept. 2023 07:03

Concurs de natație în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor 2023

Unul dintre dezideratele Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor este de a aduce în lumina publicului tot ce are mai bun Câmpina în domeniul artei și al sportului. Au fost competiții de fotbal, de orientare sportivă, de baschet, iar duminică, 24 septembrie, a fost rândul natației.

295 vizualizari
27 sept. 2023 06:30

Eugen Tomac, PMP: ”Liberalii sunt doar chelnerii de la masa PSD”

1 comentarii

Am publicat marți, 26 septembrie, o informație bazată pe o declarație publică a lui Cristian Diaconescu, președinte PMP, conform căreia această formațiune politică discută cu PNL o viitoare colaborare în perspectiva alegerilor din cursul anului 2024.