Două intervenții dificile ale salvamontiștilor în Bucegi. A fost nevoie și de elicopter

Actualitate (Categoria articolului)

Salvamontiștii prahoveni au avut în cursul zilei de vineri, 2 iunie, solicitări pentru două intervenții dificile.

Prima intervenție a venit în urma unui apel la ora 8.20, în care se anunța că un turist neechipat corespunzător a rămas blocat în zona mediană a Văii Caraimanului, pe un traseu extrem de epriculos, unde este nevoie de un echipoament adecvat și multe experiență. Victima, un bărbat de 45 de ani, din Constanța, a rămas blocată pe munte după ce a pierdut marcajul turistic și s-a rătăcit într-o zonă foarte accidentată din versantul nordic al Jepilor. Un echipaj terestru și altul aerian au plecat imediat în zona indicată. După aproape două ore, victima a fost extrasă cu bine în elicopter și adusă în oraș, fiind în afara oricărui pericol.
O a doua intervenție s-a produs după-amiază și a avut loc pe poteca turistică spre Cascada Urlătoarea, pe un traseu considerat foarte ușor și fără riscuri. Totuși, acolo o femeie de 44 ani, din județul Ilfov a suferit o dublă fractură de tibie și peroneu după ce a alunecat pe noroi și a căzut. După îngrijirile acprdate la fața locului, victima a fost coborâtă pe targă (foto) și predată unui echipaj de la Ambulanță.

1895 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1130 vizualizari
21 sept. 2023 18:52

A fost dat startul lucrărilor de realizare a rețelelor de apă și canalizare în Breaza, Comarnic și Sinaia

Miercuri, 20 septembrie, în localitățile Breaza, Comarnic și Sinaia a fost dat startul oficial al lucrărilor de realizare a rețelei de apă și canalizare, proiect care se derulează prin Hidro Prahova, cu finanțare europeană, valoarea totală - pentru toate cele 42 localități din județ, incluse în acest proiect - fiind de aproximativ 700 milioane euro.

1490 vizualizari
20 sept. 2023 15:59

Primim de la cititori. Pe Strada Petre Liciu problemele continuă...

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 mai multe imagini cu Strada Petre Liciu. Un subiect care, din păcate, nu este nou, despre care am mai scris, dar, iată, oamenii apelează tot la noi.

Alte stiri recente

1161 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.

705 vizualizari
21 sept. 2023 16:12

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Programul și delegările

Ajunsă la etapa a 8-a, Liga A Prahova programează la finalul acestei săptămâni noi partide. Iată programul și delegările: