Prefectura Prahova reacționează în cazul infestării apei la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

După precizările venite de la Direcției de Sănătate Publică, iată că și Prefectura Prahova reacționează în cazul situației fără precedent de la Câmpina. Vă prezentăm integral infomarea de presă transmisă în urmă cu scurt timp.

”Prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, a solicitat Gărzii de Mediu - Comisariatul Județean Prahova și Direcției de Sănătate Publică Prahova să demareze o anchetă în municipiul Câmpina pentru stabilirea cauzelor care au condus la infestarea apei cu bacteria Clostridium. De asemenea, acesta a avut o discuție cu primarul municipiului Câmpina și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova pentru a se asigura că situația este atent monitorizată și gestionată de autoritățile locale, iar populația are la dispoziție o sursă de apă potabilă. 
Ca urmare a informării Hidro Prahova și DSP Prahova a fost transmis, în noaptea de vineri 13 august, un mesaj RO-ALERT pentru înştiinţarea populaţiei. Restricţiile se vor menţine până la încadrarea apei în condiţiile de potabilitate. În baza hotărârii CLSU Câmpina, Poliţia Locală a distribuit, atât persoanelor fizice cât și agenţilor economici, măsurile de restricţie în consumul apei și recomandările DSP pentru evitarea îmbolnăvirilor. Autoritățile locale au pus la dispoziția populației rezervoare cu apă potabilă, în mai multe zone din oraș”. 

 

3195 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 14.08.2021 17:57 Verificați unde se scurge ... de la animalele din gospodăriile satelor și comunelor din zona mitropolitană a municipiului Câmpina ..!!..,cum e posibil ca in cartierele orașului să fie adevărate ferme de animale și păsări??.. sunt zone unde au murit pe capete păsări de curte, găini,rațe...unde le-au aruncat așa zișii gospodari..

Actualitate

1800 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.

2987 vizualizari
22 oct. 2021 19:13

Raed Arafat a anunțat noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie

La finalul ședinței Guvernului României de astăzi, vineri, 22 octombrie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, seceretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a prezentat o serie de informații, inclusiv noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie, și care fuseseră anunțate de președintele Klaus Iohannis încă din urmă cu două zile.

Alte stiri recente

3103 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.

5850 vizualizari
18 oct. 2021 20:39

Accident spectaculos în Câmpina, pe Calea Dacia, produs de un tânăr de 19 ani

Luni seară, pe Calea Dacia din municipiul Câmpina, în apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu a avut loc un accident de circulație, produs de un tânăr de 19 ani.