Ce are de ascuns CS Câmpina în legătură cu închirierea terenului sintetic de fotbal?

Actualitate (Categoria articolului)

Felul în care administrează CS Câmpina bazele sportive ale municipalității, precum și unele dintre activitățile din cadrul acestui club sunt învăluite în mister, lucru anormal pentru o instituție publică finanțată, evident, din bani publici. Anul acesta, CS Câmpina a primit de la bugetul local 708.000 lei, deci peste 7 miliarde lei vechi. Din păcate, întrebările noastre legate de unele probleme din cadrul clubului s-au lovit de un zid ridicat de președintele CS Câmpina, Adrian Stoican.

Deocamdată, în rândurile de faţă ne vom referi doar la închirierea terenului sintetic de la Căminul Petrol, administrat de CS Câmpina, pentru meciurile echipei de fotbal Muntenii Câmpina. I-am solicitat preşedintelui Adrian Stoican, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public, câteva detalii extrem de simple, menite să demonstreze dacă închirierea terenului pentru jocurile echipei Muntenii Câmpina se face corect și legal. Din informațiile noastre, echipa respectivă este favorizată, având acces pe teren chiar dacă nu prezintă dovada că a plătit închirierea terenului respectiv, în timp ce alte formații nu sunt primite acolo din dispoziția președintelui Stoican.

Concret, am solicitat CS Câmpina numărul şi data facturilor (sau chitanţelor), precum şi persoana fizică sau juridică pe numele căruia care s-au emis aceste facturi/chitanțe la închirierea terenului pentru meciurile de pe teren propriu ale formaţiei Muntenii Câmpina. Am vrut să știm dacă Muntenii plătește sau nu pentru închirierea terenului. Am plecat de la ideea că, dacă nu ai nimic de ascuns, pui toate cărţile pe masă şi răspunzi deschis la orice întrebare privind administrarea unei baze sportive publice.
Ei bine, nu a fost deloc aşa. Mai întâi, CS Câmpina, prin Adresa nr. 519 din 2 noiembrie, ne-a precizat: „Documentele solicitate vizează informaţii cu privire la date personale, care sunt exceptate de la statutul de informaţie publică. De asemenea, reprezentanţii CS Muntenii Câmpina nu sunt de acord cu publicarea datelor solicitate de dvs”! Cu alte cuvinte, CS Câmpina a cerut voie CS Muntenii să ne pună la dispoziție niște documente legate de încasarea unor bani pentru închirierea unui bun public. Nu am cerut date personale, ci dovada că s-a plătit închirierea terenului. 

Am insistat cu solicitarea noastră și, pe 10 noiembrie, am primit un nou răspuns de la CS Câmpina, o adresă în care ne sunt menționate mai multe facturi, despre care ni se spune că au fost plătite pentru închirierea terenului, dar fără o dovadă că e vorba de Muntenii Câmpina. (facsimil) Acele facturi puteau fi plătite de oricine și putem suspecta asta de vreme ce CS Câmpina nu dorește să clarifice situația. Dacă facturile au fost emise pentru alți solicitanți și ni se spune că au fost pentru Muntenii, ar fi o minciună oribilă, care nu face cinste unei instituții publice, finanțată din banii câmpinenilor. Dacă, într-adevăr, acele facturi au fost emise pentru CS Muntenii Câmpina (entitate juridică, de altfel, ale cărei date de înregistrare sunt publice și nu înțelegem de ce această secretomanie), atunci apare o altă problemă. Toate aceste facturi sunt emise după partidele disputate de Muntenii Câmpina pe terenul sintetic, nu înainte, nu în ziua meciului, ci de la una până la șapte zile după disputarea partidei. Se încalcă, astfel, Regulamentul de administrare a bazei sportive, aprobat de Consiliul Local și care prevede la articolul 12, aliniatul 2: „Sportivii, persoane fizice şi juridice, au acces pe teren numai dacă prezintă o chitanţă de achitare a taxei de utilizare eliberată de casierie, pe care se vor înscrie în mod obligatoriu data şi orele de utilizare a terenului”.
Un singur comentariu mai avem de făcut la această poveste. Este clară lipsa de transparență a conducerii CS Câmpina. Iar refuzul prezentării unor informații publice sau prezentarea lor trunchiată normal că ridică semne de întrebare și mai mari. Dacă preşedintele Adrian Stoican nu răspunde presei, poate va răspunde Consiliului Local, sau altor instituții.

3868 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Pavel Nicolae 16.11.2017 21:32 Problema este ca nu au intrebat pe nimeni dk din banii comunitatii trebuie sustinut numai fotbalul! Cu 7 miliarde in campionatul judetean, mi se pare cam exagerata finantarea.
  • Admin 17.11.2017 09:10 Banii nu sunt doar pentru echipa de fotbal, ci pentru întregul club. De exemplu, 295.000 lei reprezintă fondul de salarii pentru cei zece angajați ai clubului. O altă parte din bani este destinată întreținerii și funcționării bazelor sportive aflate în administrarea CS Câmpina (mai exact, terenul sintetic și bazinul de înot).

Actualitate

1143 vizualizari
14 aug. 2022 19:40

Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.

1584 vizualizari
14 aug. 2022 12:28

Un bărbat de 33 ani, din Câmpina, a fost prins băut la volan la Valea Doftanei

Noaptea trecută, chiar cu puțin timp înainte de miezul nopții, polițiștii din Valea Doftanei au oprit pentru control un autoturism care circula pe DJ 102I, din direcția Teșila către satul Trăisteni.

Alte stiri recente

2197 vizualizari
14 aug. 2022 16:29

Mircea Baniciu, impresionat de publicul câmpinean. Sute de oameni au stat în ploaie să asculte și să cânte refrenele sale

Mircea Baniciu a susținut un concert extraordinar în Parcul Regele Mihai I, pe 13 august, în cadrul evenimentului ”Câmpina Summer Park Music”, organizat de Casa de Cultură ”Geo Bogza”.

1537 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)