La Câmpina, anul de dezbateri a început la ”Grigorescu” și Energetic cu o temă incitantă - închiderea restaurantelor McDonald's!

Actualitate (Categoria articolului)

La Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina funcționează de mai mulți ani un club de debate, adică un club de dezbateri, la care de ceva vreme s-au alăturat și elevi de la Liceul Tehnologic Energetic, din localitate. În mod tradițional, la puțin timp după începerea fiecărui an școlar începe și anul de dezbateri, primul ”meci” având mai degrabă rol demonstrativ, marcând începutul noului an, dar și arătând ”bobocilor” din clasele a IX-a cum decurge un astfel de ”meci”, încercând să-i determine să se alăture acestui club, cu toate avantajele care decurg de aici.

Moțiunea dezbătută de echipa ”Guvernului” și echipa ”Opoziției” a fost una extrem de incitantă - interzicerea restaurantelor McDonald's. Cele două echipe, formate din câte trei elevi, au expus în fața elevilor din clasele a IX-a, dar și a câtorva profesori, printre care și coordonatorul clubului de dezbateri, Geta Sârbu, și directorul Colegiului, Roxana Stan, argumente interesante, unele chiar inedite, fiecare echipă încercând să încline balanța în favoarea sa.
Meciul a fost antrenant, spectaculos, chiar intersant și un exercițiu din care ar avea de învățat și adulții, mai ales oamenii politici, implicați prin natura activității lor în dezbateri.
La final, spre deosebire de un meci disputat în condiții normale, arbitrajul a fost asigurat de public, decizia fiind unanimă în respingerea moțiunii privind interzicerea restaurantelor McDonald's. Spre bucuria tuturor, care au înghițit în sec de mai multe ori de-a lungul dezbaterii la gândul unor produse specifice acestui lanț de fast-food.
Primul meci s-a desfășurat la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, pentru ca imediat după terminarea acestuia să aibă loc un meci demonstrativ similar și la Liceul Tehnologic Energetic.

1882 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1439 vizualizari
29 nov. 2022 17:55

La Câmpina, în seara Sfântului Andrei, se aprind luminițele pentru sărbători și vor răsuna primele colinde

În seara Sfântului Andrei, părintele spiritual și ocrotitorul României, la ora 17.00, în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, vor răsuna primele colinde ale acestei ierni. Vor cânta micii soliști de la Clubul Copiilor din localitate. Apoi, la 17.30, va fi aprins iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă.

1272 vizualizari
29 nov. 2022 08:35

Paradă militară la Câmpina, de Ziua Națională

2 comentarii

În ultimii trei ani, Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Câmpina prin acțiuni restrânse, din cauza pandemiei. Anul acesta, se revine la programul din trecut, iar manifestările vor fi organizate în centrul localității, la Monumentul Eroilor Războiului de Întregire Națională (Soldatul).

Alte stiri recente

8049 vizualizari
29 nov. 2022 11:05

Ne-a părăsit pentru totdeauna Raluca Drăgan, sportivă care a adus Câmpinei și României numeroase medalii la atletism

1 comentarii

O veste foarte tristă la sfârșit de toamnă... Raluca Drăgan, fostă sportivă a Clubului "Constantin Istrati" din Câmpina, campioană națională de juniori la aruncarea greutății și multiplă medaliată în probele de aruncarea discului și suliței, a încetat din viață. Avea doar 34 de ani.

685 vizualizari
28 nov. 2022 19:55

Anunț public privind decizia etapei de încadrare pentru proiectul "Reabilitare, modernizare, extindere sistem de iluminat public în municipiul Câmpina"

Municipiul Câmpina, titular al proiectuluiREABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluării adecvate și nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului*), pentru proiectul: REABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA.