A fost realizat primul DVD de prezentare a Castelului Iulia Hasdeu de la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Povestea castelului - templu construit de Bogdan Petriceicu Hasdeu în memoria fiicei sale, Iulia, se află acum și pe DVD. Un material de excepție, realizat de conducerea Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu" împreună cu Editura AGE ART. 

"Prin acest DVD dorim să stârnim curiozitatea publicului să vină și să asculte aici povestea Castelului și a familiei Hasdeu. Pentru că acest DVD nu are doar are rolul de a arăta că la Câmpina există un castel superb, cu o poveste fascinantă, ci și acela de a promova aceste locuri. Ne dorim ca oamenii care văd DVD-ul să viziteze Castelul, acest adevărat simbol al municipiului Câmpina", ne-a declarat directorul "Muzeului Memorial B.P. Hasdeu", Jenica Tabacu. (video)
Este primul DVD realizat vreodată despre Castelul de la Câmpina și odată cu apariția lui se îndeplinește o dorință mai veche a conducerii muzeului. DVD-ul a apărut luna trecută, la împlinirea a 147 de ani de la nașterea Iuliei Hasdeu. Imaginile sunt foarte frumoase, iar povestea este redată în limbile română și franceză. După cum spuneam, este un material de excepție, realizat de Jenica Tabacu împreună cu Editura AGE ART, cu sprijinul financiar al administrației locale. Noi vă prezentăm doar câteva secvențe din acest material video deosebit, iar cei interesați pot achiziționa DVD-ul de la Muzeul Hasdeu.

6771 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1556 vizualizari
23 feb. 2024 22:47

Proiect extrem de interesant, în parteneriat cu Formula 1, prezentat la deschiderea Academiei STEAM de la Câmpina

Evenimentul de deschidere a Academiei STEAM a Fundației Zamolxes, care a avut loc vineri, 23 februarie, la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes - Câmpina, în prezența primarului Alin Moldoveanu, a cuprins și un moment care a stârnit maxim interes în rândul tinerilor prezenți.

2717 vizualizari
16 feb. 2024 21:09

Târgul Mierii Câmpina 2024 și-a deschis porțile vineri, 16 februarie. Târgul rămâne deschis până duminică, 18 februarie

Casa Tineretului din Câmpina a fost luată cu asalt de mulțimea de expozanți dornici să participe la Târgul Mierii, una dintre cele mai apreciate manifestări din lumea apiculturii românești. Vineri, 16 februarie, a avut loc deschiderea oficială, în prezența autorităților locale și a organizatorilor - Asociația Apicolă ”Valea Prahovei”.

Alte stiri recente

132 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

151 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.