Șanse mari ca PNL să încheie o colaborare cu PMP. Ce ar putea însemna acest lucru la Câmpina?

Politică (Categoria articolului)

Scena politică se pregătește, mai ales la nivel național, cu o intensitate din ce în ce mai crescută, de anul 2024, un an cu patru rânduri de alegeri – europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

În acest context, după fuziunea prin absorbție a PNL cu ALDE, se discută din ce în ce mai intens de o înțelegere și cu PMP. Acest lucru a fost confirmat de președintele PMP, Cristian Diaconescu, care a declarat ”există discuții cu PNL, dar nu în vederea fuziunii, ci în vederea unei cooperări politice. Suntem membri ai aceleiași familii europene. Din acest punct de vedere, premisele unei cooperări - nu ale unei fuziuni - după părerea mea sunt clare”.
Este exact ceea ce ne spunea în cadrul unei declarații la CâmpinaTV.ro, din 15 iunie 2023, președintele PMP Prahova, Adrian Pițigoi. Nu știm dacă fostul viceprimar al Câmpinei este un vizionar sau doar avea ceva informații ”din interior”, dar o astfel de mutare va avea o serie de implicații și pentru majoritatea din Consiliul Local Câmpina. În prezent, din cei trei consilieri PMP, unul dintre ei, Marius Anghelescu, mai votează din când în când în favoarea proiectelor primarului Alin Moldoveanu, în vreme ce ceilalți doi, Bogdan Ene și Aron Sabo, sunt mai mereu în tabăra oponenților actualului edil. O colaborare PNL – PMP ar însemna, în condiții de normalitate, ca toți cei trei consilieri PMP să voteze în favoarea primarului, lider PNL, ceea ce i-ar aduce acestuia o majoritate chiar de două treimi, adică de 13 consilieri, cu care, practic, ar putea face cam orice își dorește.
Este un subiect asupra căruia vom reveni, în condițiile în care este evident că astfel de modificări pe eșichierul politic național, cu influențe importante asupra scenei politice locale, vor mai avea loc...

1105 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Pitigoi Ioan Adrian 26.09.2023 08:59 O viitoare posibila colaborare exclude o subordonare,dar implica un dialog obligatoriu mai ales in contextul local unde PMP are 3 consilieri municipali iar PNL doar 2. Pitigoi Ioan-Adrian Președinte PMP Prahova.
  • Iulian Petrescu 26.09.2023 09:42 Ar fi cazul ..să avem ,ceva ,coerent ,in eșicherul ,politic și administrativ ,al urbei !
  • diss 26.09.2023 13:45 Absolut nimic.Pnl, psd, pmp, pol, aur, udmr și căte alte partide pline de incompetenți și fripturiști = ZERO BARAT.
  • Anonim 26.09.2023 15:36 Maine poimaine auzim ca Pitigoi il sustine pe Moldoveanu in alegeri ...
  • Amelia 26.09.2023 18:57 Cati sa incapa pe liste PNL pe locuri eligibele? Partidul verde si POL sun pe punctul de a fi dizolvate si pentru sustinerea acordata vor fi primiti in PN., PNL e mort deocamdata si ca sa fie inviat de Moldoveanu va trebui sa aduca niste oameni care vor avea pretentii. Nu mai vorbesc de situatia in care vor fi liste comune PSD-PNL.

Politică

1008 vizualizari
21 nov. 2023 11:48

Drept la replică din partea AUR Câmpina

3 comentarii

În urma apariției articolului "Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina", publicat pe site-ul nostru în data de 17 noiembrie 2023, am primit din partea Biroului de comunicare al AUR Câmpina un drept la replică pe care în prezentăm integral. 

1711 vizualizari
17 nov. 2023 19:46

Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina

2 comentarii

Pe măsură ce se apropie alegerile, după cum ne așteptam cu toții, pe scena politică locală se produc mișcări interesante, apar nume noi sau se reactivează nume vechi în... partide noi. În această din urmă categorie îi putem include și pe Alexandru Anghel și Cezar Grama, de câteva zile președinte, respectiv vicepreședinte la AUR Câmpina.

Alte stiri recente

1096 vizualizari
05 dec. 2023 20:14

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața

În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

1517 vizualizari
04 dec. 2023 20:19

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.