HidroPrahova va organiza abia luna viitoare licitația pentru continuarea lucrărilor de canalizare de la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Luna viitoare, adică în septembrie, la aproape un an de la rezilierea contractului de execuție de către Cast Bănești. Un an în care în Câmpina nu s-a făcut absolut nimic în privința acestor lucrări. Au fost doar vorbe și, bineînțeles, multe promisiuni electorale.

În octombrie 2015, Cast Bănești a reziliat contractul cu HidroPrahova pentru lucrările de canalizare de la Câmpina. După mai multe runde de discuții, pe parcursul mai multor luni, HidroPrahova anunță că firma constructoare nu revine asupra deciziei. La începutul lunii aprilie 2016, conducerea HidroPrahova decide să încheie socotelile financiare cu Cast și să organizeze o nouă procedură de achiziție publică pentru desemnarea unei alte firme care să continue lucrările în cadrul proiectului cu fonduri europene. Lucrările de la Câmpina sunt cele mai întâziate din tot județul. Procentul de realizare nu depășește 45%.
'Lucrările de canalizare s-au oprit în toamna anului trecut. Astfel, străzi importante din Câmpina au rămas neasfaltate - Calea Doftanei, Bobâlna, Orizontului, Voila. Avem bani pentru asfaltare, dar nu știm ce se va întâmpla cu lucrările de canalizare. Am făcut presiuni la HidroPrahova pentru a se rezolva această situație. Avem promisiuni că în septembrie vor organiza licitația pentru stabilirea unei alte firme executante. Nici nu vreau să mă gândesc că aceste lucrări nu vor fi reluate. Totuși, dacă HidroPrahova nu se va ține de cuvânt, noi vom asfalta aceste străzi în toamnă și 4-5 ani, cât durează garanția unei lucrări, nu le vom da voie să mai intervină și să spargă străzile', a declarat primarul Horia Tiseanu în cadrul unei emisiuni la un post județean de televiziune. Dacă licitația se organizează în septembrie, va dura ceva timp până la parcurgerea tuturor procedurilor legale și până la semnarea contractului cu o nouă firmă. În cel mai fericit caz, abia prin noiembrie vom avea un nou constructor pentru canalizare, asta dacă nu mai apar alte probleme pe parcurs.

4740 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

694 vizualizari
07 aug. 2022 16:20

Percheziții în Prahova la mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală și delapidare

Duminică, 7 august, procurorii din cadrul Parchetului Curții de Apel Ploiești, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova și Călărași, la domiciliile a doi bărbați cu vârstele de 35, și respectiv 58 de ani și la domiciliul unei femei în vârstă de 43 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare. 

2692 vizualizari
07 aug. 2022 14:54

Incendiul de sâmbătă, dintr-un apartament din Câmpina, a fost premeditat? Acuze incredibile ale unui vecin

Sâmbătă, în jurul prânzului, v-am relatat despre incendiul izbuncit la bucătăria unui apartament de la etajul al doilea al unui bloc din zona Salcie (detalii - aici). Pompierii au intervenit cu promptitudine, au stins incendiul, dar în urma lor au rămas o serie de acuze foarte dure la adresa proprietarului apartamentului respectiv.

Alte stiri recente

20 vizualizari
07 aug. 2022 20:46

Insulele Capului Verde, o destinație exotică la tarife de early booking, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

La Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina au fost lansate ofertele early booking pentru o serie de destinații exotice - Republica Dominicană, Mexic, Maldive, Kenya, Tanzania, Seychelles, Thailanda, Sri Lanka, Japonia sau Insulele Capului Verde, destinații spectaculoase, foarte apreciate și ideale pentru o vacanță memorabilă.

3823 vizualizari
06 aug. 2022 18:04

Ce pățesc la Câmpina cei care mănâncă semințe și aruncă resturile pe domeniul public?

1 comentarii

Poate părea o problemă minoră, dar, uneori, și lucrurile de mică însemnătate au importanța lor în viața unei comunități. Este o practică în locurile publice din Câmpina, fie că este vorba de locurile de joacă sau de parcuri ori spații verzi, ca cei care stau de vorbă pe bănci să mănânce semințe.