Credincioșii romano-catolici au primit Sfânta Lumină a Învierii

Eveniment (Categoria articolului)

Noaptea trecută, Biserica Romano Catolică "Sfântul Anton de Padova" din Câmpina a fost plină de credincioși veniți să participe la slujbă și să primească Lumina Sfântă a Învierii Domnului. Astăzi este Paștele catolic, cu cinci săptămâni înaintea celui ortodox, acesta fiind cel mai mare interval între sărbătoarea Învierii Domnului la cele două Biserici.

La Câmpina, comunitatea de credincioși romano-catolici este formată din peste 200 de familii, în total 450 de persoane. Mulți dintre ei au participat aseară la Slujba de Înviere, care a început cu Sfânta Liturghie, a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale, iar la final a avut loc o procesiune în jurul bisericii. Credincioșii au înconjurat lăcașul de cult purtând lumânări aprinse, pe care apoi le-au dus acasă. Sărbătorile Pascale de acum capătă și o lumină nouă din perspectiva Anului Sfânt al Milostivirii anunțat de Papa Francisc, an care a început la 8 decembrie 2015 și se va încheia la 20 noiembrie 2016. Este perioada în care creștinii sunt îndemnați să primească milostivirea lui Dumnezeu și să săvârșească fapte de milostenie. 

6042 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2081 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

1831 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

850 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

1631 vizualizari
26 iun. 2022 21:39

Câmpineanca Ioana Plăvan a câștigat titlul național la seniori, în proba de aruncarea suliței

La finala Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care a avut loc în week-end la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, proba de aruncarea suliței a fost câștigată de Ioana Plăvan.