Trofee și amintiri frumoase, bilanțul Ansamblului ”Ghiocelul” Câmpina la Festivalul Internațional de Folclor de la Ohrid, Macedonia

Eveniment (Categoria articolului)

La Ohrid, în Macedonia, a avut loc în perioada 4-9 august ediția din acest an a Festivalului Internațional de Folclor al Tineretului ”Zdravko Banar”, singura formație din România prezentă la acest eveniment fiind Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina.

Festivalul s-a desfășurat pe o scenă în aer liber, amplasată chiar în mijlocul celei mai importante stațiuni din Macedonia. În fiecare seară a festivalului, publicul a fost în număr mare și i-a aplaudat îndelung pe câmpinenii coordonați de instructorul Cristi Colezea. Alături de ”Ghiocelul”, la festivalul de la Ohrid au mai fost prezente ansambluri folclorice din Polonia, Croația, Bosnia, Bulgaria, Republica Moldova și, desigur, Macedonia.
Delegația câmpineană a fost condusă de Alexandra Toma, directorul Casei de Cultură ”Geo Bogza”, care la întoarcerea din Macedonia ne-a declarat: ”A fost o experiență interesantă pentru copii, dar și pentru întreg ansamblul Casei de Cultură, iar eu consider că am reprezentat cu succes nu numai Câmpina, ci și România la acest festival de prestigiu, Ghiocelul fiind singurul ansamblu din țara noastră prezent la Ohrid. Evoluțiile ansamblului câmpinean au fost răsplătite cu îndelungi aplauze de un public numeros și bun cunoscător al folclorului. Pentru copii sunt convinsă că acest festival va fi și o amintire frumoasă, având ocazia să vadă lucruri noi, dansuri noi și o cultură mai puțin cunoscută, din păcate, la noi. De asemenea, în ultima seară, la cina festivă la care au participat toate ansamblurile prezente la festival, organizatorul acestuia ne-a suprins pe toți cu talentul său muzical, aflând cu acest prilej că are și o formație de muzică tradițional macedoneană. A fost un moment foarte frumos pentru noi, având în vedere că toți copiii de la toate ansamblurile au dansat împreună, fiecare încercând să fure din pașii celorlalți”.
Așa cum se obișnuiește la festivaluri de acest gen, Ansamblul ”Ghiocelul” a fost recompensat pentru evoluțiile sale cu trofee care își vor găsi locul în colțul special amenajat la Casa de Cultură ”Geo Bogza” pentru ”Ghiocelul”.

5429 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dacul Suveran 12.08.2022 14:10 Felicitari Ansamblului Folcloric ”Ghiocelul” si mult succes!

Eveniment

2198 vizualizari
20 sept. 2022 17:19

Formația câmpineană ”Celesta” a cântat alături de Cristi Minculescu pe scena ”Serbărilor Toamnei”

A fost, probabil, cel mai frumos moment al ediției 2022 a ”Serbărilor Toamnei”, în special pentru tinerii de pe scenă și din fața scenei. La mijlocul recitalului susținut de IRIS - Cristi Minculescu & Valter & Boro, care încheia festivalul, a fost invitată pe scenă formația ”Celesta” a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, formație condusă de profesor Elisabeta Milea.

1948 vizualizari
20 sept. 2022 16:10

Recitaluri și momente de excepție în ziua a doua a ”Serbărilor Toamnei”, Câmpina 2022

Ziua a doua a ”Serbărilor Toamnei” s-a desfășurat cam pe aceleași coordonate cu prima, doar că registrul muzical a fost diferit. De asemenea, nu a mai plouat, iar sonoritatea numelor de pe afiș s-a adăugat la lista motivelor pentru care în a doua zi a festivalului a fost mai multă lume decât în prima zi.

Alte stiri recente

0 vizualizari
25 sept. 2022 20:41

Liga B Prahova. Muscelul Câmpina - Viitorul Provița de Sus 2-0

FC Muscelul a revenit în fața propriilor suporteri spernd într-o evoluție cât mai bună în fața unui adversar imprevizibil - Viitorul Provița de Sus.

120 vizualizari
25 sept. 2022 18:40

Medalii prahovene la Campionatul Național de Bob. Câmpineanca Georgeta Popescu, din nou pe podium

La finalul acestei săptămâni, la Câmpulung Muscel, acolo unde a avut loc zilele trecute Cupa României la bob, s-au desfășurat finalele Campionatului Național de Bob.