Deplasările aleșilor locali câmpineni în străinătate au fost sistate

Actualitate (Categoria articolului)

Malmo - Suedia, Copenhaga - Danemarca, Pyrgos Peloponez - Grecia și Alanya - Turcia, acestea erau destinațiile unde consilierii locali și reprezentanții Primăriei Câmpina ar fi trebuit să meargă la schimburi de experiență, în a doua jumătate a acestui an. Numai că, ghinion curat! Toate deplasările externe au fost sistate.

Practic este vorba despre "vizitele profesionale și schimburile de experiență" organizate de Federația Patronatelor din Serviciile Publice din România pentru reprezentanții administrației locale. Iar pentru că mass-media a făcut valuri în privința aleșilor locali câmpineni, singurii din toată țara care au vrut să meragă în Suedia și Danemarca, Federația Patronatelor din Serviciile Publice a decis să sisteze deplasările pentru 2017.
Vă reamintim că, în iulie 2017, Consiliul Local Câmpina a aprobat lista deplasărilor externe finațate de la bugetul local (transport, cazare și masă, plus 35 euro pe zi diurna pentru fiecare persoană). Ulterior a fost stabilită componența tuturor delegațiilor, iar pentru prima deplasare, cea din Suedia și Danemarca, au fost efectuate și plățile necesare. Cu câteva zile înainte de plecare, Federaţia Patronatelor din Serviciile Publice a anunțat Primăria Câmpina că nu mai poate asigura, pentru luna august, nicio întâlnire cu vreun reprezentant al administrațiilor publice din Malmo (Suedia) şi Copenhaga (Danemarca), propunând amânarea acestei deplasări pentru octombrie. Consilierii câmpineni au decis să răspundă Federaţiei Patronatelor din Serviciile Publice că nu sunt de acord cu amânarea vizitei pentru luna octombrie, ci cel mai târziu pentru a doua parte a lunii septembrie. Iar dacă acest lucru nu este posibil, Federația Patronatelor să restituie banii deja achitați pentru această deplasare.
Cum presa a prezentat pe larg acest subiect al deplasărilor externe pe bani publici, reprezentanții Federației Patronatelor din Serviciile Publice s-au supărat și au decis să sisteze aceste deplasări, spre marea dezamăgire a multora dintre aleșii locali. Trebuie, totuși, să precizăm un lucru: patru consilieri locali nu au dorit să facă parte din nicio delegație: Monica Clinciu, Anda Frâncu, Adrian Dochia și Constantin Cândea.

Citiți și Aleșii locali câmpineni și-au aprobat "vizitele profesionale" în Danemarca - Suedia, Grecia și Turcia

Consilierii locali câmpineni nu mai pleacă, deocamdată, în Suedia şi Danemarca. Unii dintre ei se mulţumesc acum și cu... Bulgaria

3798 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

258 vizualizari
03 dec. 2023 10:09

Accident pe DN1, la Bănești. Bărbatul care l-a produs se afla sub influența alcoolului

Duminică dimineață, în jurul orei 9, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați despre faptul că pe DN1, s-a produs un accident rutier.

525 vizualizari
02 dec. 2023 19:42

Garda de Mediu, APM și Apele Române, sesizate în urma articolului nostru privind dezastrul ecologic de pe râul Doftana

2 comentarii

În baza unor informații și fotografii transmise de cititori ai Câmpinatv.ro, am scris recent despre dezastrul ecologic de pe albia râului Doftana, unde tone de deșeuri rezultate din decopertarea unor străzi au fost descărcate din mai multe basculate. Au fost aduse aici, pe albia râului Doftana, criblură, pietriș, bolovani, resturi de asfalt care ar putea conține substanțe periculoase pentru mediu. În urma articolului nostru, au fost sesizate instituțiile cu atribuții în domeniul protecției mediului.

Alte stiri recente

326 vizualizari
03 dec. 2023 08:38

Produse artizanale și obiecte de artă populară la micul Târg de Crăciun din grădina Castelului Iulia Hasdeu

Micul Târg de Crăciun din grădina Castelulului Iulia Hasdeu din Câmpina și-a deschis ieri porțile și a reprezentat o surpriză plăcută pentru vizitatorii Muzeului Memorial B.P. Hasdeu. Nu este un târg obișnuit, nu vă așteptați să găsiți aici vin fiert sau diverse mâncăruri tradiționale. Este un târg cu produse artizanale și obiecte de artă populară, realizate manual de meșteșugari din zona Câmpinei.

338 vizualizari
03 dec. 2023 06:48

Pe 18 decembrie 2023, la Câmpina are loc Gala ”Arte pentru viitor”, un eveniment caritabil organizat de Asociația Părinților de la Colegiul "Grigorescu"

Asociația Părinților de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina organizează luni, 18 decembrie 2023, cu începere de la ora 18.00, un eveniment caritabil intitulat Gala ”Arte pentru viitor”.