Gheorghe Tudor, fostul primar al Câmpinei: ”Important este ca fiecare să lase ceva în urmă!”

Interviuri (Categoria articolului)

Gheorghe Tudor este unul dintre foarte puținii oameni din Câmpina care ar putea vorbi despre acest oraș în deplină cunoștință de cauză. A fost inginer și a avut funcție de conducere la fostul TCM, actuala societate EdilConst, a fost printre membrii fondatori ai fostului PDSR, actualul PSD, a fost consilier local, primar, viceprimar. În prezent, este un pensionar care se bucura de creșterea celor trei nepoți.

Gheorghe Tudor a acceptat provocarea noastră la un dialog despre Câmpina de ieri și de astăzi. Și am discutat pe parcursul a mai bine de o jumătate de oră despre perioada demolărilor și apoi a noilor construcții din ultimii ani ai comunismului, apoi despre intrarea sa în politică, după 1990, de ce a ales PDSR, cum a ajuns consilier local, ce l-a determinat să candideze la funcția de primar. Asupra celor patru ani în care Câmpina a fost condusă de primarul Gheorghe Tudor am zăbovit ceva mai mult. Și am discutat și despre amintirile frumoase - refacerea și transformarea Casei cu Grifoni în sediul Primăriei, construcția Școlii Centrale, a sălii de sport de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, momentul ”Câmpina 500”, unde  fost prezent și premierul de atunci al României, Adrian Năstase, dar și despre neîmpliniri - lipsa locuințelor, mai ales a celor sociale, despre ”turnul înclinat” și pierderea de către administrația locală a spațiului în care s-a aflat Casa Cărții, un simbol al localității. Ca soluție pentru rezolvarea problemei ”turnului înclinat”, Gheorghe Tudor consideră că ”ar trebui preluat de municipalitate, finalizat fără ultimele etaje, care pot fi date jos, și apoi dată o utilitate clădirii, chiar dacă are o mare problemă cu asigurarea locurilor de parcare”.
De asemenea, Gheorghe Tudor a vorbit și despre fostul său viceprimar, Horia Tiseanu, ”cu care nu prea am colaborat că eu eram mai mult pe teren, iar lui îi plăcea mai mult să stea în birou”, a explicat pierderea alegerilor din anul 2004, pentru funcția de primar, chiar în fața lui Horia Tiseanu, a povestit cum a devenit pentru nouă luni viceprimarul lui Tiseanu și a detaliat momentul 2008, în care, între cele două tururi ale alegerilor locale, a fost anunțat ca viceprimar al aceluiași Horia Tiseanu, pentru ca apoi, după un ”moment extrem de urât”, viceprimar să fie ales Ion Dragomir.
Chiar dacă preocuparea sa principală acum este acum creșterea nepoților, Gheorghe Tudor urmărește și ceea ce se întâmplă în viața administrativă și politică a Câmpinei. ”PSD nu mai are forță în Câmpina”, a spus Gheorghe Tudor, iar în plan administrativ a prezentat o serie de soluții pentru creșterea numărului de locuri de parcare, una dintre cele mai stringente probleme ale Câmpinei, dar și-a expus și o părere de constructor privind pasajul subteran pe care actualul primar dorește să-l realizeze în zona centrală.
Așadar, o emisiune interesantă, cu multe lucruri poate mai puțin știute, pe care vă invităm să o urmăriți!

4280 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

5835 vizualizari
21 nov. 2022 07:07

Ce mai face câmpineanul Mihai Coșăreanu la 13 ani de la câștigarea concursului ”Naționala de Rock”

Pe 21 noiembrie 2009, la Casa de Cultură a Studenților din București, câmpineanul Mihai Coșăreanu (17 ani), elev la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, câștiga Premiul I și Premiul de Virtuozitate la concursul de chitară ”Naționala de Rock”. Au trecut 13 ani de atunci și am vrut să vedem ce face astăzi talentatul Mihai Coșăreanu.

3014 vizualizari
15 nov. 2022 07:50

”Vrem să creștem gradul de atractivitate al serviciului public de transport local, atât pentru călători, cât și pentru operatorul serviciului”

4 comentarii

Afirmația aparține, la unison, consilierilor locali Valentin Crețu (USR-PLUS) și Cosmin Raț (POL), care au acceptat invitația noastră la o dezbatere publică reală pe tema transportului public local din Câmpina. A fost singura dezbatere organizată până acum pe marginea acestui subiect, după ce dezbaterea publică organizată de administrația locală, după consultarea publică, s-a dovedit a fi un fiasco.

Alte stiri recente

196 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret, din cadrul Consiliului Local Câmpina.

528 vizualizari
30 nov. 2022 13:58

Sărbătoarea ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României, sărbătorite la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Marți, 29 noiembrie, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc o manfestare prin care au fost sărbătorite ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României. Chiar dacă la acest eveniment nu au putut lua parte decât elevi și cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, manifestarea a fost una emoționantă și deosebit de frumoasă.