De anul viitor, paza pentru toate școlile din Câmpina ar putea fi plătită de la bugetul local

Actualitate (Categoria articolului)

În prezent, unitățile de învățământ din Câmpina își asigură paza pe cont propriu, în funcție de bugetul pe care fiecare îl are la dispoziție. Asta, cu excepția Școlii Gimnaziale 'Al.I. Cuza', unde nu există pază, conducerea instituției solicitând sprijin administrației locale pentru rezolvarea problemei. Pornind de la această situație, la nivelul Consiliului Local Câmpina s-a discutat de mai multe ori subiectul pazei în școli și s-a ajuns la concluzia că ideal ar fi achitarea de la bugetul local a cheltuielilor cu paza la absolut toate unitățile de învățământ din municipiu.

Inițiativa acestui demers aparține viceprimarului Adrian Pițigoi, care a insistat asupra implicării financiare a administrației locale în problema pazei în școli încă de la începutul acestui an, când au fost semnalate unele incidente la Școala Cuza.
În Câmpina există patru școli gimnaziale cu personalitate juridică (Câmpineanu, Centrală, B.P. Hasdeu și Al.I. Cuza - de care aparține și Școala 3), cinci licee (Grigorescu - de care aparține și fosta școală 4, Energetic, Forestier, Istrati și Mecanic - de care aparține și fosta școală 6) și șase grădinițe. Asigurarea pazei cu Poliția Locală este exclusă din start având în vedere numărul insuficient de agenți locali. În aceste condiții a rămas varianta cu angajarea unor firme de protecție și pază, dar pe care să nu le mai plătească școlile, ci să fie plătite de la bugetul local. După cum ne-au precizat reprezentanții Primăriei Câmpina, estimativ, ar însemna o cheltuială de aproximativ 400.000 lei (4 miliarde lei vechi) de la bugetul local, anual. Pentru ca lucrurile să fie clare și corecte, Consiliul Local va trebui să includă această sumă, cu destinația exactă, în bugetul local pentru 2017.

5222 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • MIHAELA 06.12.2016 14:15 Poate nu uita Primaria Municipiului Campina de faptul ca exista doua locatii la Colegiul Nicolae Grigorescu - pe str.
  • Tudor 06.12.2016 16:05 La școala de pe Golești dăm bani pentru pază și ei păzesc doar liceul
  • toader andrei 06.12.2016 18:50 Si sa intelegem ?ca se renunta la vacantele consilierilor in dauna Educatiei? ce gluma buna, trebuia demult rezolvata aceasta paza scolara,oricum vacantele consilierilor trebuiesc ANULATE aduc doar pierderi la buget.
  • Elena 06.12.2016 19:59 Asa ar fi normal, ne am saturat noi parintii sa plătim tot, sa îmbunătățim sălile de clasa , iar copiii noștri sa nu beneficieze macar de acest serviciu in mod gratuit. Dupa ce ca plătim gardianul din banii nostrii nu avem nici certitudinea ca sunt in siguranta
  • maria 06.12.2016 22:07 Bugetul local inseamna banii locuitorilor Municipiului Campina care platesc taxe si impozite.Mi se pare o bataie de joc la adresa noastra ca sa cheltuiti din buget 4 miliarde de lei vechi.Atat eu,majoritatea locuitorilor,Domnul Viceprimar,Consiliul local cu siguranta au facut scoala fara paza.Era culmea sa implice Politia locala care are cu totul alte atributii.Imi pun speranta ca nu or sa voteze o asemenea prostie si sa se constientizeze ca vagabondajul din ziua de azi e vina exclusiva a parintilor si a profesorilor care nu le dau educatia necesara copiilor iar ca sa stea ei linistiti s-au modernizat si vor paza.In loc sa se rezolve probleme serioase in Municipiul Campina nu stiu cum sa mai arunce banii pe fereastra.
  • Cosmina 07.12.2016 22:59 In sfarsit, o decizie in folosul comunitatii! De aceasta decizie beneficiaza toti elevii scolilor campinene!
  • Radoi Dumitru 07.12.2016 23:12 Primaria este datoare sa prezinte public un "Raport Consolidat" ce trebuie sa cuprinda de fapt toate evenimentele negative din scoli in ultimii ani si sa se umble la cauze,astea sunt efecte ,sau mai bine zis cresterea nr.de locuri de munca platite de locuitori .In acest moment noi nu stim daca se justifica aceasta cheltuiala in lipsa unor probe concrete.Este ingrijorator de fapt aceasta masura ,oare devenim o tara nesigura,avem teroristi sau noile generatii sunt mult mai violente ca dovada unei educatii precare?sau este o moda europeana.

Actualitate

587 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

774 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.

Alte stiri recente

647 vizualizari
03 mar. 2024 17:13

Gabriel Văcărescu, de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, vicecampion național la haptatlon, categoria sub 18 ani

Sâmbătă și duminică, s-au desfășurat, la București, Campionatele Naționale de probe combinate - heptatlon, pentru seniori, dar și tineret sub 23 ani, sub 20 ani, și juniori sub 18 ani și sub 16 ani.

1577 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare: