Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale, despre Europa, NATO, spațiul Schengen și Republica Moldova

Politică (Categoria articolului)

(P) Theodor Paleologu și-a lansat recent programul electoral pentru alegerile prezidențiale, un program care include viziunea sa asupra principalelor domenii de interes național (sănătate, cultură, educație) și alte domenii importante, însă mai puțin discutate de politicienii români și mai ales de cei aflați în cursa pentru Cotroceni.

Iată câteva idei din acest program electoral, câteva dintre punctele de vedere ale candidatului PMP legate de subiecte extrem de sensibile.
- Susținere pentru crearea Statelor Unite ale Europei - Încurajarea în cadrul Uniunii Europene a creării instrumentelor politice, instituționale și financiare pentru ca, pe termen mediu, să se poată realiza Statele Unine ale Europei (SUE), ca singură soluție pentru așezarea UE alături de SUA, China și Federația Rusă pe puntea de comandă a procesului de globalizare.
- Intrarea în spațiul Schengen - Susținerea continuă a interesului României de a intra în spațiul Schengen, plecând de la premisa că sunt îndeplinite condițiile tehnice, dar mai ales protejarea cetățenilor români aflați în spațiul Uniunii Europene. De asemenea, este important ca România să promoveze ideea creării unei Agenții de Informații Antiteroriste, având ca misiune prevenirea actelor de terorism pe teritoriul UE.
- Condolidarea relațiilor politice - Susținerea necondiționată a consolidării relațiilor politice dintre Uniunea Europeană și SUA, susținerea respectării angajamentului ca țările membre NATO și UE să finanțeze cheltuielile militare cu minimum 2% din PIB, susținerea promovării unui acord între SUA, China și Federația Rusă privind neproliferarea Forțelor Nucleare Intermediare.
- Creșterea bugetului destinat armatei - Creșterea treptată la 2,5% din PIB a bugetului destinat armatei în scopul accelerării capacității de apărare a țării, folosindu-se industria de apărare autohtonă și o formă minimală de antrenament militar.
- Reformarea serviciilor secreteReformarea serviciilor secrete prin adoptarea unor legislații care vizează activitatea acestora: legea privind activitatea de informații și contrainformații, legile de organizare și funcționare a SRI și SIE, legea privind statutul profesional și de carieră al ofițerilor de informații.
- Sprijin politic pentru Republica Moldova
Acordarea sprijinului politic şi tehnic pentru implementarea obligaţiilor ce decurg din Acordul de Asociere la UE pentru Republica Moldova; interconectarea infrastructurii rutiere și feroviare, dar și a rețelelor de energie.
- Revizuirea Constituției
Revizuirea Constituției în urma lansării unor dezbateri publice pe următoarele teme: parlament unicameral de 300 de parlamentari (sau menținerea actualei formule); parlament bicameral cu 100 de senatori și 200 de deputați; republică prezidențială sau republică parlamentară; republică sau monarhie.
(Publicitate electorală, articol publicat la solicitarea PMP)

3655 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

1043 vizualizari
21 nov. 2023 11:48

Drept la replică din partea AUR Câmpina

3 comentarii

În urma apariției articolului "Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina", publicat pe site-ul nostru în data de 17 noiembrie 2023, am primit din partea Biroului de comunicare al AUR Câmpina un drept la replică pe care în prezentăm integral. 

1745 vizualizari
17 nov. 2023 19:46

Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina

2 comentarii

Pe măsură ce se apropie alegerile, după cum ne așteptam cu toții, pe scena politică locală se produc mișcări interesante, apar nume noi sau se reactivează nume vechi în... partide noi. În această din urmă categorie îi putem include și pe Alexandru Anghel și Cezar Grama, de câteva zile președinte, respectiv vicepreședinte la AUR Câmpina.

Alte stiri recente

44 vizualizari
09 dec. 2023 10:19

Un nou eveniment caritabil organizat de motocicliștii de la Happy Street Brotherhood Câmpina

Motocicliștii câmpineni de la Happy Street Brotherhood organizează un nou eveniment caritabil destinat copiilor din familii cu posibilități materiale reduse. Este vorba despre o petrecere de Crăciun - Christmas Charity Party, unde accesul se va face pe bază de... dulciuri. Acestea vor fi strânse, frumos ambalate și dăruite unor copii.

821 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

1 comentarii

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.