Spectacol de excepție oferit Câmpinei de "Cuibul artiștilor"

Eveniment (Categoria articolului)

De mult nu ne-a mai fost dat să trăim o seară atât de emoționantă, în care am râs, am plâns, am aplaudat și aproape că am rămas fără cuvinte în fața a trei tineri actori. Din "Cuibul artiștilor", Serin Jemaa, Vlad Basarabescu și Victor Țăpeanu au adus pe scena de la Câmpina "O zi de vară", o piesă superbă, despre conflict și pasiune, despre viața cu și fără noroc.

Într-o seară de primăvară, în care ningea peste flori și copaci înverziți, la Câmpina a avut loc un eveniment cu adevărat de excepție. A fost mai mult decât teatru, dacă ne putem exprima așa. Pentru că, dincolo de talentul și pasiunea acestor tineri, dincolo de piesa excelentă scrisă de Slawomir Mrozek și regizată de Victor Țăpeanu, a stat și componenta caritabilă, umanitară a acestui proiect foarte frumos. Tinerii actori au jucat pe scenele din marile orașe și, ieri, pe scena Casei de Cultură din municipiul nostru, pentru nou-născuții de la Maternitatea Câmpina. În primul lor turneu național, tinerii actori de la "Cuibul artiștilor" au ales să joace gratuit, au ales să nu vândă bilete, au ales să strângă prin munca lor donații pentru echiparea cu aparatură performantă a Secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Municipal Câmpina. Au strâns până acum în țară peste 10.000 lei, dar suma finală o vom cunoaște după ultimul spectacol, cel de la București.

De ce au ales Maternitatea din Câmpina? Pentru că aici, la Câmpina, au susținut primele lor spectacole, în 2015, la scurt timp după înființarea "Cuibului artiștilor", o companie de teatru independent, formată din studenți și actori foarte tineri. Pentru că "Asta oferă un cuib, adăpost. Oferă adăpost artiștilor, dar oferă și adăpost pentru viață. Pentru o nouă viață", după cum spunea Victor Țăpeanu. Pentru că "noi am decis să luptăm pentru inimă, pentru inima copiilor care se nasc la Câmpina", după cum spunea și Vlad Basarabescu. 
"Nu ne rămâne decât să le mulțumim pentru gestul lor extraordinar. Ei sunt niște copii extraordinari, cu o inimă mare, cu un suflet minunat, copii cărora le pasă de nevoile celor din jurul lor!", a declarat managerul Spitalului Municipal Câmpina, Călin Tiu, prezent la spectacolul de aseară.

Ne-am fi dorit ca sala să fie plină. Ne-am fi dorit foarte mult asta, ca aici, la Câmpina, unde acești tineri actori au ales să doneze banii strânși în urma spectacolelor jucate în țară, sala să fie plină. Din păcate, nu s-a întâmplat așa. Intrarea la spectacol a fost gratuită. Spectatorii puteau dona după posibilități - 10 lei, 50 lei, 100 lei... Nu-i întreba nimeni, nu-i judeca nimeni. Și tare frumos ar fi fost ca sala să fie plină. Să fi făcut și Câmpina pentru acești tineri sufletiști o seară memorabilă, așa cum au făcut-o ei pentru noi. Probabil au fost 300-350 spectatori. Nimeni din partea Primăriei Câmpina. Un singur consilier local - Monica Clinciu. Comisia de cultură și sănătate a excelat prin... absență. Păcat.

12177 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • MIHA 20.04.2017 12:26 Poate daca cineva ar fi facut putina publicitate am fi fost la spectacol.

Eveniment

1550 vizualizari
23 feb. 2024 22:47

Proiect extrem de interesant, în parteneriat cu Formula 1, prezentat la deschiderea Academiei STEAM de la Câmpina

Evenimentul de deschidere a Academiei STEAM a Fundației Zamolxes, care a avut loc vineri, 23 februarie, la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes - Câmpina, în prezența primarului Alin Moldoveanu, a cuprins și un moment care a stârnit maxim interes în rândul tinerilor prezenți.

2715 vizualizari
16 feb. 2024 21:09

Târgul Mierii Câmpina 2024 și-a deschis porțile vineri, 16 februarie. Târgul rămâne deschis până duminică, 18 februarie

Casa Tineretului din Câmpina a fost luată cu asalt de mulțimea de expozanți dornici să participe la Târgul Mierii, una dintre cele mai apreciate manifestări din lumea apiculturii românești. Vineri, 16 februarie, a avut loc deschiderea oficială, în prezența autorităților locale și a organizatorilor - Asociația Apicolă ”Valea Prahovei”.

Alte stiri recente

0 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

116 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.