Administrația câmpineană vă invită la manifestările dedicate Zilei Naționale a României

Actualitate (Categoria articolului)

În seara Sfântului Andrei, pe 30 noiembrie 2019, la Câmpina vor răsuna colindele copiilor și va fi aprins iluminatul festiv de sărbători. În ziua următoare, pe 1 Decembrie, în Parcul Trandafirilor (de la notariate), de la ora 12.00, administrația locală va organiza o serie de manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României, împlinirii a 101 ani de la Marea Unire din 1918.

În deschiderea manifestărilor, Imnul Național va fi interpretat de Livia Pisăliță, o fetiță de 12 ani, elevă în clasa a V-a la Școala Gimnazială Centrală, un copil extrem de talentat, care a câștigat numeroase concursuri naționale de muzică, o voce despre care vom mai auzi, cu siguranță.
Manifestările vor include apoi un ceremonial religios, o scurtă alocuțiune a primarului Horia Tiseanu, depuneri de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională (statuia soldatului), parada militară la care vor participa detașamente de la Colegiul Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina, Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Poliția Locală Câmpina.
Două lucruri ar mai fi de precizat. După cum știți, circulația rutieră este blocată pe Bulevardul Carol I, pe tronsonul cuprins între Parcul Trandafirilor și intersecția cu Strada Frații Golești, pentru executarea lucrărilor de canalizare incluse în proiectul cu fonduri europene derulat prin intermediul HidroPrahova. Firma care execută aceste lucrări a dat asigurări Primăriei Câmpina că nu vor fi afectate în niciun fel manifestările de 1 Decembrie, săpăturile efectuate urmând să fie acoperite până la sfârșitul acestei săptămâni, lucru care sperăm să se și întâmple. Și mai sperăm ca la depunerea de coroane să existe o anumită organizare, astfel încât să nu se mai repete haosul de la Ziua Armatei. Toți cei care depun coroane și jerbe de flori la Monumentul Soldatului, indiferent de instituția pe care o reprezintă, trebuie să știe că acesta este un moment solemn, care impune un anumit comportament, o anumită ținută, un anumit respect. Decât să depunem coroane doar așa, pentru a fi lista mai lungă sau pentru a fi văzuți de alții, mai bine nu mai depunem... 

4291 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

585 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

772 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.

Alte stiri recente

644 vizualizari
03 mar. 2024 17:13

Gabriel Văcărescu, de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, vicecampion național la haptatlon, categoria sub 18 ani

Sâmbătă și duminică, s-au desfășurat, la București, Campionatele Naționale de probe combinate - heptatlon, pentru seniori, dar și tineret sub 23 ani, sub 20 ani, și juniori sub 18 ani și sub 16 ani.

1572 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare: