Dr. Sorin Ghiea (SanConfind), despre multiplele fațete ale durerii de umăr

Sănătate (Categoria articolului)

Tot mai mulți pacienți se plâng de dureri la umăr. Poate pare un lucru banal, dar nu este deloc așa. Articulația umărului este una dintre cele mai folosite articulații ale corpului, ceea ce o predispune la o uzură permanentă.

'Diagnosticul la umăr are multiple fațete. Este o patologie care supără foarte mulți pacienți. Umărul este practic cea mai mobilă articulație a corpului uman și este supus la un grad ridicat de uzură. De aceea, nu putem vorbi despre durerea de umăr ca despre o durere simplă. Durerile de umăr sunt de obicei cronice și nu le putem ignora. Trebuie ca pacientul să se adreseze medicului încă de la primele simptome. Una dintre afecțiunile cele mai răspândite este acumularea de calciu în tendoanele umărului și în jurul acestora', ne-a declarat dr. Sorin Ghiea, medic specialist radiologie - imagisticăîn cadrul Spitalului SanConfind Poiana Câmpina. (video)
Investigația umărului poate începe cu o simplă radiografie. Se poate face și o ecografie, aceasta reprezentând o investigație rapidă și care oferă multe informații. Dacă problema nu a fost lămurită și nu a fost depistată sursa simptomului pacientului, atunci se poate efectua un RMN. Toate aceste investigații pot fi făcute la Cabinetul de Imagistică Medicală din cadrul SanConfind (0372.327.427). (P)

12324 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

5444 vizualizari
04 aug. 2022 07:49

Primele operații pe coloana vertebrală, la Spitalul San Confind

Vă informam, nu cu mult timp în urmă, despre faptul că la Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina vor fi posibile operațiile de hernie de disc. De două săptămâni, chiar se întâmplă acest lucru. Două astfel de intervenții chirurgicale, de mare complexitate și finețe, au fost realizate cu succes de dr. Stelian Anghel împreună cu dr. Viorel Albu.

2281 vizualizari
12 iul. 2022 10:24

Dr. Călin Tiu a coordonat un curs de ecografie pentru chirurgi în cadrul unui congres medical european desfășurat la Cracovia

1 comentarii

La finalul săptămânii trecute, la Cracovia, în Polonia, în cadrul Congresului Asociației Europene pentru Chirugie Endoscopică, dr. Călin Tiu a organizat și condus cursul de ecografie pentru chirurgi, unul dintre cele mai apreciate din cadrul congresului.

Alte stiri recente

155 vizualizari
10 aug. 2022 19:04

Trofee și amintiri frumoase, bilanțul Ansamblului ”Ghiocelul” Câmpina la Festivalul Internațional de Folclor de la Ohrid, Macedonia

La Ohrid, în Macedonia, a avut loc în perioada 4-9 august ediția din acest an a Festivalului Internațional de Folclor al Tineretului ”Zdravko Banar”, singura formație din România prezentă la acest eveniment fiind Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina.

483 vizualizari
10 aug. 2022 15:12

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis următorul anunț public: