Câmpina - viscolul și mașinile lăsate pe carosabil au îngreunat acțiunea de deszăpezire din timpul nopții

Actualitate (Categoria articolului)

Comandamentul de iarnă s-a întrunit la Primăria Câmpina mai întâi ieri, la ora 14.00, când s-au discutat măsurile generale de intervenție având în vedere avertizările meteorologilor. O nouă întrunire a comandamentului a avut loc în această dimineață, iar următoarea este programată pentru ora 13.00.

Din acest comandament fac parte reprezentanții Primăriei Câmpina, inclusiv primarul și viceprimarul, reprezentanți ai Poliției Municipale, Poliției Locale, ISU și Floricon Salub (societate care se ocupă de deszăpezire la nivelul municipiului). Ca de fiecare dată în astfel de situații s-a stabilit să se intervină pentru deszăpezire mai întâi pe arterele principale, pasajul suprateran, căile de intrare și ieșire din localitate, străzile în pantă, principalele intersecții, zonele adiacente spitalelor, apoi străzile din cartiere. 

"Am avut utilajele pe străzi încă din timpul nopții, dar din cauza viscolului am avut probleme și a trebuit să intervenim de mai multe ori în aceleași zone. De la ora 3.30 și până pe la 9.00 a fost mai greu pentru că viscolul aducea zăpada înapoi pe carosabil. Apoi s-a putut interveni mai bine. Prioritare au fost intrările și ieșirile din localitate și zona centrală, iar ulterior am intrat în cartiere. Am intervenit deja în cartierele Voila, Păcuri, Slobozia, în zonele Progresului - Al.I. Cuza - Tudor Vladimirescu, Podului, Griviței și Plevnei", ne-a declarat Florin Constantinescu, directorul societății Floricon Salub. (video
Până în jurul orei 3.00, când viscolul a devenit mai puternic, s-a intervenit cu clorură de calciu pe carosabil, pe bulevardele centrale, pe pasajul suprateran, pe străzile B.P. Hasdeu și I.H Rădulescu. "Apoi am dat cu nisip și sare, pentru că ningea și mai puternic și se întețise și viscolul", a mai precizat Florin Constantinescu. Acesta spune că probleme au fost în Cartierul Uniunea Europeană, pe străzile Primăverii și Energiei, dar și în alte zone, acolo unde utilajele nu au putut intra din cauza mașinilor lăsate pe carosabil. (video)

6000 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marian 06.01.2017 13:05 Să ne scuzați că mașinile au fost lăsate pe carosabil! Trebuia să le urcăm pe trotuar sau în copaci.

Actualitate

1629 vizualizari
08 iun. 2023 21:29

Alin Moldoveanu, primarul Câmpinei, s-a întors în PNL

1 comentarii

Anunțul revenirii primarului municipiului Câmpina în Partidul Național Liberal a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă comună, susținută de Alin Moldoveanu împreună cu Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean și președinte al PNL Prahova.

1779 vizualizari
06 iun. 2023 08:02

Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate

4 comentarii

Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.

Alte stiri recente

1684 vizualizari
08 iun. 2023 20:29

”Vis de copil”, concert cu și pentru copii, la Câmpina

Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 17.00, la Casa Tineretului din municipiul Câmpina va avea loc un concert intitulat ”Vis de copil”.

1961 vizualizari
08 iun. 2023 19:41

CS Câmpina a ajuns în primele opt echipe din țară. Vineri dimineață va juca în fața campioanei naționale, CSM București

După cum v-am informat în premieră, CS Câmpina a trecut de faza grupelor la turneul final al Campionatului Național de Handbal Feminin juniori IV și va juca în faza a doua, calificându-se între primele opt echipe din România.