Modernizarea transportului public și a străzilor, "o temă mai îndepărtată de dorințele și necesitatea câmpinenilor". O spune chiar primarul Horia Tiseanu

Actualitate (Categoria articolului)

Am scris recent despre ceea ce noi am considerat și considerăm a fi o super oportunitate pe care municipiul Câmpina nu ar trebui să o rateze - accesarea de fonduri europene pentru modernizarea transportului public, a drumurilor, realizarea de piste de biciclete și centre de închiriat biciclete etc. Ei bine, cel mai probabil, Câmpina va rata această oportunitate, primarul Horia Tiseanu fiind de părere că proiectul este bun, dar "constituie o temă mai îndepărtată de dorințele și necesitatea locuitorilor municipiului".

Din 20 septembrie 2017, până la 20 martie 2018, administrațiile locale pot depune cereri de finanțare în cadrul POR Axa 3 - "Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon". Este vorba despre bani europeni, bani mulți pe care UE îi pune la dispoziție pentru modernizarea a tot ce înseamnă transport public, căi de acces, înființarea de centre de închiriat biciclete și realizarea de piste pentru bicicliști. În cadrul acestei noi axe de finanțare, Câmpina ar putea accesa până la 10 milioane de euro, iar cofinanțarea de la bugetul local ar fi de doar 2% din valoarea proiectului.
Am scris pe larg despre tot ceea ce ar însemna acest proiect - Super oportunitate care nu trebuie ratată! Câmpina poate accesa fonduri europene pentru autobuze ecologice, piste de biciclete și reabilitarea carosabilului
Subiectul a fost deschis la ședința de săptămâna trecută a Consiliului Local Câmpina de consilierul Monica Clinciu, care a insistat pe ideea necesității modernizării transportului public, a străzilor, a stațiilor. "Vă dați seama că putem face toate acestea cu bani europeni și cu o cheltuială minimă de la bugetul local?! Este cu adevărat o oportunitate și pentru Câmpina ar fi un lucru extraordinar. Mai ales că avem un Plan de Mobilitate Urbană realizat tocmai pentru a putea accesa fonduri europene, iar specialiștii care au făcut acest Plan ne-au recomandat reorganizarea sistemului de trasnport public și chiar înființarea unui serviciu public de transport local în subordinea administrației locale. Eu cred că ar trebui să ne gândim serios și să nu ratăm această oportunitate", a spus Monica Clinciu, iar punctul său de vedere a fost susținut și de alți consilieri locali.

La nivelul Primăriei Câmpina, această oportunitate era cunoscută încă din luna iunie, dar nu s-a spus nimic, nu s-a făcut nimic. Primarul Horia Tiseanu consideră că proiectul este bun, dar prioritățile sunt altele. Primarul a reamintit că în cadrul POR - Axa 3 - "Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon", Câmpina are deja două proiecte depuse pentru obținerea finanțării europene, fiind vorba despre reabilitarea termică a Spitalului Municipal și a Colegiului Tehnic "Constantin Istrati".
"Eu cred că aceste două proiecte sunt mai aproape de dorințele câmpinenilor. Proiectul privind transportul public, da, este un proiect bun, dar constituie o temă mai îndepărtată de dorințele și necesitatea locuitorilor municipiului", a spus Horia Tiseanu. Prin urmare, ne-am făcut speranțe degeaba. Primarul știe mai bine ce vor locuitorii Câmpinei. Știe mai bine chiar decât știu ei, câmpinenii.

5133 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Serban 04.10.2017 14:04 Nu se poate așa ceva!!!! Cât de ... sa fii, sa consideri ca izolarea termică la un liceu e mai importantă decât asfaltarea caii Doftanei?! Pe bune?! Nu poate fi oprit ... asta?!
  • Mirela 04.10.2017 14:52 Dacă in Consiliul Local se decide ca aceasta este o prioritate, primarul nu poate fi obligat sa pună in practica acea hotărâre a Consiliului?
  • Jean 04.10.2017 14:55 Ce face Tiseanu este o crima la adresa comunității campinene!!! Condamna Câmpina pentru cine știe cât timp, sa nu avem străzi modernizate, un transport civilizat, ecologic, sa nu avem piste pt biciclete! Era singura șansa de a mai fi ales încă un mandat și din temnița DNA !!!
  • Petre Popa 05.10.2017 07:04 Clinciu Monica îl taxează pe Primarul Tiseanu. În PNL se ascut Cuțitele. Și bine fac. Având primar și majoritate în consiliul local, PNL este direct răspunzător de soarta orașului. Și va deconta acest lucru la alegerile din 2020. Sper să candideze tot Tiseanu ☠️

Actualitate

1130 vizualizari
29 nov. 2023 21:28

Primim de la cititori. Dezastru ecologic pe albia râului Doftana - tone de griblură, pietriș și asfalt de-a valma

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o serie de imagini cu ceea ce cititorul nostru numește ”dezastrul ecologic de pe albia râului Doftana”.

2162 vizualizari
29 nov. 2023 10:52

Unul dintre panourile solare de la trecerile de pietoni din Câmpina este orientat spre... nord. Încă nu este fixat definitiv...

1 comentarii

Relatam zilele trecute că pe artera principală a Câmpinei se lucrează la amplasarea stâlpilor pentru iluminatul trecerilor de pietoni, în cadrul unuia dintre cele trei proiecte de modernizare a iluminatului public din Câmpina, derulate de administrația locală cu fonduri europene.

Alte stiri recente

233 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu. 

1146 vizualizari
29 nov. 2023 15:34

Vineri, 1 Decembrie, un segment din Bulevardul Carol I va fi închis circulației rutiere

Primăria municipiului Câmpina a anunțat închiderea unui tronson din Bulevardul Carol I, cel cuprins între intersecțiile cu străzile Frații Golești și Henri Coandă.