Prima competiție de tir cu arcul desfășurată la Câmpina. Printre participanți, arcașii paralimpici ai României, militari răniți în teatrele de operațiuni

Sport (Categoria articolului)

Eveniment deosebit sâmbătă, pe terenul sintetic din incinta Căminului Petrol din Câmpina, acolo unde a avut loc o etapă a Campionatului Național de Tir cu Arcul pentru persoane cu dizabilități. A fost o competiție care a consituit, în același timp, și un prilej de selecție pentru lotul național care va participa în februarie, anul viitor, la Campionatul Mondial de Tir cu Arcul pentru persoane cu dizabilități. Printre participanți s-au numărat și militari români răniți în teatrele de operațiuni și care s-au îndreptat apoi către sport.

A fost prima competiție de tir cu arcul desfășurată vreodată la Câmpina, iar participanți au fost:
Emil Pătru - primul arcaș paralimpic calificat pentru România la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, din vara acestui an, sportiv originar din Slatina, militar rănit în timpul unei misiuni în Afganistan (făcea parte din Batalionul 20 Infanterie "Scorpionii negri")
Gheorghe Filip - arcaș paralimpic din București, promotor al tirului cu arcul pentru persoanele cu dizabilități;
Daniel Codrea - arcaș paralimpic, locul doi cu echipa la Mondialele din Dubai 2017, unul dintre cei mai vechi arcași în scaun cu rotile din România;
Augustin Pegulescu - arcaș medaliat cu aur la echipe la Invictus Games, Toronto 2017;
Nicolae Priporeanu - arcaș din Sibiu, medaliat în divese competiții naționale;
Sabin Soare - arcaș din Turnu Măgurele, fost campion național;
Marcel Neagu - arcaș din Constanța, paralimpic, campion național, rănit în misiune în Afganistan exact în urmă cu cinci ani, vicecampion național la open și pe echipe;
Gheorghe Iurescu - arcaș originar din Sibiu;
Emil Cojocaru - militar, rănit în intervenții, specialist tehnic al echipei Invictus România;
Ionuț Butoi - fost campion național paralimpic, deținător al mai multor recorduri naționale, locul doi la individual și locul I cu echipa la Invictus Games, Toronto 2017;
Doru Danileț - antrenorul principal al lotului național paralimpic, fost campion național la tir cu arcul;
Ștefan Albu - antrenor secund al lotului național paralimpic, fost atlet de performanță și profesor de sport;
Codruța Angelescu - arbitru al competiției de la Câmpina, campioană europenă IFAA și multiplă campioană națională.

Oaspeții au fost încântați că la eveniment a fost prezent și primarul Câmpinei, Alin Moldoveanu, la rândul său fost sportiv de performanță și antrenor emerit de karate. Cel mai titrat sportiv prezent sâmbătă la Câmpina, Emil Pătru, i-a oferit primarului Alin Moldoveanu tricoul în care a concurat la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Gestul acestui sportiv vine și după ce Alin Moldoveanu i-a asigurat pe participanții la această competiție că le va asigura finanțarea, din sponsorizări, pentru desfășurarea a două etape de tir cu arcul pentru persoane cu dizabilități la Câmpina.
De asemenea, în deschiderea competiției, primarul le-a vorbit sportivilor despre proiectul ”Câmpina sporturilor” și poate nu ar fi rău ca, în afara găzduirii unor etape ale Campionatului Național de Tir cu Arcul pentru persoane cu dizabilități, acești oameni cu povești de viață extraordinare să le poată vorbi copiilor, tinerilor despre viața lor, dar și despre ce poate însemna sportul în viața unui om aflat într-un scaun cu rotile.

3294 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

28 vizualizari
23 oct. 2021 11:22

Două sportive de la CS Câmpina, convocate la lotul național de baschet sub 14 ani

După succesul de la turneul de la Sibiu, care a marcat începutul Campionatului Național de baschet feminin pentru echipe sub 13 ani, au apărut și primele reacții. Iar acestea vin chiar de la vârf, de la nivel federal, ceea ce reprezintă un motiv de mare satisfacție pentru conducerea CS Câmpina, pentru președintele Adrian Stoican, dar și pentru antrenorul echipei feminine de baschet, Liviu Dochia.

1327 vizualizari
17 oct. 2021 20:17

Primele două victorii în meciuri oficiale pentru handbalistele de la CS Câmpina

Echipa de handbal feminin a CS Câmpina, antrenată de Daniel Vasile, înființată de ceva vreme, a participat doar la competiții cu caracter de verificare. Din acest sezon, echipa a fost înscrisă în Campionatul Municipal București, la junioare IV.

Alte stiri recente

2377 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.

3527 vizualizari
22 oct. 2021 19:13

Raed Arafat a anunțat noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie

La finalul ședinței Guvernului României de astăzi, vineri, 22 octombrie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, seceretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a prezentat o serie de informații, inclusiv noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie, și care fuseseră anunțate de președintele Klaus Iohannis încă din urmă cu două zile.