Spitalul Municipal anunță lansarea proiectului "Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la spitalul Câmpina"

Anunțuri (Categoria articolului)

Spitalul Municipal Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul “Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la spitalul Câmpina”, Cod SMIS 142249, finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 - Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19.

Valoarea totală a proiectului este 17.939.117,15 lei, finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar perioada de implementare a proiectului este de 17 luni, respectiv de la 1 august 2020 până la 31 decembrie 2021. Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management.
Obiectivul general al proiectului constă în dotarea Spitalului Municipal cu dispozitive și materiale de prevenție și tratare a infectării cu virusul SARS-CoV-2. Deoarece pacienții tratați la Spitalul Municipal Câmpina sunt pacienți cu afecțiuni foarte diferite și patologii speciale, cu numeroase comorbidități, extrem de fragili, dotarea spitalului cu apararatură și dispozitive pentru prevenția și tratarea infectării cu virusul SARS-CoV-2 va contribui semnificativ la prevenția mortalității sau a dezvoltării de sechele importante ce ar putea apărea la acești pacienți în urma infecției COVID-19.
Obiectivele specifice ale proiectului:
- Creșterea eficienței actului medical prin achiziționarea de echipamente medicale, echipamente de protecție medicală și dezinfectanți, acestea fiind destinate prevenției în contextul pandemiei de COVID-19;
- Asigurarea accesului egal al cetățenilor la serviciile de sănătate prin realizarea unui sistem sanitar modern și eficient.
Rezultatele așteptate ale proiectului:
- Îmbunătățirea capacității de îngrijire și tratament pentru pacienți în contextul crizei generate de COVID-19;
- Utilizarea echipamentelor medicale achiziționate în scopul prevenirii infectării și desfășurării activității în condiții de siguranță maximă.

Date de contact: Câmpina, Bd. Carol I, nr. 117
Telefon: 0244.337.351; Fax: 0244.334.124
E-mail: secretariat@spitalcampina.ro
Website: spitalcampina.ro

3327 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Anunțuri

468 vizualizari
10 aug. 2022 15:12

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis următorul anunț public:

1757 vizualizari
23 iul. 2022 10:42

Piața Centrală Câmpina organizează licitații pentru închirierea unor spații comerciale

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:

Alte stiri recente

84 vizualizari
10 aug. 2022 19:04

Trofee și amintiri frumoase, bilanțul Ansamblului ”Ghiocelul” Câmpina la Festivalul Internațional de Folclor de la Ohrid, Macedonia

La Ohrid, în Macedonia, a avut loc în perioada 4-9 august ediția din acest an a Festivalului Internațional de Folclor al Tineretului ”Zdravko Banar”, singura formație din România prezentă la acest eveniment fiind Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina.

1084 vizualizari
10 aug. 2022 13:42

Doar trei farmacii din Câmpina, pe lista celor care eliberează pastile cu iodură de potasiu

Ministerul Sănătății a publicat lista farmaciilor care eliberează pastilele cu iodură de potasiu. La nivelul județului Prahova sunt doar 35 de farmacii pe această listă, iar din Câmpina numai trei.