Deplasările aleșilor locali câmpineni în străinătate au fost sistate

Actualitate (Categoria articolului)

Malmo - Suedia, Copenhaga - Danemarca, Pyrgos Peloponez - Grecia și Alanya - Turcia, acestea erau destinațiile unde consilierii locali și reprezentanții Primăriei Câmpina ar fi trebuit să meargă la schimburi de experiență, în a doua jumătate a acestui an. Numai că, ghinion curat! Toate deplasările externe au fost sistate.

Practic este vorba despre "vizitele profesionale și schimburile de experiență" organizate de Federația Patronatelor din Serviciile Publice din România pentru reprezentanții administrației locale. Iar pentru că mass-media a făcut valuri în privința aleșilor locali câmpineni, singurii din toată țara care au vrut să meragă în Suedia și Danemarca, Federația Patronatelor din Serviciile Publice a decis să sisteze deplasările pentru 2017.
Vă reamintim că, în iulie 2017, Consiliul Local Câmpina a aprobat lista deplasărilor externe finațate de la bugetul local (transport, cazare și masă, plus 35 euro pe zi diurna pentru fiecare persoană). Ulterior a fost stabilită componența tuturor delegațiilor, iar pentru prima deplasare, cea din Suedia și Danemarca, au fost efectuate și plățile necesare. Cu câteva zile înainte de plecare, Federaţia Patronatelor din Serviciile Publice a anunțat Primăria Câmpina că nu mai poate asigura, pentru luna august, nicio întâlnire cu vreun reprezentant al administrațiilor publice din Malmo (Suedia) şi Copenhaga (Danemarca), propunând amânarea acestei deplasări pentru octombrie. Consilierii câmpineni au decis să răspundă Federaţiei Patronatelor din Serviciile Publice că nu sunt de acord cu amânarea vizitei pentru luna octombrie, ci cel mai târziu pentru a doua parte a lunii septembrie. Iar dacă acest lucru nu este posibil, Federația Patronatelor să restituie banii deja achitați pentru această deplasare.
Cum presa a prezentat pe larg acest subiect al deplasărilor externe pe bani publici, reprezentanții Federației Patronatelor din Serviciile Publice s-au supărat și au decis să sisteze aceste deplasări, spre marea dezamăgire a multora dintre aleșii locali. Trebuie, totuși, să precizăm un lucru: patru consilieri locali nu au dorit să facă parte din nicio delegație: Monica Clinciu, Anda Frâncu, Adrian Dochia și Constantin Cândea.

Citiți și Aleșii locali câmpineni și-au aprobat "vizitele profesionale" în Danemarca - Suedia, Grecia și Turcia

Consilierii locali câmpineni nu mai pleacă, deocamdată, în Suedia şi Danemarca. Unii dintre ei se mulţumesc acum și cu... Bulgaria

3734 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

33 vizualizari
25 mar. 2023 08:28

Desființarea Pieței, înființarea Centrului Cultural și organigrama primăriei revin pe masa consilierilor locali din Câmpina

Miercuri, 29 martie, de la ora 17.00, Consiliul Local Câmpina este convocat în ședință ordinară.

724 vizualizari
24 mar. 2023 16:32

HIDRO PRAHOVA SA – Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 24 martie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Legii 458/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Alte stiri recente

335 vizualizari
25 mar. 2023 06:35

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.

434 vizualizari
24 mar. 2023 22:44

Ziua Porților Deschise la Poliția Județeană Prahova și Poliția Municipală Câmpina

Ziua Poliției Române este sărbătorită în fiecare an la 25 martie, zi în care este prăznuită sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, al cărei simbol se afla pe primul steag al Marii Agii și a fost preluat ulterior pe actualul drapel al Poliţiei Române. Anul acesta se împlinesc 201 ani de la înființarea Poliției Române, iar cu această ocazie, vineri, 24 martie, porțile Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și Poliției Municipale Câmpina au fost deschise pentru copii.