CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Prima zi de școală, cu emoții firești și cu vești bune, la Poiana Câmpina

- Actualitate -

Prima zi de școală, cu emoții firești și cu vești bune, la Poiana Câmpina

Festivitatea de deschidere a unui nou an școlar a adus emoții mari și la Poiana Câmpina, la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu". Emoții parcă mai mari pentru părinți și profesori, decât pentru copiii care astăzi au revenit în bănci după frumoasa vacanță mare. Iar cele mai mari emoții le-au avut, bineînțeles, părinții boboceilor de la clasa pregătitoare.

Alături de părinți, bunici, copii și cadre didactice, la deschiderea noului an de învățământ s-au aflat, ca de obicei, reprezentanții Primăriei, Consiliului Local, Poliției și Bisericii. Au venit primarul Alin Moldoveanu, consilierii locali Gabriela Nistor și Ionuț Goran, directorul Bibliotecii "Dimitrie Gusti" - Gabriela Pârvu, consilierul personal al primarului - Ruxandra Matei, preotul Nicu Dicu. Precizăm faptul că la școala din Poiana Câmpina sunt 210 elevi, de la clasa zero până la clasa a VIII-a, iar la cele două grădinițe din localitate (Poiana și Bobolia) sunt înscriși pentru noul an școlar 72 de copii. Părintele Nicu Dicu, de la Biserica "Adormirea Maicii Domnului", a rostit rugăciunea "Tătăl nostru" împreună cu toți cei prezenți și i-a binecuvântat pe copii la început de an școlar.

"Astăzi, 10 septembrie 2018, deschidem, în Anul Centenarului, un nou an școlar pe care fiecare dintre noi, profesori, părinți, elevi, ni-l dorim mai bun și mai bogat în satisfacții profesionale. Astăzi se împlinește un an de când am preluat conducerea acestei școli, timp în care prioritatea mea a fost o școală mai bună pentru dascăli și pentru elevii care învață aici. Suntem o familie, împreună construim, împreună învățăm și inovăm și tot împreună păstrăm tradițiile. Suntem o școală deschisă pentru comunitate, pregătim noile generații pentru o societate în schimbare. Ne dorim cu toții să-i ajutăm pe acești copii în acest sistem de învățământ cu multe schimbări și nu lipsit de probleme. Consider că această verigă a parteneriatului între școală și instituțiile locale este esențială pentru dezvoltarea școlii", a afirmat directorul Școlii Gimnaziale din Poiana Câmpina, profesor Elena Nițu.
În discursul său, primarul Alin Moldoveanu a vorbit despre rezultatele bune obținute de școala de la Poiana în anii trecuți, despre importanța relației școală - familie - administrația locală, despre investițiile care s-au realizat până acum, dar și despre cele care vor urma. "Chiar astăzi, doi colegi din Primărie sunt la Târgoviște, la sediul GAL Dealurile Sultanului din care noi facem parte, pentru a definitiva documentația pentru procedura de achiție publică aferentă proiectului cu fonduri europene prin care vom moderniza și dota școala. Este vorba despre acel proiect de 12.000 euro, din care 80.000 euro fonduri europene nerambursabile pentru dotarea școlii și grădinițelor cu mobilier nou și modern, precum și cu echipamente IT", a spus primarul Alin Moldoveanu, care le-a mai dat elevilor o veste bună: "Vom păstra și anul acesta tradiția și vom merge în excursie cu toții. De această dată mergem la Cetatea Râșnov și la Dino Parc, unde cu siguranță o să vă placă mult. Excursia va avea loc sâmbătă, 22 septembrie și, ca de obicei, nu va costa nimic de la bugetul local, fiind organizată cu sprijinul unor sponsori".

Reprezentanții administrației locale au mers apoi prin fiecare clasă pentru a le ura succes elevilor în noul an școlar și pentru a le oferi bomboane aduse din Republica Moldova, de la Fabrica de dulciuri "Bucuria". Vă reamintim că o delegație de la Poiana Câmpina a vizitat cele două localități înfrățite - Negrești și Zaim - la finalul lunii august, atunci când s-au sărbătorit Ziua Independenței Moldovei și Ziua Limbii Române.


10 Sep 2018 19:03 5926 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
756 vizualizari 20 May 2024 16:53 Un nou comandant la Poliția Municipală Câmpina - comisar șef Alexandru Vasile

Un nou comandant la Poliția Municipală Câmpina - comisar șef Alexandru Vasile

Poliția Municipală Câmpina are de astăzi un nou comandant. Este vorba despre comisar șef de poliție Alexandru Gabriel Vasile, împuternicit să conducă instituția de la Câmpina pe o perioadă de două luni, deci inclusiv în perioada alegerilor europarlamentare și locale.

citeste mai mult
1048 vizualizari 19 May 2024 09:14 Incendiu la Secăria. Au fost cuprinse de flăcări o locuință și mai multe anexe

Incendiu la Secăria. Au fost cuprinse de flăcări o locuință și mai multe anexe

UPDATE, ora 9.26 - Incendiul a fost localizat și nu mai există pericolul de propagare.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că pompierii din cadrul Detașamentelor Sinaia și Câmpina intervin pentru stingerea unui incendiu la Secăria.

citeste mai mult
2037 vizualizari 17 May 2024 21:57 Parcările, o mare problemă a Câmpinei. Rămâne pentru mandatul viitor, poate...

Parcările, o mare problemă a Câmpinei. Rămâne pentru mandatul viitor, poate...

La inițiativa consilierului local Marius Anghelescu, la sediul Primăriei municipiului Câmpina s-a discutat zilele trecute o propunere a unui nou regulament privind parcările rezidențiale din Câmpina.  Din rândurile consilierilor locali au mai fost prezenți Valentin Crețu, Cosmin Raț și Liviu Briciu, alături de mai mulți reprezentanți ai Primăriei.

citeste mai mult
1899 vizualizari 16 May 2024 20:38 Poliția Prahova verifică sesizarea cu privire la numărul mare al vizelor de flotant acordate în Câmpina

Poliția Prahova verifică sesizarea cu privire la numărul mare al vizelor de flotant acordate în Câmpina

Prezent astăzi la Ploiești, secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a confirmat faptul că la nivelul IJP se fac verificări în urma sesizării Asociației Câmpina Curată cu privire la numărul mare de vize de flotant acordate în municipiul Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV