Bătrân salvat in extremis la Comarnic, după surparea unui podeț peste râul Prahova

Actualitate (Categoria articolului)

În după-amiaza zilei de vineri, 2 iunie 2023, pe Valea Prahovei, pompierii militari au avut serios de lucru, urmare a căderilor masive de precipitații. De altfel, întreaga zonă s-a aflast sub cod galben, apoi cod portocaliu de vreme severă, pentru mai multe localități, printre care Comarnic, Valea Doftanei și Secăria, fiind lansate chiar mesaje RO-ALERT.

O situație excepțională, rezolvată exemplar de pompierii militari, s-a înregistrat la Comarnic, unde un podeț spre cartierul Ghioșești, peste râul Prahova, s-a surpat din cauza viiturilor 
”Pompierii salvatori prahoveni au intervenit în urmă cu puțin timp pentru salvarea unei persoane, un bărbat de 85 ani, care a rămas suspendată pe o stâncă în urma surpării unui podeț în Comarnic, pe râul Prahova. Salvatorii au intervenit în cel mai scurt timp și au reușit să aducă la mal persoana în cauză. Dacă inițial au solicitat intervenția cu o barcă, pompierii ajunși la fața locului au reușit să câștige timp prețios și să ajungă la victimă prin construirea unui sistem de prindere cu cordițe și să o aducă la mal în siguranță. Bărbatul a fost asistat medical de către echipajul SMURD și se află în afara oricărui pericol”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova.
De asemenea, la Sinaia au fost serioase probleme, mai multe străzi și gospodării fiind inundate și necesitând intervenția pompierilor.

(Foto și video - ISU Prahova)

3478 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1450 vizualizari
21 sept. 2023 18:52

A fost dat startul lucrărilor de realizare a rețelelor de apă și canalizare în Breaza, Comarnic și Sinaia

2 comentarii

Miercuri, 20 septembrie, în localitățile Breaza, Comarnic și Sinaia a fost dat startul oficial al lucrărilor de realizare a rețelei de apă și canalizare, proiect care se derulează prin Hidro Prahova, cu finanțare europeană, valoarea totală - pentru toate cele 42 localități din județ, incluse în acest proiect - fiind de aproximativ 700 milioane euro.

1495 vizualizari
20 sept. 2023 15:59

Primim de la cititori. Pe Strada Petre Liciu problemele continuă...

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 mai multe imagini cu Strada Petre Liciu. Un subiect care, din păcate, nu este nou, despre care am mai scris, dar, iată, oamenii apelează tot la noi.

Alte stiri recente

410 vizualizari
22 sept. 2023 14:26

Câmpinenii sunt invitați pe 23 septembrie la un super eveniment Cumpără de lângă casă – Festivalul Afacerilor Locale, ediția a doua

A doua ediție a Festivalului Afacerilor Locale, eveniment dedicat câmpinenilor și firmelor din oraș, organizat de Asociația Câmpina Curată cu sprijinul grupului de firme Soceram – Neptun, are loc weekend-ul acesta în Parcul Soceram, începând cu ora 10:00.

1563 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

1 comentarii

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.