Prima zi de școală, cu emoții firești și cu vești bune, la Poiana Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Festivitatea de deschidere a unui nou an școlar a adus emoții mari și la Poiana Câmpina, la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu". Emoții parcă mai mari pentru părinți și profesori, decât pentru copiii care astăzi au revenit în bănci după frumoasa vacanță mare. Iar cele mai mari emoții le-au avut, bineînțeles, părinții boboceilor de la clasa pregătitoare.

Alături de părinți, bunici, copii și cadre didactice, la deschiderea noului an de învățământ s-au aflat, ca de obicei, reprezentanții Primăriei, Consiliului Local, Poliției și Bisericii. Au venit primarul Alin Moldoveanu, consilierii locali Gabriela Nistor și Ionuț Goran, directorul Bibliotecii "Dimitrie Gusti" - Gabriela Pârvu, consilierul personal al primarului - Ruxandra Matei, preotul Nicu Dicu. Precizăm faptul că la școala din Poiana Câmpina sunt 210 elevi, de la clasa zero până la clasa a VIII-a, iar la cele două grădinițe din localitate (Poiana și Bobolia) sunt înscriși pentru noul an școlar 72 de copii. Părintele Nicu Dicu, de la Biserica "Adormirea Maicii Domnului", a rostit rugăciunea "Tătăl nostru" împreună cu toți cei prezenți și i-a binecuvântat pe copii la început de an școlar.

"Astăzi, 10 septembrie 2018, deschidem, în Anul Centenarului, un nou an școlar pe care fiecare dintre noi, profesori, părinți, elevi, ni-l dorim mai bun și mai bogat în satisfacții profesionale. Astăzi se împlinește un an de când am preluat conducerea acestei școli, timp în care prioritatea mea a fost o școală mai bună pentru dascăli și pentru elevii care învață aici. Suntem o familie, împreună construim, împreună învățăm și inovăm și tot împreună păstrăm tradițiile. Suntem o școală deschisă pentru comunitate, pregătim noile generații pentru o societate în schimbare. Ne dorim cu toții să-i ajutăm pe acești copii în acest sistem de învățământ cu multe schimbări și nu lipsit de probleme. Consider că această verigă a parteneriatului între școală și instituțiile locale este esențială pentru dezvoltarea școlii", a afirmat directorul Școlii Gimnaziale din Poiana Câmpina, profesor Elena Nițu.
În discursul său, primarul Alin Moldoveanu a vorbit despre rezultatele bune obținute de școala de la Poiana în anii trecuți, despre importanța relației școală - familie - administrația locală, despre investițiile care s-au realizat până acum, dar și despre cele care vor urma. "Chiar astăzi, doi colegi din Primărie sunt la Târgoviște, la sediul GAL Dealurile Sultanului din care noi facem parte, pentru a definitiva documentația pentru procedura de achiție publică aferentă proiectului cu fonduri europene prin care vom moderniza și dota școala. Este vorba despre acel proiect de 12.000 euro, din care 80.000 euro fonduri europene nerambursabile pentru dotarea școlii și grădinițelor cu mobilier nou și modern, precum și cu echipamente IT", a spus primarul Alin Moldoveanu, care le-a mai dat elevilor o veste bună: "Vom păstra și anul acesta tradiția și vom merge în excursie cu toții. De această dată mergem la Cetatea Râșnov și la Dino Parc, unde cu siguranță o să vă placă mult. Excursia va avea loc sâmbătă, 22 septembrie și, ca de obicei, nu va costa nimic de la bugetul local, fiind organizată cu sprijinul unor sponsori".

Reprezentanții administrației locale au mers apoi prin fiecare clasă pentru a le ura succes elevilor în noul an școlar și pentru a le oferi bomboane aduse din Republica Moldova, de la Fabrica de dulciuri "Bucuria". Vă reamintim că o delegație de la Poiana Câmpina a vizitat cele două localități înfrățite - Negrești și Zaim - la finalul lunii august, atunci când s-au sărbătorit Ziua Independenței Moldovei și Ziua Limbii Române.

5835 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

507 vizualizari
30 nov. 2023 21:40

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

820 vizualizari
30 nov. 2023 21:32

Ion Alexe, cel mai potrivit nume pentru recent inaugurata sală de sport din Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

În urmă cu puțin timp, în ziua ceremoniei de absolvire și depunere a jurământului de către poromoția noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, în prezența secretarului de stat chestor general Bogdan Despescu și a inspectorului principal al Poliției Române chestor Benone Matei, a avut loc inaugurarea sălii de sport din incinta acestei instituții de învățământ.

Alte stiri recente

758 vizualizari
30 nov. 2023 18:59

Cupa ”1 Decembrie” la handbal feminin, juniori IV. Prima zi, un spectacol sportiv total

Șase echipe de top din România la nivel de handbal feminin juvenil au venit la Câmpina pentru a participa la Cupa ”1 Decembrie”.

1525 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu.