Trofee și amintiri frumoase, bilanțul Ansamblului ”Ghiocelul” Câmpina la Festivalul Internațional de Folclor de la Ohrid, Macedonia

Eveniment (Categoria articolului)

La Ohrid, în Macedonia, a avut loc în perioada 4-9 august ediția din acest an a Festivalului Internațional de Folclor al Tineretului ”Zdravko Banar”, singura formație din România prezentă la acest eveniment fiind Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina.

Festivalul s-a desfășurat pe o scenă în aer liber, amplasată chiar în mijlocul celei mai importante stațiuni din Macedonia. În fiecare seară a festivalului, publicul a fost în număr mare și i-a aplaudat îndelung pe câmpinenii coordonați de instructorul Cristi Colezea. Alături de ”Ghiocelul”, la festivalul de la Ohrid au mai fost prezente ansambluri folclorice din Polonia, Croația, Bosnia, Bulgaria, Republica Moldova și, desigur, Macedonia.
Delegația câmpineană a fost condusă de Alexandra Toma, directorul Casei de Cultură ”Geo Bogza”, care la întoarcerea din Macedonia ne-a declarat: ”A fost o experiență interesantă pentru copii, dar și pentru întreg ansamblul Casei de Cultură, iar eu consider că am reprezentat cu succes nu numai Câmpina, ci și România la acest festival de prestigiu, Ghiocelul fiind singurul ansamblu din țara noastră prezent la Ohrid. Evoluțiile ansamblului câmpinean au fost răsplătite cu îndelungi aplauze de un public numeros și bun cunoscător al folclorului. Pentru copii sunt convinsă că acest festival va fi și o amintire frumoasă, având ocazia să vadă lucruri noi, dansuri noi și o cultură mai puțin cunoscută, din păcate, la noi. De asemenea, în ultima seară, la cina festivă la care au participat toate ansamblurile prezente la festival, organizatorul acestuia ne-a suprins pe toți cu talentul său muzical, aflând cu acest prilej că are și o formație de muzică tradițional macedoneană. A fost un moment foarte frumos pentru noi, având în vedere că toți copiii de la toate ansamblurile au dansat împreună, fiecare încercând să fure din pașii celorlalți”.
Așa cum se obișnuiește la festivaluri de acest gen, Ansamblul ”Ghiocelul” a fost recompensat pentru evoluțiile sale cu trofee care își vor găsi locul în colțul special amenajat la Casa de Cultură ”Geo Bogza” pentru ”Ghiocelul”.

5991 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dacul Suveran 12.08.2022 14:10 Felicitari Ansamblului Folcloric ”Ghiocelul” si mult succes!

Eveniment

1970 vizualizari
30 mai 2023 17:13

Concert Dan Ciotoi și formația Generic, la Câmpina, la Ballroom Bella

Vineri, 9 iunie, de la ora 19.00, la Ballroom Bella Câmpina, din Bulevardul Carol I, aproape de ieșirea spre Cornu, va avea loc un concert susținut de Dan Ciotoi și formația Generic.

1817 vizualizari
29 mai 2023 12:18

"Alice în Țara Minunilor", un spectacol de excepție al "Atelierului Actorului" din Câmpina, în fața unei săli pline până la refuz

În sala mare a Casei Tineretului din Câmpina, în fața unui public numeros, copiii și tinerii de la "Atelierul Actorului" au prezentat duminică seara un spectacol de excepție - "Alice în Țara Minunilor", o adaptare după faimosul roman scris de Lewis Carroll și de la a cărei lansare se vor împlini în curând 158 de ani. 

Alte stiri recente

497 vizualizari
31 mai 2023 22:55

Sărbătoarea copilăriei, la Poiana Câmpina, cu multă veselie, cadouri și 1 IUNIE "scris" din copii cu șepcuțe colorate

La Poiana Câmpina, Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită astăzi, pentru ca mâine, 1 Iunie 2023, elevii să poată participa la un eveniment devenit tradiție - "Ultimul clopoțel", la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din localitate. Evenimentul de astăzi s-a desfășurat mai întâi în Parcul Triumf, apoi pe stadionul de la Poiana, aflat chiar lângă parc.

668 vizualizari
31 mai 2023 20:49

Cupa României, faza județeană, sferturi de finală. Rezultate

Miercuri după-amiază au avut loc partidele contând pentru sferturile de finală din cadrul fazei județene a Cupei României.