Muzeele din Câmpina vor fi deschise pe 1 Decembrie 2018, iar intrarea va fi liberă

Actualitate (Categoria articolului)

De Ziua Națională a României, cele trei muzee din municipiul Câmpina vor fi deschise publicului între orele 10.00 - 15.00, iar accesul vizitatorilor va fi gratuit. Este vorba despre Muzeul Memorial "B.P. Hasdeu", Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu" și Muzeul Schițelor lui Nicolae Grigorescu (situat în incinta Casei Căsătoriilor de pe Bulevardul Culturii).

Administrația locală dorește, astfel, să facă un cadou câmpinenilor și nu numai lor, ci tuturor celor care doresc să viziteze aceste muzee. Muzeul Hasdeu și Muzeul Schițelor aparțin administrației câmpinene, în timp ce Muzeul Grigorescu se află în subordinea Consiliului Județean Prahova, instituție care a fost de acord cu inițiativa Primăriei Câmpina.
Vă reamintim că la Muzeul Schițelor puteți vedea o mare parte din cele 202 schițe și desene în creion, peniță și laviu, ultimele realizate de maestrul Nicolae Grigorescu și cumpărate de Primăria Câmpina de la fiul marelui pictor în anul 1939.

3984 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • NICORESCU ADRIANA-CORINA 29.11.2018 20:01 Felicitări! De astfel de initiative este nevoie! Cum presupun ca nu toți au acces la acest tip de informatie, cred ca existența avizierelor în cartiere este necesară.

Actualitate

1100 vizualizari
05 dec. 2023 20:14

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața

În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

1519 vizualizari
04 dec. 2023 20:19

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.

Alte stiri recente

2165 vizualizari
04 dec. 2023 19:30

Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, va concura la Campionatul European de Seniori, de la Otopeni, 6-9 decembrie 2023

2 comentarii

Performanță de excepție pentru natația câmpineană - Darius Coman, antrenat de Gabriel Cojocaru, sportiv la Clubul Barracuda Câmpina, va concura la Campionatul European de Seniori, care are loc la Otopeni, în perioada 6-9 decembrie 2023.

1659 vizualizari
04 dec. 2023 12:52

Sistemul de returnare – garanție începe să funcționeze și la Câmpina. Cam ca-n toată țara...

Din 30 noiembrie 2023, în toată țara ar fi trebuit să intre în vigoare sistemul de returnare – garanție, al cărui principal scop este de a crește reciclarea, de a contribui la protejarea mediului.